НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Она што и мене како и на повеќемина погоре ми влева надеж, околу поканата на Македонија за влез во НАТО, дефинитивно е прилично сигурниот став на американскиот претседател Џорџ Буш. Меѓутоа, сите сме повеќе од свесни дека поканата, не значи и влез во НАТО алијансата, на што ќе претходи и ратификација од страна на земјите-членки, вклучувајќи ја и Грција. Во таков случај, сметам дека следниот период , како исклучително важен, ќе треба да се води вистинска дипломатска офанзива и од страна на Македонија, која се надевам нема целиот период и енергија да ја потроши во кампањи и предвремени избори. Можеби е време дури и ние да покажеме барем малку безобразност, каква што покажува Грција со години наназад, бидејќи очигледно само така се постигнуваат целите. Доколку и понатаму продолжиме со досегашната мирољубива дипломатија, тогаш единствено ќе не фалат, ама помош нема да ни пружи никој. Треба да запомнеме дека ова е свет на интерес, свет во кој секоја држава поаѓа од националниот интерес, без оглед на туѓите (чист доказ е Грција, која водејќи сметка за сопствениот, го жртвува интересот на цела НАТО алијанса). Во случај на вето, пак, треба експресно да се прекинат било какви понатамошни преговори со „Поранешната МАКЕДОНСКА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА“.

ovie Bratjata (spored ERT a prenesuva Fokus-net-Sofija) ja poddrzale pozicijata na Gaylada. ebati prijatelite, ebati brakjata.... i hanot, i carot, i kurvite i halvata ebati....

Абе, Турција може да стави вето на Хрватска и Албанија, доколку на Македонија и биде ставено вето. Така кажаа на Сител.

Абе, Турција може да стави вето на Хрватска и Албанија, доколку на Македонија и биде ставено вето. Така кажаа на Сител.

Bojda, \pretsedatelon na Org. na Makedonskine Muslimani i Todor Petrov lobirale kaj torbeshine vo Turcija za toa. Vo Turskion Parlament imalo 68 pratenici Makedonci muslimani, a vkupno okolu 3 mil. torbeshi v TUrcija:wink: Krvta voda ne bivat:wink:

Oпасно е доколку Турција даде БЕСА,ај ветото може и да се одвети,ама бесата е опасна работа за НАТО.:smir:

последна шпекулација на канал 5....одложена покана за во Октомври или Декмеври...се разбира неофицијално од германски дипломати.

последна шпекулација на канал 5....одложена покана за во Октомври или Декмеври...се разбира неофицијално од германски дипломати.

Нема шанси за такво нешто чичко Буш не прифаќа.:smir:

Kanal5 se najspekulantskata TV vo Makedonija.
Bush reche ne mozhe da se odlozuva priemot na Makedonija. Toa go izjavi vcera. Ako Deutschland e pojaka od USA, toa e drug problem:vozbud:

Нема шанси за такво нешто чичко Буш не прифаќа такво нешто.:smir:

друже што си се фатил толку за чичко Буш, доста веќе.зашто толку слепо му верувате на Буш.дај кажете една причина сте толку оптимисти

Со тоа продолжуваат маките и неизвесноста...

друже што си се фатил толку за чичко Буш, доста веќе.зашто толку слепо му верувате на Буш.дај кажете една причина сте толку оптимисти

Тој е судијата сега:toe:.

а не верувам на никого отсем самиот на себе.

а не верувам на никого отсем самиот на себе.[/quote]
фала богу , ја мислам дека премногу се надеваме во американците ...

а не верувам на никого отсем самиот на себе.

да сакаше америка ќе го решеше проблемот порано , не сега.Така да доста се лажеме самите себе.треба малце да бидеме реални што не чека утре
ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СОНУВА.

Utre ne cheka primanje vo NATO!

Ako ima veto od Grcija, kje ima veto od SAD na Grcija i zamrznuvanje na nivnoto chlenstvto kako shto se sluchi so primanjeto na Turcija koga ciganite vlozhija veto.

P.S. Kanal 5 treba da go ignorirate, ne samo zatoa shto lazhat, tuku bidejkji i ve/ne pretstavija kako huligani DVA pati.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom