Teтоважата повеќе од моден детал

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
ја па се тетовирам со оние од мастика со вода шо се лепат..

Lisarowe...
Lele...ne sakam da te napagjam ili da se raspravam so tebe, ali imam dosta siroki poznavanja okolu pirsingot i tetovazata, i toa sto go zboris e netocno.
ne teche krv a?!
Gluposti ejjj...abe ne pisuvaj vakvi stvari, na forumov ima 2000 lugje, kje poveruva nekoj kje kaze u drustvo kje se obruka:pos:

Inache za bolesti moze da se prifatat od tetoviranje i toa BILION bolesti.Cist primer e Pamela Anderson.Aj rasprasaj se so sto se zabole ona od istata igla so koja bese tetoviran i maz i.Te molam vidi i pisi.

Лиса, никој не рече дека неможе да не потече крв, ете ти кажуваш дека не течело крв таму кај што си работела ти, но неможеш да тврдиш дека насекаде низ светот се користи иста опрема за тетовирање, има понапредни и поненапредни земји во кои спаѓа и Македонија. Е сеа тоа што таму кај што си ти имало пиштоли со мали игли кои не доаѓале во контакт со крвните садови е друга работа, овде во Македонија мислам дека сеуште нема такви пиштоли така да сеуште се користат тие постарите со поголеми иглички кои доаѓаат во допир со крвните садови. Што значи дека ризик од заболување има.
Не сум се тетовирала, но сум присуствувала кога се тетовирале, и кај двајцата што се тетовираа имаше крв. Мислам дека и во другите земји каде се врши тетовирање при самиот чин тече крв. Може и грешам ама колку што ми кажувале и колку што сум гледала така било.

ја бев у тату студио надвор, глеав како се праи тоа, прашуев за мене..

нема крв, само црвенило и подотекување..

Devilish Angel и Офчар фала што сфаќате што се обидувам да кажам. Другите можете барем да се обидете да сфатите! Во повеќето професионални тату студија низ светот се користат нови тату пиштолчиња, чии иглички се толку мали што не можат воопшто да стигнат до крвните садови. Не ми верувате мене, еве и Офчар ви кажа дека немало крв. Јас се имам тетовирано и во Македонија и надвор, и немам начин да ви докажам, али ви ВЕТУВАМ дека немаше крв.
Ви зборувам од лично искуство.

Никола, дали тоа што тресеш глупости те праи глуп маж??? Тетоважата ме прави лесна женска???!!!??? Не знаев дека тетоважа може било кого да напраи лесен дечко или лесна женска, и дефинитивно не ни помислив на тоа кога се тетовирав. Повторувам, ги напраив тетоважите оти ми се допаѓаат, оти се прекрасен накит за телото кој останува таму засекогаш. Не ми градат тетоважите имиџ, и тажно е ако некој, како ти на пример, мисли дека малечка (или не толку малечка) шаричка на телото може да определи некого како личност. Не сум лесна женска, али не гледам причина тебе да ти објаснувам.

Луѓе, не знам што сте толку наоштрени да се карате и курчите на кој и да е што не се сложува со вас. Да, некои од вас се тетовирале и имало крв, да, некои од нас се тетовирале и немало крв. Да, еден вид на опрема се користи во Америка, и да, друг вид на опрема се користи во Македонија, и да, трет вид на опрема се користи во Тајланд, на пример. Да, мене ми се допаѓаат тетоважите, МНОГУ, и да, на некои од вас ИЧ не им се допаѓаат. Различни места, различни ситуации, и на крај краева различни вкусови - нема потреба да се јаде бурек за било што такво.
Јас ви кажувам мое мислење и мое искуство. Додека бев на предавањата видов барем 30тина тетовирања - крв не видов ни еднаш. Нити пак видов крв кога се тетовирав јас, или кога дружев другарче да се тетовира. Најверојатно зошто бирам каде ќе се тетовирам, подобра опрема значи поуспешна тетоважа. Можеби и јас утре ќе отидам да се тетовирам на некое местенце во Скопје, кај што не користат понова опрема, и може и мене ќе ми потече крв додека се тетовирам.
НО, она што се обидувам да кажам е... Ок, вака ќе го кажам. Можете да имате секс без кондом, што ги зголемува шансите за сида, или можете да имате секс со кондом, што ги намалува истите. Можете да се тетовирате со постар модел на пиштол или игла, и да имате шанси за сида, или можете да најдете место кое користи нов модел на пиштоли (повторно, и не толку нов) и да ги уништите шансите за сида.

ОК, да не се воспалуваме толку.....значи таму лежи зајакот - разлика во опремата за тетовирање. И толку. Јас се извинувам ако на моменти звучев малку грубо ама првпат во животот слушнав ваква работа и потешко ми е да поверувам (не поради друго туку зошто имам големо искуство како на своја кожа така и на кожата на многу другари). Таа опрема која се користи кај тебе тука ја нема и тоа со сигурност го тврдам. Од таму е и недоразбирањето....

Би кул!

Lisa, ти си дефинитивно :lud:

Каков е процесот на тетовирање со „специјалните” пиштоли? Да не е ист како оној на лепење тетоважи од мастики? Зошто не гледам друг начин на кој игла (или било што) може да влезе во кожата, а притоа да нема контакт со крв. И да е микроскопски не прави разлика. И бактериите се микроскопски.

Таква е кожата, дури и кога не е пробиена (или боцната) сепак можеш да бидеш заразен. Ти реков, доволно е да те испрска крв од инфициран и да му се придружиш.

Незнам, ова е тотална неукост.:pop:

ЕДИТ-

НЕМОРА ДА ВИДИШ КРВ ЗА ДА СЕ ЗАРАЗИШ АЛО!

Acid напиша:
НЕМОРА ДА ВИДИШ КРВ ЗА ДА СЕ ЗАРАЗИШ АЛО!

да де, ако и го бапнеш без кондом.

абе ја ти викам, типката што ја тетовираа на рамо, онака само и беше зацрвенето, али еден капилар немаше пукнат..

башка лиса ти кажува дека се тетовирала и немало..

сеа треба да праиме клипче.. :pos:

LisaRowe напиша:
Никола, дали тоа што тресеш глупости те праи глуп маж??? Тетоважата ме прави лесна женска???!!!??? Не знаев дека тетоважа може било кого да напраи лесен дечко или лесна женска, и дефинитивно не ни помислив на тоа кога се тетовирав. Повторувам, ги напраив тетоважите оти ми се допаѓаат, оти се прекрасен накит за телото кој останува таму засекогаш. Не ми градат тетоважите имиџ, и тажно е ако некој, како ти на пример, мисли дека малечка (или не толку малечка) шаричка на телото може да определи некого како личност. Не сум лесна женска, али не гледам причина тебе да ти објаснувам.

не се нервирај, јас само кажав дека девојките со тетоважа се к*рвичиња, т.е. лесно даваат.
не сакам никого да вреѓам, но тоа е мојот впечаток.
Знам дека кога некоја има истетовирано нешто, дека ќе пуши од старт и ќе се е*е саглам..
тоа не е критика, туку едно браво..:)

Никола напиша:
не се нервирај, јас само кажав дека девојките со тетоважа се к*рвичиња, т.е. лесно даваат.
не сакам никого да вреѓам, но тоа е мојот впечаток.
Знам дека кога некоја има истетовирано нешто, дека ќе пуши од старт и ќе се е*е саглам..
тоа не е критика, туку едно браво..:)
Не, може ти е малку повеќе хардкор кажано - ама има вистина. Тетовираните се послободни.
Нема тетовирана девица.

Баба ми е била тетовирана (ЈНА на рука) а била девица. Дедоми ја скинал прФ. А сеа Киселино? Шо ќе кажеш на аксиомава.

влаинките у крушево се свите тетовирани исто.. крст на чело или на рука.. озбилно.. а девствени се..

Acid, ти пред огледало вежбаш да си волку бавен??? Уште еднаш, и се надевам за последен пат... Во поголем дел од светот, сега се користат нови пиштоли, кои имаат помали иглички на врвот. Игличките се оној дел кој влегува во кожата за време на тетовирање. За да една личност се зарази со сида преку игла, потребно е иглата да дојде во допир со крвта! Едноставен час за прва помош ќе те научи на ова - за да се заразиш со сида од извесен предмет, тој предмет треба да дојде во допир со твојата крв.
Сега, овие иглички се толку малечки, што влегуваат едвај во кожата, доволно малку само за да остават траг од мастилото, за да се создаде уствари тетоважата. Не ги допираат крвните садови, ниту пак крвта. Факт. Земи прочитај малце за тетовирањето и за развитокот што се случувал во последниве десетина години.
Причината зошто овие иглички се направени волку малечки е токму таа - за да се спречи можноста од заразување од сида. Јасно и гласно.

Не знам колку тетоважи имаш ти, али се сметам за малку поискусна. Немам причина да лажам, јез да немам како да докажам - но при правењето на ни една од моите тетоважички, не видов ни капка крв. Немаше. Ич!

Никола, јас имам повеќе тетоважи, а веруј ми, далеку сум од курвичка. Не си ме запознал, така да џабе е коментирање, али ова што го напиша е чиста глупост. Извини ако те вреѓа тоа, не ми е тоа намерата, ама не ми е јасно како некој може да напише такво нешто, и само се надевам дека не веруваш искрено во тоа. Се тетовираат многу различни луѓе, и не можеш да ги ставиш во едно купче, па какво и да било тоа. За некого тетоважата можеби е повик за секс, јез да не знам многу луѓе кои ја сфаќаат така, но за повеќето е едноставно нешто убаво... За повеќето што имаат тетоважи, зборувам.
А без јадење бурек, првите два пати кога се тетовирав уште бев невина. Така да, не знам уште колку вакви смешни тврдења имаш, али паѓаат у вода.

Кога се работи за тетоважа, не се работи секогаш за голема, гломазна, нападна. Некогаш се малечки нежнички украсчиња на телото. Како на пример моите.

zEk0, мило ми е што сфаќаш. Ваљда повеќето места за тетовирање во Скопје и користат стара опрема. Али факт е дека постои нова и подобра, и дефинитивно безбедна. Тоа е исто со било кој друг дел од животот, и со забар можеш да се заебеш ако отидеш на лош, и со доктор, и ако се качиш у такси чиј возач нема појма од возење. Малце претпазливост е секогаш потребна. Али рачунам дека се разбираме сеа:)

LisaRowe напиша:
Никола, јас имам повеќе тетоважи, а веруј ми, далеку сум од курвичка. Не си ме запознал, така да џабе е коментирање, али ова што го напиша е чиста глупост. Извини ако те вреѓа тоа, не ми е тоа намерата, ама не ми е јасно како некој може да напише такво нешто, и само се надевам дека не веруваш искрено во тоа. Се тетовираат многу различни луѓе, и не можеш да ги ставиш во едно купче, па какво и да било тоа. За некого тетоважата можеби е повик за секс, јез да не знам многу луѓе кои ја сфаќаат така, но за повеќето е едноставно нешто убаво... За повеќето што имаат тетоважи, зборувам.
А без јадење бурек, првите два пати кога се тетовирав уште бев невина. Така да, не знам уште колку вакви смешни тврдења имаш, али паѓаат у вода.

не бе јас навистина не сакав да делувам непријатно чисто си кажав она што сум го видел(и искусил:)). Можеби има и девојки кои се тетовираат и не сакаат да се онадат со кој стигнат, најверојатно има и девојки кои се невини на 25. Целиот муабет е дека јас досега немам сретнато тетовирана девојка која не ми дала кога сум побарал. Сега тука може да се развие подлабока дискусија дали можеби и обичните девојки без тату ми дале од одма.. Не ..значи, полесни ми се девојките кои се со тетоважи, си знаат што сакаат, некој ќе ги нарече курви, за мене се океј, бидејќи ми се наоѓаат кога ми треба. И така:)

OK, point taken:)
Ако се рачуна запознавање луѓе по интернет, еве мене ме имаш запознаено, имам тетоважи, али не би ти дала одма!:):):) Ако ти е такво искуството, си налетувал на такви девојки. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom