JB00F
DDoS
- Член од
- 21 јануари 2014
- Мислења
- 3.610
- Поени од реакции
- 2.957
Шпанска Лига нема да емитуваат. Засега тоа, а може и без други права да останат.Зошто замена?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шпанска Лига нема да емитуваат. Засега тоа, а може и без други права да останат.Зошто замена?
Ама тоа не значи дека треба да ги менуваат тие канали.Шпанска Лига нема да емитуваат. Засега тоа, а може и без други права да останат.
Мислиш дека Шпанската лига сеуште држи гледаност како кога беше Роналдо во лигата?Веруј ми гледаноста итекако е опадната,нема више таква еуфорија како порано Роналдо-Меси.Според мене Бундес лигата ќе има гледаност како Шпанската лига на СК.Германскиот фудбал што го играат екипите итекако е гледан и привлечен за луѓето,отколку мртвилото од фудбал на шпанциве.Барем јас секогаш би одгледал меч Дортмунд-Лајпциг,него Севиља-Валенсија.Шпанска Лига нема да емитуваат. Засега тоа, а може и без други права да останат.
Не сум правник или економист за да го познавам деловното право па не би тврдел ништо, ама од старт до ден денешен ми е чудно како законски може Телеком да има единствено право на реемитување на Арена Спорт во пазарни услови за работа? Зошто нема правна реакција од остантите оператори?Телеком нека попуштат со нивиот монопол и нека дозволат Аrena sport каналите и други оператори да ги имаат.
Ако се знае дека има државен удел во Телеком, на кого да се жалат? Не знам колку жалби имало до сега и ниту еден повратен одговор....Не сум правник или економист за да го познавам деловното право па не би тврдел ништо, ама од старт до ден денешен ми е чудно како законски може Телеком да има единствено право на реемитување на Арена Спорт во пазарни услови за работа? Зошто нема правна реакција од остантите оператори?
Тоа што Телеком е политичко-швалерајска коњушница од фирма не им го дава правото за тоталитарно однесување во работата.
Автоматски споено мислење:
Еве пример. Ако двете пивари немаат право да ги ограничуваат дистрибутерите во оформувањето цена на производот, од каде тогаш право на Телеком да ограничува пристап до содржина на останатите тк оператори?
![]()
Пивара Скопје и Прилепска пиварница казнети со 8.5 милиони евра заради нарушување на конкуренција
Пивара Скопје е казнета со 5,8 милиони евра, а Прилепска пиварница со 2,7 милиони евра, затоа што Комисијата за заштита на конкуренцијата смета дека ги ограничувале своите дистрибутери во формирањето на малопродажните цени.bizniskatalog.mk
Нема основ за тужби по судски пат, не поплаки и жалби до комисии?Ако се знае дека има државен удел во Телеком, на кого да се жалат? Не знам колку жалби имало до сега и ниту еден повратен одговор....
Извор: А1.мкИзвестување
Како компанија која има за цел да стане водич во дигиталниот свет, А1 Македонија изминатиот период работи на целосно дигитализирање на ТВ услугата во кабловската мрежа. Во текот на минатата година за сите локални и регионални ТВ канали кои беа достапни само на аналогната ТВ платформа овозможено е следење и на дигитална ТВ платформа. Со тоа се создаде простор за исклучување на застарената аналогна ТВ платформа, што ќе овозможи подобрување на квалитетот на услугите кои А1 ги нуди во кабловската мрежа, поголеми брзини како и постабилен интернет.
За таа цел, А1 Македонија ги известува своите корисници дека исклучувањето на аналогната ТВ платформа ќе се одвива во периодот од 15 октомври па се до 31 декември 2020 година.
А1 останува посветена во намерата да овозможи дигитален живот за сите граѓани и да обезбедува премиум корисничко искуство.
Ќе ги гасат Box, Magic, Kiss, Kearing музичките канали.
За нас - А1 Македонија
Услугите на А1 се целосно насочени кон потребите на корисниците, а опфаќаат услуги во мобилната и телефонија, мобилен и оптички интернет, кабелска и дигитална телевизија, конвергентна понуда, како и напредни ИКТ-решенија.www.a1.mk
Е па на здравје, уживајте во Pink Folk, Grand, DM, Planeta...![]()