Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
mene mie bitno dosega sto se izlezeni igrite dagi igram a za potaka ke nadograduvam

keja zema maticnata sto ja staviv vo prviot post so izmena na ovie delovi
Intel Sandy Bridge Pentium Core G860 3.00GHz, 2 Cores, 2Threads, 3MB Cache, 64bit, DDR3-1333MHz, Socket 1155, Box, BX80623G860

HD7750-1GD5, Radeon HD7750, PCI-E 3.0, Memory Size 1GB, Memory Type DDR5 128 bit, Engine CLK(MHz) 820, Memory CLK(MHz) 4.6GHz, Slot/ Size 2 slot, DVI 1x Dual-link DVI-I (HDCP support), P/N 90-C1CS10-L0UAY0BZ

CoolerMaster Elite 460W

Клик за зум

Cooler%20Master.jpg

CoolerMaster Elite 460W PFC w/12CoolerMaster Fan EU cable, RS460-PSAPJ3-EU

dali e dobro ova napojuvanje i za maticnata kakov HDD od 500GB ke odgovara sata sata2 sata3 i dajtemi sovet od koj prodavnici da kupuvam delovi za kompijuter jas sum od resen vo bitola gi ima slednive amc,anhonc,niko,set i dali se dobri HDD od western digital
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 20:39 ---

ovie raboti me kostaat bez HDD 17668 plus HDD i kuler 500 asus
Компјутер е одличен за ентри-левел гејминг. Повеќето игри не користат повеќе од две јадра, така да со процесоров си добар за некоја година. Картава е одлична за тие пари, и напојувањето ќе држи. Потоа во иднина, кога процесоров ќе биде слаб за модерните игри, ќе си собереш пари и ќе си земеш некој i5 или дури i7 од 3 генерација (пред тоа ќе направиш апдејт на BIOS-от) кои би требало да бидат ефтини во тоа време, ќе додадеш RAM, ново напојување и ќе шибаш уште долги години. Можеби процесоров баш и не вреди за тие пари, можеш да го земеш G840 кои не е многу поспор од G860. Мое мислење, твое е да одлучиш.
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 23:24 ---
Да знаеш само дека плочата не подржува SATA3 и Ivy bridge а и не е PCIe 3.0. Најефтина плоча која колку толку ти дава опција за натамошна пристојна надградба е http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=7&si=24616
Не поддржува Ivy Bridge? Прво прочитај после пишувај... Ќе направи апдејт на BIOS и завршена работа.
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 23:25 ---
mene mie bitno dosega sto se izlezeni igrite dagi igram a za potaka ke nadograduvam
Епа ќе бидеш ОК со таа конфигурација. АКо не играш Battlefield 3 Multiplayer, тогаш, како што напишав, ќе ги играш сите игри без проблем.

Тоа и сакав да ти го кажам...

И чаре друже? Од толку производители најдов најгрдата да е земам... Ако кренам Clock на 1200 МHz можат да настанат некој несакани дејствиа?

Јас би барал половна GTX 550 Ti за до кај 4500 денари.....

polovno ne, osven ako nema garancija.vekje 2 polovni, ultra i 9800, koja od koja pozaebana vekje.Gledav 7750 2GB GDDR3 128bit u mebius za 5090, ima nekoj slichna da spodeli mislenje?

polovno ne, osven ako nema garancija.vekje 2 polovni, ultra i 9800, koja od koja pozaebana vekje.Gledav 7750 2GB GDDR3 128bit u mebius za 5090, ima nekoj slichna da spodeli mislenje?

Не е најсјајна таа графичка, 128bit и GDDR3, слабо.

И чаре друже? Од толку производители најдов најгрдата да е земам... Ако кренам Clock на 1200 МHz можат да настанат некој несакани дејствиа?
Директно на 1200MHz, не... Крени 10-20MHz па пушти некој графички тест или игра (игрите како F1 2010, Just Cause 2 се одлични за оверклок бидејќи тие се меѓу првите игри кои покажуваат кога премногу си ја оверклокнал графичката) околу 30 минути и кревај така секој пат... кога ќе видиш на екранот (во тек на игра или тест) дека се појавуваат разни артефакти (како триаголници, разни линии итн) тогаш намали малце и мислам дека тука а максимумот за твојата графичката... Исто така, внимавај и на температурата... Ако нешто не ти е јасно, слободно прашај...
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 16:25 ---
Таа графичка не е лоша ако не играш игри како Battlefield 3 или Metro 2033 на 1920x1200 со се на фул... ако не играш игри на такви сетинзи тогаш графичката е ОК, иако половна можеш да најдеш за поефтино... гледај кога луѓе продаваат картички за да земат нови посилни... тие картички би требало да се ОК...

Да знаеш само дека плочата не подржува SATA3 и Ivy bridge а и не е PCIe 3.0. Најефтина плоча која колку толку ти дава опција за натамошна пристојна надградба е http://set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=7&si=24616
za ovaa maticna koj sata HDD500gb mi treba i dali ovaa konfiguracija vlece mnogu struja ako vlece ke ,me iselat od doma
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 17:05 ---
za ovaa maticna koj sata HDD500gb mi treba i dali ovaa konfiguracija vlece mnogu struja ako vlece ke ,me iselat od doma
zboraviv da prasam dali ima moznost maticnava za ide HDD privremeno dago koristam

zboraviv da prasam dali ima moznost maticnava za ide HDD privremeno dago koristam
Не може ИДЕ, само САТА....нема да троши повеќе од 250W при играње :)
За истата цена која ќе ја платиш за 7750 имаш gtx 550ti која е доста помоќна картица.

Секако дека може, само ќе ти работи како да е сата2, бидејќи плочата не подржува сата3. Но бе гајле, освен во тестови ти не можеш да ја забележиш разликата меѓу сата2 и сата3 :)

Како мислиш - IDE HDD да ставиш на матична со SATA портови или SATA HDD да ставиш на матична со IDE пртови? И во двата случаи, можеш да земеш IDE to SATA или SATA to IDE кабелчиња и да ги поврзеш. И нема да влече многу струја...
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 18:11 ---
Немој да земаш Green... подобро земи Blue од 500GB пошто Гриновите се сториџ дискови, а Blue се за секојдневна работа...Исто така, Bek'Ti ти препорача GTX 550 Ti, а јас ти препорачувам HD 7770 (http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=374&pid=34351), која е 15-20% побрза, а само некој процент поскапа...

Собери пари и земи GTX550 ti или 7770,(GDDR5) картите под нив, се играчки за мали деца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom