НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
О.о Ова значи дека ќе не дупчат дур не го смениме името во нивна полза? :S !

Не бе, јок. Утре* ќе побараме покана и пошто они си го потрошија правото за вето, ќе не примат.

* - сабајле

О.о Ова значи дека ќе не дупчат дур не го смениме името во нивна полза? :S !

нема што да не дупат, не менуваме име не влегуваме америте ни гарантираат безбедност, па ќе си чекаме и ќе ги фатиме на кондиција.

Искрено да кажам дека ми е криво што не не примија во нато.

Но многу ми е мило што си го зачувавме името наше свето Македонија.

и им покажавме дека не си го менуваме по никоја цена.

не биде идиоти од самитот добивме што сакавме
1.си го зачувавме името и идентитетот
2.добивме сигурност и безбедност што очекувавме да ја добиеме со влез во нато со потпишуванје на договорот со сад

пак одете во грцка на одмор и купувајте грцки производи

еее деца деца, поима немате од политика. Грција не даде вето официјално што значи не ја прекрши времената спогодба. На македонија не и се даде покана за да не биде нато во состојба грција да стави вето и со тоа да има внатрешни проблеми. туку сите земји членки на нато се договориле со коминике дека додека не се реши спорот за името нема македонија да добие покана за нато. И затоа џабе овде зборите ког апоима немате од политика.

Грција е опасна земја со јаки политичари и затоа убаво му го начука на груевски и неговата влада.

П.С: н одали груевски сакаше да влеземе во нато или и он работи против македонија и нејзините национални интереси.

Toa oстана нејасно.

Како што знам, Грција не го искористи ВЕТО-то, така беше првичната информација. А говорите од Груевски и Црвенковски, спомнаа ВЕТО

Црвенковски: Грција го употреби своето легитимно право на вето, да бидам појасен го злоупотреби правото на вето

Груевски: Грција го искористи правото на вето. Ова е тешка артилерија во дипломатијата. Грција нема евтино да ја чини ова што го направи

Сега, искористија или не вето?

еее деца деца, поима немате од политика. Грција не даде вето официјално што значи не ја прекрши времената спогодба. На македонија не и се даде покана за да не биде нато во состојба грција да стави вето и со тоа да има внатрешни проблеми. туку сите земји членки на нато се договориле со коминике дека додека не се реши спорот за името нема македонија да добие покана за нато. И затоа џабе овде зборите ког апоима немате од политика.

Грција е опасна земја со јаки политичари и затоа убаво му го начука на груевски и неговата влада.

П.С: н одали груевски сакаше да влеземе во нато или и он работи против македонија и нејзините национални интереси.

А да престанеш да кажуваш филозофии,поубаво за тебе ке биде.

нетреба да има кавги сега.

А ти почнуваш одма со расколнички постови.

те молам убаво престани да правиш кавги.

Па ако тоа што не прифати промена на името е против национални интереси, тогаш и он работи против македонија.

ZOTE aj молим те не го тапшај и не пробувај да почнеш со меѓупартиски препукувања.

А да престанеш да кажуваш филозофии,поубаво за тебе ке биде.

нетреба да има кавги сега.

А ти почнуваш одма со расколнички постови.

те молам убаво престани да правиш кавги.

Zote мафија..Даваш спремање за политика?Колку денари од еден час?Сакам да идам..Сега се бараат начини да се турне Груевски од власт, а татко му на Зоте или самиот тој да си ја поврати назад фотелјата..Што ептен му недостигааа...Македонија гори, некој мисли на власт..Господе, не знам дали да плачам или да се смеам..Трагикомедија се ејјј....

Искрено да кажам дека ми е криво што не не примија во нато.

Но многу ми е мило што си го зачувавме името наше свето Македонија.

и им покажавме дека не си го менуваме по никоја цена.
kakvo ime zacuvte be?'Makedonia-Skopje' posto ova bese prifateno kako opcija od nasite politicari,znaci ako ova go prifatea i grcite sega ke se vikase Mk-skopje , istotaka ne znaci deka vo idnina nema da se menuva imeto, toa mora de se pravi pregovorite ke prodolzuvat dokoga ke se naide resenie,togas Mak ke bide prifatena vo NATO pa i vo UE ova go kaza i samiot Bus sprotivno grcite ke ne drzat vo Block!! ova e realnosta

kakvo ime zacuvte be?'Makedonia-Skopje' posto ova bese prifateno kako opcija od nasite politicari,znaci ako ova go prifatea i grcite sega ke se vikase Mk-skopje , istotaka ne znaci deka vo idnina nema da se menuva imeto, toa mora de se pravi pregovorite ke prodolzuvat dokoga ke se naide resenie,togas Mak ke bide prifatena vo NATO pa i vo UE ova go kaza i samiot Bus sprotivno grcite ke ne drzat vo Block!! ova e realnosta

Кој прифати такво име бе,дали тоа беше изгласано во парламент или на референдум...?немој те молам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom