theMac3donian
Мак3донецот
Незнам зошто откритието на Тентов и Божиновски се запоставува и во Македонија и во светот. Многумина не сакат да го видат текстот бидејки истите се плашат од неговата содржина.
Но политика на страна, малку да позборуваме историја. Многу често ме мачеше зборот кој се употребува за Грчкото писмо во текстот. Имено тој збор е Денаи(Денаји) или на англиски е преведено како Denai. По многу мислење ми текна да проверам во Гугл
. Така невино барав, барав, барав... не баш така... кликнав на линкот на втората страна.
Страната зборува за Денаите како Морски народ, спомнат дури од Египетски записи... но да не тупчам јас многу еве ви слика и линк.
Таму долу пишува: Заробените Поморски Луѓе, Денјаните. (во текстот на страната пишува дека Денаите се познати по неколку имиња вклучувајки го и горенаведеното).
ЛИНКОТ
Прочите го текстот и кажете свое мислење...
+ Дали може некој да најде записи за Грците ама од НеГрчки извори од тоа време?
Но политика на страна, малку да позборуваме историја. Многу често ме мачеше зборот кој се употребува за Грчкото писмо во текстот. Имено тој збор е Денаи(Денаји) или на англиски е преведено како Denai. По многу мислење ми текна да проверам во Гугл

Страната зборува за Денаите како Морски народ, спомнат дури од Египетски записи... но да не тупчам јас многу еве ви слика и линк.

Таму долу пишува: Заробените Поморски Луѓе, Денјаните. (во текстот на страната пишува дека Денаите се познати по неколку имиња вклучувајки го и горенаведеното).
ЛИНКОТ
Прочите го текстот и кажете свое мислење...
+ Дали може некој да најде записи за Грците ама од НеГрчки извори од тоа време?