Teтоважата повеќе од моден детал

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ти зборам што ми кажувале луѓе - биоенергетичари и луѓе што се попишманиле да прават тетоважа. Кога ги слушав се наежив, они многу подобри ми објаснија... Јас можеби звучам чудно пошто не ги знам баш сите „факти”.

ThA-BiTcH, не знам колку си запознаена со процесот на тетовирање. Иглата со која се извршува навлегува многу малку во кожата, помалку од еден милиметар. Воопшто не стигнува ни блиску до крвта!!! Макар иглата да била и илјада пати употребувана, кај илјада заболени од СИДА, нити ја допрела нивната крв нити твојата - така да начин на заразување нема.
Провери малце податоци пред да пишуваш - ни еден човек не прифатил СИДА од тетовирање. Иглата, повторно, не навлегува доволно, па дури и да сака некој, со пиштолче за тетовирање не може да се зарази!!! ФАКТ!

Аcid, енергијата не може да биде негативна или позитивна во одредени предмети или делови на телото, освен ако тоа не е под влијание на твојата енергија. Ако ти мислиш дека ќе се повредиш некаде, и за најмала исекотина ќе кренеш паника и ќе речеш ете во право беа. Се работи за потсвест и за тоа како делува таа на она што ни се случува, односно на она како размислуваме за она што ни се случува. Тоа е све. Не знам што ти кажувале тие луѓе, али тоа се глупости. Јас имам повеќе тетоважи и повеќе пирсови, и ни еднаш се немам повредено на тие места. И не сум едина - МНОГУ многу многу луѓе можат да го кажат истово.

LisaRowe напиша:
ThA-BiTcH, не знам колку си запознаена со процесот на тетовирање. Иглата со која се извршува навлегува многу малку во кожата, помалку од еден милиметар. Воопшто не стигнува ни блиску до крвта!!! Макар иглата да била и илјада пати употребувана, кај илјада заболени од СИДА, нити ја допрела нивната крв нити твојата - така да начин на заразување нема.
Провери малце податоци пред да пишуваш - ни еден човек не прифатил СИДА од тетовирање. Иглата, повторно, не навлегува доволно, па дури и да сака некој, со пиштолче за тетовирање не може да се зарази!!! ФАКТ!
Види Лиса, не сакам да бидам груб и да те наречам глупа, меѓутоа ќе те наречам СТРАШНО НЕИНФОРМИРАНА ЛИЧНОСТ која може гадно да наебе. Сфаќам што не си слушала на часовите по биологија, ама барем да читнеше некој весник или информативен магазин? Некое списание?

Како можеше вакви бесмислени работи да истресеш! Преиспитај се!
Знаеш ли дека е доволно да те плукне со крв инфициран од СИДА и да заболиш? Како можеш да кажеш дека иглата навлекувала малку во кожата и немало крв? ИМА! Има крвни садови. Можеби не ти тече крв, ама и тоа како иглата е во допир со крвта!

Има илјадници луѓе заразени од СИДА со тетовирање.

Ало. Преиспитај се. Информирај се. Ако ништо, ете ти www.google.com

За енергијата не коментирам, ќе соберам факти па ќе ти објаснам, ама за ова погорново што го напиша... Не доликува ни на трето одделенче. :icon_conf

При тетовирање тече крв која доаѓа во допир со иглата посекако, така да не знам како може од најмала рана да се инфицираме од СИДА а од тоа не:lud:

и кај пирс исто.

при тетовирање со пиштол не тече крв. со игли , т.е. методот „јна” е друго..

LisaRowe напиша:

Леле непознавање!!!:pos:

При тетовирање тече крв алоооо!!! Баш ме интересира од каде ти е оваа информација дека немало крв...боже...зашто бе од ракав само вадите информации што ќе ви текнат?! Дајте малку поозбилно, не траскајте незнаење!

тетоважата е убава работа, од аспект на тоа што можеш да формираш мислење за личноста уште пред да ја запознаеш.
Знам например дека девојка со тетоважа на града, над задник или слично, и особено кога тие места се јавно експонирани, дека е девојка која лесно ќе ти даде.
Штом направила толку боцкања, нема да и пречи уште едно.:)
Ако сум со желба за секс за една ноќ, девојка која е тетовирана и те како добро ми доаѓа.
п.с. за да не ми се налути некој(а), или да ме нарече злобен шовинист, ќе кажам дека е ова од мое искуство и во никој случај не важи за сите девојки:))

Acid, за разлика од тебе, кој се информира од разни интернет пребарувачи, мислам дека сум малце покометентна на оваа тема, оти јас се имам информирано во една од подобрите школи за тетовирање во светот. Тетовирањето со пиштол нема НИКАКВА врска со крвта - не допира ни до еден од крвните садови!!! НИКАКВА! Прво, игличката на пиштолчето е многу, многу мала! Намерно е направена таква за да не дојде до крвните садови. Јас имам тетоважа баш на зглобот од раката, тука каде што луѓе обично сечат вени (не знам како да го објаснам подобро местото), и НИ ЕДНАШ не потече крв додека се тетовирав! Ни малкуцка!!! Игличката не може, и да сакаш, да ги допре крвните садови! Така да, тука опасност нема!!! НИКАКВА!
Devilish Angel и zEk0, при тетовирање со пиштол не тече крв. Ни еднаш, а имам правено повеќе тетоважи, не ми потекла ни капка крв! Ни малечка капкичка. Не знам дали збориш од памет, или си се тетовирала, али ако твоето искуство било со крв, ондак дефинитивно не го препорачувај тоа место за тетовирање на други луѓе. При тетовирањето со игли, односно као што напиша Офчар метод јна, се случува друго - но ова е стар и веќе заборавен начин на тетовирање, кој никој не би требало ни да го прифати!

Баталете списанија, весници или информативни магазини! Земете прочитајте некоја професионална книга за тетовирање, и ќе видите. При тетовирање со пиштол, и ова е неоспорен факт, за оние кои барем малце се разбираат во тетовирање, игличката не може да дојде ни блиску до крвните садови, а камоли да се заебава со крвта.

LisaRowe напиша:
Acid, за разлика од тебе, кој се информира од разни интернет пребарувачи, мислам дека сум малце покометентна на оваа тема, оти јас се имам информирано во една од подобрите школи за тетовирање во светот. Тетовирањето со пиштол нема НИКАКВА врска со крвта - не допира ни до еден од крвните садови!!! НИКАКВА! Прво, игличката на пиштолчето е многу, многу мала! Намерно е направена таква за да не дојде до крвните садови. Јас имам тетоважа баш на зглобот од раката, тука каде што луѓе обично сечат вени (не знам како да го објаснам подобро местото), и НИ ЕДНАШ не потече крв додека се тетовирав! Ни малкуцка!!! Игличката не може, и да сакаш, да ги допре крвните садови! Така да, тука опасност нема!!! НИКАКВА!
Devilish Angel и zEk0, при тетовирање со пиштол не тече крв. Ни еднаш, а имам правено повеќе тетоважи, не ми потекла ни капка крв! Ни малечка капкичка. Не знам дали збориш од памет, или си се тетовирала, али ако твоето искуство било со крв, ондак дефинитивно не го препорачувај тоа место за тетовирање на други луѓе. При тетовирањето со игли, односно као што напиша Офчар метод јна, се случува друго - но ова е стар и веќе заборавен начин на тетовирање, кој никој не би требало ни да го прифати!

Баталете списанија, весници или информативни магазини! Земете прочитајте некоја професионална книга за тетовирање, и ќе видите. При тетовирање со пиштол, и ова е неоспорен факт, за оние кои барем малце се разбираат во тетовирање, игличката не може да дојде ни блиску до крвните садови, а камоли да се заебава со крвта.

Епа фала ти што не просветли!!! :pop:
Прва работа: Дај те молам дај ми линк од таа најпозната школа за тетовирање во светот зошто ваљда имаат веб-сајт тие најдобрите што се.
Втора работа: Немој да лажеш дека не ти потекло ни една капка крв кога си се тетовирала.
Трета работа: Или ти лажеш во врска со ова, или јас сум слеп и будала зошто покрај тоа што се имам тетовирано, сум присуствувал на точно 6 други тетовирања на мои другари и тоа на најразлични места (од професионално студио за тетовирање во Белград, 2 студија тука во Скопје, едно во Будва....) и на секое тетовирање течеше крв.

Значи дај те молам линк од веб страната на таа твоја најпозната школа во светот да идам и да видам што е тоа чудо. Немора линк, дај го името и имињата на книгите - т.е. стручната литература која си ја читала па да видам и јас што е работава.

Не реков дека е најдобрата школа за тетовирање на светот, реков дека е една од подобрите. ГОЛЕМА разлика! Страната на училиштето е www.tattoo-school.com. Не бев во нивното училиште, туку летово имаа предавања во универзитетите во Калифорнија, и бев на предавањата во Санта Круз. Даваа и мини сертификати на крајот - ако тоа ти е доказ дека сум идела у школото, слободно побарај да го видиш кога ќе се видиме некој ден.
По овие предавања (еден вид на почетнички курс), работев како помошник во студио за тетовирање во Рино три недели. Видов МНОГУ тетовирања. Крв не потече ни еднаш. Како што реков, и при моите тетовирања, крв не ми течеше. Не гледам потреба да лажам.
Не знам зошто им течела крв на твоите другари - можеби пиштолот за тетовирање не бил исправен (односно, не се тетовирале на добро место - а оваа тема више ја поминавме, и забар може да те убие ако не е добар), или се тетовирале со игла, не знам што е случајот.

НЕ ТВРДАМ дека при секое тетовирање не тече крв. Само тврдам дека при добро, професионално тетовирање, иглата нема никаква допирна точка со крвта, тоа е све. Барем на местата каде што јас сум се тетовирала, кај луѓето што јас сум ги гледала да се тетовираат, крв немало. Не знам за секаде, не ме ни интересира.

LisaRowe напиша:
Тетовирањето со пиштол нема НИКАКВА врска со крвта - не допира ни до еден од крвните садови!!! НИКАКВА! Прво, игличката на пиштолчето е многу, многу мала! Намерно е направена таква за да не дојде до крвните садови. Јас имам тетоважа баш на зглобот од раката, тука каде што луѓе обично сечат вени (не знам како да го објаснам подобро местото), и НИ ЕДНАШ не потече крв додека се тетовирав! Ни малкуцка!!! Игличката не може, и да сакаш, да ги допре крвните садови! Така да, тука опасност нема!!! НИКАКВА!

Ова да те потсетам што напиша претходно, а еве веќе во следниот пост се демантираш :) Некако не ми е логично...

LisaRowe напиша:
НЕ ТВРДАМ дека при секое тетовирање не тече крв.

Како и да е...дај боже и кај нас да почнат така добро да тетовираат па да нема никаква опасност.

П.С. Ај баш ќе ѕирнам на веб странава што има...

Ако прочиташ убаво што сум напишала, ќе сфатиш што се обидувам да кажам. Ако сепак ти е тешко да сфатиш, еве да ти пообјаснам што поедноставно можам -
НЕ ТВРДАМ дека секое тетовирање е без крв. Тетовирање со игла, како порано, или тетовирање со стари пиштоли, може да предизвика и крварење. Како и да е, барем во последниве 10 години, се користи нов тип на пиштол за тетовирање, со мала игличка, која не може да дојде до крвните садови. ТВРДАМ дека тетовирање со овие пиштоли, што се практикува во 99% од студијата за тетовирање, НЕ предизвикува крварење!

LisaRowe напиша:
Ако прочиташ убаво што сум напишала, ќе сфатиш што се обидувам да кажам. Ако сепак ти е тешко да сфатиш, еве да ти
....
....крварење!

Заеби тоа со сидата, дај нешто поблиску..
се сложуваш ли дека ќе те легне некој од прва вечер?
мислам ако е фраер и убав и се..
не мислиш ли дека тетоважата е показател дека си лесна женска?
таа ли ти била целта кога си се тетовирала?

LisaRowe, јас гледам дека наскоро ќе идеш на главна. :pos:

Немало крв, немало крвни садови! :pos: :pop: :pop:

LisaRowe напиша:
НЕ ТВРДАМ дека секое тетовирање е без крв. Тетовирање со игла, како порано, или тетовирање со стари пиштоли, може да предизвика и крварење. Како и да е, барем во последниве 10 години, се користи нов тип на пиштол за тетовирање, со мала игличка, која не може да дојде до крвните садови. ТВРДАМ дека тетовирање со овие пиштоли, што се практикува во 99% од студијата за тетовирање, НЕ предизвикува крварење!

ДОБРО!!!! Значи еве може да извлечеме заклучок. Има 2 варијанти:

1. Таков пиштол “од новите“ со мала игличка кај нас не постои, па затоа тетовирањето е проследено со крварење. (малку ми е чудно што иако се користи “барем во последниве 10 години“ како што велиш, кај нас да нема таква работа).

2. Таков пиштол има, ама луѓето што тетовираат кај нас не се доволно обучени, т.е. работат непрофесионално.

Незнам што од овие 2 работи е поблиску до реалната ситуација.:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom