Партија за Европска Иднина (ПЕИ)

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Партијата за Европска Иднина на Фиат Цановски на овие избори ќе настапи во пет изборни единици. Носител на листата во првата изборна единица како член на ПЕИ е Есад Рахиќ, во двојката Сеадин Џафери. Во тројката нема да настапи.
Независниот Зоран Витанов сега како член на партијата на Цановски е носител во четворката. Во петката каде што очекуваат најмногу гласови носител е Фиат Цановски.

Не се определија за во ниедна коалиција, а гледам имат извадено носители од други партии кои досега беа независни. Посебно го ценам Зоран Витанов.Мислам дека имаат потенцијал. Што мислите, кои се шансите Витанов да флезе во парламентот во изборната единица 4, а и воедно шансите на ПЕИ.

Партијата за Европска Иднина на Фиат Цановски на овие избори ќе настапи во пет изборни единици. Носител на листата во првата изборна единица како член на ПЕИ е Есад Рахиќ, во двојката Сеадин Џафери. Во тројката нема да настапи.
Независниот Зоран Витанов сега како член на партијата на Цановски е носител во четворката. Во петката каде што очекуваат најмногу гласови носител е Фиат Цановски.

Не се определија за во ниедна коалиција, а гледам имат извадено носители од други партии кои досега беа независни. Посебно го ценам Зоран Витанов.Мислам дека имаат потенцијал. Што мислите, кои се шансите Витанов да флезе во парламентот во изборната единица 4, а и воедно шансите на ПЕИ.

Воопшто не ја поддржувам оваа партија која за цел има да промовира некаква нова „квази-националност Торбеши“. Фијат Цаноски е премногу влезен во Алија Изетбеговиќ филм од 1992 година.

Многумина велат демек ќе се спаселе Македонците со муслиманска вероисповед од албанизација, ама дали навистина е тоа така? На минатите избори во 2006, на митинзите на ПЕИ во Дебар (каде што се погодив и јас да бидам во тие моменти) и во Струга, во првите редови се вееа огромни албански знамиња со двоглави орли. Покрај тоа на Фијат Цаноски, сопругата му е Албанка.

Исто не ми се допаѓа, исламистичкиот филм на Фијат Цаноски, што земал да дели Курани по струшките села, населени со Македонци со муслиманска вероисповед, а башка и самиот е контрадикторен и смешен. Еднаш на телевизија зема и изјави: „Ние зборуваме македонцки јазик, ама сме друга посебна националност, автохтона на овие простори“. Немој жити се, автохтона како на Рафет Муминовиќ таканаречените „Бошњаци“:pos2: што се автохтони во Македонија:pos2: .

Инаку најкриви се се разбира нашите „македонски партии“ кои со години воопшто не се обиделе да ги интегрираат Македонците со муслиманска вероисповед во единственото македонско национално ткиво, па ги оставаат да бидат предмет на поткусурување на разни апетити на Албанци, Турци, Бошњаци, Мрсулковци и слични.

А најзачудувачки од се е што Македонците од Голо Брдо и Гора кои се муслимани, (како и Македонците-муслимани од организацијата „Сонце“ од Пиринска Македонија) кои иако се од другата страна на планината се свесни и непокорни Македонци, а овие од нашава страна земале да се „торбешираат“ под раководство на келнери од типот на Фијат Цаноски.

како што веќе еднаш пишав во едно мое писмо во весникот „Време“:

МАКЕДОНЦИТЕ - МУСЛИМАНИ СЕ НЕРАСКИНЛИВ ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!!

И партии со цели и идеи, како ПЕИ треба да се забранат!

Само фијат има реална шанса да добие пратеничко место, аоткако завршат изброите највројатно ќе коалицира со ВМРО-ДПМНЕ.
Така да нема многу да се измени.

Воопшто не ја поддржувам оваа партија која за цел има да промовира некаква нова „квази-националност Торбеши“. Фијат Цаноски е премногу влезен во Алија Изетбеговиќ филм од 1992 година.

Многумина велат демек ќе се спаселе Македонците со муслиманска вероисповед од албанизација, ама дали навистина е тоа така? На минатите избори во 2006, на митинзите на ПЕИ во Дебар (каде што се погодив и јас да бидам во тие моменти) и во Струга, во првите редови се вееа огромни албански знамиња со двоглави орли. Покрај тоа на Фијат Цаноски, сопругата му е Албанка.

Исто не ми се допаѓа, исламистичкиот филм на Фијат Цаноски, што земал да дели Курани по струшките села, населени со Македонци со муслиманска вероисповед, а башка и самиот е контрадикторен и смешен. Еднаш на телевизија зема и изјави: „Ние зборуваме македонцки јазик, ама сме друга посебна националност, автохтона на овие простори“. Немој жити се, автохтона како на Рафет Муминовиќ таканаречените „Бошњаци“:pos2: што се автохтони во Македонија:pos2: .

Инаку најкриви се се разбира нашите „македонски партии“ кои со години воопшто не се обиделе да ги интегрираат Македонците со муслиманска вероисповед во единственото македонско национално ткиво, па ги оставаат да бидат предмет на поткусурување на разни апетити на Албанци, Турци, Бошњаци, Мрсулковци и слични.

А најзачудувачки од се е што Македонците од Голо Брдо и Гора кои се муслимани, (како и Македонците-муслимани од организацијата „Сонце“ од Пиринска Македонија) кои иако се од другата страна на планината се свесни и непокорни Македонци, а овие од нашава страна земале да се „торбешираат“ под раководство на келнери од типот на Фијат Цаноски.

како што веќе еднаш пишав во едно мое писмо во весникот „Време“:

МАКЕДОНЦИТЕ - МУСЛИМАНИ СЕ НЕРАСКИНЛИВ ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!!

И партии со цели и идеи, како ПЕИ треба да се забранат!

Па што сакаш да им дели на Македонците МУСЛИМАНИ бе Христо ? Библија ли ? Па тоа се Македонци, ама со исламска религија која одамна сакајќи или не ја прифатиле... А за тоа што се на пат кон албанизација, што мислиш кој е крив ? :nesum:

Почнав да имам фобија од зборот европски...Одма ми асоцира на поништување на поимот македонски.

Инаку, Есад во интервју за Фокус пред две недели, тврдеше дека останува независен. После само 14 дена дознаваме дека сепак има други планови.
И да, и тој е од оние кои здравото национално чувство го етикетираат како нереален романтизам, нешто затуцано, бла,бла и преферираат да бидат Европјани.

Затоа, ПЕИ не, благодарам, пријатно.

Кој се сега па овие...стално пред избори има инстант партии. Употреби и фрли.

Кој се сега па овие...стално пред избори има инстант партии. Употреби и фрли.

Ги перат,ги пеглаат и ги чуваат за следните избори или референдуми.:toe:

Па што сакаш да им дели на Македонците МУСЛИМАНИ бе Христо ? Библија ли ? Па тоа се Македонци, ама со исламска религија која одамна сакајќи или не ја прифатиле... А за тоа што се на пат кон албанизација, што мислиш кој е крив ? :nesum:

Krivi se politicarite sive izminati godini od 1945 g. navamu sto gi ostavija torbesine zaboraveni i na cedilo, a sega osobeno se vinovni onie sto napravija opstinska teritorijalna podelba po zelbite za golema Albanija, pa nekoi torbesi od Struga i Kicevo za da si nemaat problemi od arnautine, ke moraat da se posqiptarat.

A Fiat e dobar covek i Makedonec, koj na svoj prepreden nacin gi razdvojuva etnicki sqiptarofilskite torbesi od Struga od sqiptarine i ja poprecuva albanizacijata. Sega, namesto za DUI ili DPA, torbesine od Struga ke glasaat za Fiat. Sigurno Fiat ke osvoi 2 pratenicki mesta vo Parlamentot, od 5 i 6 izborna edinica. Pa vo Makedonija ima 150.000 torbesi.

Kaj nasine torbesi vo op. Rostuse- Mavrovo Fijat dava stipendii za negoviot FON. Sto poobrazuvani torbesi, tolku pogolema nacionalna svest i svakaat deka verata ne e isto sto i nacijata, kako sto gi lazat arnautine i turcine. Dodusa vo op. Mavrovo-Rostuse, torbesine i ne se pravat arnauti, tuku najmnogu znaat deka se Makedonci, a okolu 30% turci. Albanizacija ima vo Struga, kade pola od struskite deklarirani ''albanci'' se torbesi.

Го имаат мојот глас во 5-ката :vozbud:

Како света книга на Исламот, во ред е. Ја имаат во џамиите, каде им ја читаат и толкуваат оџите и имамите.

Но работата е во тоа, со која цел се делат тие Корани. И со чии пари? На повидок ли е нова Босна? Изгледа ти не си поминал во Дебарско-реканскиот и Струшкиот крај, да видиш како е.

Во наша полза е што сме Православни, но што има и мал дел Муслимани но и Протестанти/Унијати/Пентакосталци/итн... Многу од народите на Балканот се националност=вера. Србите,Грците=Православни, да си Хрват мора да си Католик, да си Бошњак мора да си Муслима... тука е предноста на Македонците, дека навистина се народ, истата предност ја имаат и Албанците бидејки и тие имаат двоен/троен спектар на вери.

За партијава, нека терат, кој ќе гласа за нив нека гласа... сепак Демократија(дали имаме право од јужниот сосед да го користиме овој збор) сме.

Никакви:baeh:.
Коалицијата на ВМРО ДПМНЕ ќе ги згази сите во 4-ка. Има најголем рејтинг таму од сите изборни единици.

Ma kakvi torbeshi , nemu mu interesira negoviot biznis , i sto povise pratenici , tolku pojak biznis za nego , ke mu dozvoli Grujo da razvie biznis i ke mu dade i nemu od kolacot.
Za takanarecenite torbeshi od Struga , jas vi garantiram deka oni se albanci. I albanci ke bidat koga i da e , a ovie od Mavrovo mozebi se makedonci.

Никакви:baeh:.
Коалицијата на ВМРО ДПМНЕ ќе ги згази сите во 4-ка. Има најголем рејтинг таму од сите изборни единици.

Види сега,не биди сигурен во тоа, бидејќи во 4 е Заев носител на СДСМ, а во Струмица е омилен на сите. Во 4 ќе има најтешка битка, а Зоран Витанов има шанси да влезе во Собрание.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom