Acid, за разлика од тебе, кој се информира од разни интернет пребарувачи, мислам дека сум малце покометентна на оваа тема, оти јас се имам информирано во една од подобрите школи за тетовирање во светот. Тетовирањето со пиштол нема НИКАКВА врска со крвта - не допира ни до еден од крвните садови!!! НИКАКВА! Прво, игличката на пиштолчето е многу, многу мала! Намерно е направена таква за да не дојде до крвните садови. Јас имам тетоважа баш на зглобот од раката, тука каде што луѓе обично сечат вени (не знам како да го објаснам подобро местото), и НИ ЕДНАШ не потече крв додека се тетовирав! Ни малкуцка!!! Игличката не може, и да сакаш, да ги допре крвните садови! Така да, тука опасност нема!!! НИКАКВА!
Devilish Angel и zEk0, при тетовирање со пиштол не тече крв. Ни еднаш, а имам правено повеќе тетоважи, не ми потекла ни капка крв! Ни малечка капкичка. Не знам дали збориш од памет, или си се тетовирала, али ако твоето искуство било со крв, ондак дефинитивно не го препорачувај тоа место за тетовирање на други луѓе. При тетовирањето со игли, односно као што напиша Офчар метод јна, се случува друго - но ова е стар и веќе заборавен начин на тетовирање, кој никој не би требало ни да го прифати!
Баталете списанија, весници или информативни магазини! Земете прочитајте некоја професионална книга за тетовирање, и ќе видите. При тетовирање со пиштол, и ова е неоспорен факт, за оние кои барем малце се разбираат во тетовирање, игличката не може да дојде ни блиску до крвните садови, а камоли да се заебава со крвта.