Суперхикс

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Zakon se muzika koja sto navise mi se svija a e teska za pravenje(ska punk reggae) i taka , pravat dobri svirki,extra pesni(tekstovite se ZAKON!!!) i taka..........

Abe za SUPERHIKS nema mnogu, mnogu so da se kaze....NAJDOBRI se, neka prodolzat taka, pa se nadevam i mnogu sakam da im idam na nekoj koncert u brzo vreme....:je:

абе ајде, уште тоа им фали, црна дамка на кариерата, со нив сигурно би имале најголем успех, познати се низ балканов и пошироко, ама евровизија е под нивно ниво

tochno!!!

Суперхикс се многу закон. Зверови се. Песните им се онака весели со cool текстови.

Ах имав пишано на темава на времето, ама отишло мислењето со ремонтот.
Ај пак ќе пишам
Хикси ми се еен од омилените бендови откако се појави спотот Раде на телевизија. Една од девојките што го гушкаа Раде ми беше колешка на факултет, и повремено ја зафркававме: „Еј, Тања, те поздрави Раде“ :)
Целото мое друштво ги сака Суперхикс и секогаш има барем по еден на нивна свирка било каде во државава (две-три имаме испуштено само).
Иаме и мајци, 4 (четири) примероци коишто ги дизајнираше еден другар а ни ги штампаа у печатница у Марино.
На една свирка падна муабет, дека кај и да е, ќе имаат официјални мајци со новото знакче, ама ништо сеа за сеа од тоа, така да сеуште сме единствени :)

Од музички аспект се најквалитетното нешто што излегло од Македонија последнава деценија.

peeme peeme peeme pesni glupavi lesni a pesni glupavi tesko se pisuvaat znaes li?peeme peeme peeme pesni glupavi lesni a pesni glupavi tesko se pisuvaat se pisuvaat
ja obozavam pesnava:je:deckite se super stvarno odlicno im odi edni od najdobrite na nasa scena

Најбоље македонска ска праат, тоа е и научно докажано, ама некој луѓе не веруваат

Gi obozavam. Epten se kef kef muzika za raspolozeni pet plus.

аааааааа кууууууул
суперхикс рулз...ги слушам често, ама само еднаш сум бил на свирка, во струга ко беа...и лудница беше
секогаш можат да ме расположат со нивните песни

И албумот никако да го издадат, требаше уште пред 2 години да биде.

И албумот никако да го издадат, требаше уште пред 2 години да биде.

Они се сеа у Хрватска на Турнеа, коа ќе се вратат ќе го издавале, а со СИГУРНОСТ знам дека веќе некое време е снимен.

Снимен е уште одамна, ама цело време се нешто додаваат, одземаат. Лани кога беа во Гевгелија кажаа дека добиле нова идеја за аранжман на Ace of Spades, и дека ги чекаат Агушеви за да ја снимат како што треба.

И СУПЕРХИКС се веќе во финална фаза со новиот албум.
На нивниот myspace профил имаат најава за нов сингл на 23.04.2008, и бам сум љубопитен која песна ќе им биде прв сингл од новиот албум. Претпоставува тоа ќе биде преработката на Ace of spades.
А за крајот на месец мај имаат најавено промотивна свирка во Кастро, со која ќе почне промоцијата на новиот албум и во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom