Се откажува откупот на македонското јагне.

• Креатор на темата Креатор на темата deki-t18
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 април 2008
Мислења
39
Поени од реакции
0
Пред велигденските празници се откажа откупот на јагнешкото од македонија. Грчките и Италијанските партнери ги откажуваат своите нарачки.Цената на јагнето достигна цена од 120 денари. Се прашувам само едно како ќе преживеат македонските сточари ако се задржи оваа цена на откуп а ценатаа на ххраната рапидно расте до 30 денари за килограм. Каде е владата сега да реагира со своите методи за успешно решавање на проблемот.

Како да реагира, да ги натера Италијанците и Грците со сила да купат, пошо ако не купат ќе ги бомбардираме?

Гледам загрижен си, сточар си? Колку грла имаш? Или уште една тема во подфорум економија зад која стои чиста политика? : )

Или уште една тема во подфорум економија зад која стои чиста политика? : )

Го заболе него за сточарите и јагненцата...:)

Туку, македонското јагне е едно од најизвезуваните, а и највеќе се бара, по Европа.

А и немојте да се секирате толку, се ближат и муслиманските празници, тука е и Турција, а богами и Косово и Албанија...Босна си се снабдува сама, Блискиот исток исто. Само бизнисмените треба да протумачат малце...

Јас не знам за во иднина кажувам дека сега за сега цената на јагнето е 120 денари а предвелигденските празници јагнето имало цена од 170 180 190 денари. И не сум ни сточар ни ништо само кажум каква е ситуацијата а не политиката.

Па од аспект на граѓанин треба да те радува што е ефтино. Да беше скапо да кукаш (или да беше сточар). Вака ке се омрсиш велигденски по пристапна цена.

Да беше скапо, ќе ја критикуваше владата дека има инфлација и дека граѓаните не можат да се омрсат за Велигден како што доликува.

On ne e gragjanin...on e SDSMovec.

Otide za Srbija jagneskovo a jas mislev ce krkame eftino jagnesko

А грциве мислат ние умираме за нивниот пазар...
:ples:

Какви глупаци... :)

Јас не знам за во иднина кажувам дека сега за сега цената на јагнето е 120 денари а предвелигденските празници јагнето имало цена од 170 180 190 денари. И не сум ни сточар ни ништо само кажум каква е ситуацијата а не политиката.
Тоа се вика пазар...понуда-побарувачка
А зошто бе да ги гостиме цигаништата со квалитетно месо... може и ние да го кркнеме. Доста наши луге од јагнешко ги јадеа само "изнутриците"
Аааа.. мала ти е цената... па зошто кога го купуваш викаш дека ти е скапо.
Не се секирај од дневниците што ќе ти ги даде СДСМ за пишувањето...ќе ти остане и за јагнешко:pos::pos::pos::pos::pos:

Инаку, моментално по месарници иде по околу 290 ден/кг.
Толку...
Јас купив денес по цена од 280 денари.
Па на крајот, ако јагнето не отиде никаде ќе јадеме јагнешко по поефтини цени.

дееееееееееееекиииииииииииииииииииииии
јагнето е 400 денари/.кг
сеа да идеш да купиш јагне по`твоја`цена од 120ден/кг и да му го пикнеш на шефот твој кај што сонце не го грее.
а до тогаш пиши нешто конструктивно.

Денеска на А1 кажаа дека јагнето ќе одело за Србија и Босна чинам дека беше....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom