Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Od shipac deca da gledash....(daj boze moi, dobar sum sigurno zenati ke me saka poveke od tebe)

Slushaj klinkure malecko, nedozreano, kompleksirano, nedoebano...
Ednash zasekogash da znaesh, i da naucish, ti i ovie tvoi prijateli takanareceni magistri, pagirstri, kalgistri, i publika shto te opkruzuva i ti aplaudira na sekoja imitacija na kloshar tretorangiran cija ambicija e da poentira cisto istoriski, jedino selektivno pole kade shto toj saka da dozivuva orgazam.
Losho e samo koa nekoj go drka i fantazira na necie pole, a doma nekoj mu ja ebe zenata.
Dete, odi doma, ti ja toporat zenata, ne se fakaj tamu kade shto ne mozesh da doigrash, ti i tvoite "prijatelcinja".
Zenata vi ja trti nekoj od pozadi vie tuka mi tinkate kurac i idealizirate so izobliceni fantazmagorii, prikazuvajki neshto vo "vozdushni" ramki, so slika na nevidliva konstelacija i sushtina.
Jedino kaj vas Makedoncite shto e cuden fenomen, aj toa shto ste isotricari i politicari site, me cudi toa shto odite bash po stapkite na vashite "neprijateli", i seto toa nesvesno patentirano vo nekoja istoriska etika, i cudno no vistinito bash tamu kade shto se jade i se sere...
EDNO DA VI BIDE JASNO VAS NA SITE TUKA VO OVOJ FORUM, OVA NAJMNOGU VAZI ZA ONIE TAPOGLAVCI NACIONALISTI, KOJ SHTO SE POVEKE I POVEKE GLEDAAT DA PLUKAAT I DA MAVNAT NA ALBANSKO-MUSLIMANSKI MISLEJKI DEKA BASH TIE SE VINOVNI ZA NIVNATA PROPAST. DECA NE SE LAZETE, BEZ Albanci, NEMA MAKEDONIJA, BEZ ALBANCI NEMA MAKEDONIJA, BEZ SHIPOVI, NEMA MAKEDONIJA.
DA NE SE Albancite, MAKEDONIJA NEMA DA POSTOI, KE BIDE PROTEKTORAT NA ZEMJA CLENKA NA NEKOJA UNIJA SHTO E SINONIM ZA MANIPULACIJA VO EVROPA...

P.S. Malku e off topic, malku ima i dnevna politika, ali sevo ova go gledam kako taka, kako toa... POLITIKA, prashajte zoshto, ke vi objasnam...

Inaku shta se tice o citiraniov shupak, ja kako golem antidemokrat i covek shto mnogu go poshtue toj eks-"komunisticki" kodeks, navistina na mnogu dushi bi im iskornal jazici, a potoa i prsti...
Ne im se dava na site pravo na razmisluvanje...
Da zivee ednoumieto...
хе..хе..добар си..
за на психијатар со газдата ти Алија Шип(з)офрениот...
да не е поганото гегско племе на балканиве,ќе личевме на Европа...
со вас,личиме на Чеченија...
пази си керките од децата ми..
инаку,најдобри се забулените,кои наместо во Кондово на ука,се фукараат без брука...

albanians.jpg

кавказките чергари

хе..хе..добар си..
за на психијатар со газдата ти Алија Шип(з)офрениот...
да не е поганото гегско племе на балканиве,ќе личевме на Европа...
со вас,личиме на Чеченија...
пази си керките од децата ми..
инаку,најдобри се забулените,кои наместо во Кондово на ука,се фукараат без брука...

Ami ako ne sakash, da ja delime a?
Sakash, nema da licish kako Cecenija, ke licish kako Majka B'lgarija.
Ahhhh beee....
Slushaj moronce malecko moe, da ne ti ja ebe veke Grkot zenata a isto taka i bugarinot a i srbinot, ja ke pocnam da ti ja ebam, jas SHIPTAROT dojden od karpatite, da ne ti e krivo posle deka Grkot ke te ponishti.

04kosovo.600.jpg

народот кој има кавказки и ромски гени на балканиве

Ja da sum kako tebe, nema da gi pokazuvam ovaka...
Ke mi bide krivo da ovakvi faci gi ebat najubavite pickicki shto izgledaat kako samovili...
E ovie, a i poloshi (grci) vo bitola param parce praat.
Da, site tie se romi...

Ami ako ne sakash, da ja delime a?
Sakash, nema da licish kako Cecenija, ke licish kako Majka B'lgarija.
Ahhhh beee....
Slushaj moronce malecko moe, da ne ti ja ebe veke Grkot zenata a isto taka i bugarinot a i srbinot, ja ke pocnam da ti ja ebam, jas SHIPTAROT dojden od karpatite, da ne ti e krivo posle deka Grkot ke te ponishti.

Смири се бе полека малце....

Pak ke kazam, besenje, secenje na race, kopanje na oci... itn itn itn... Metodi za "nosenje" na um.
Pejo:) samo taka ke praime drzava, na ovoj narod ne mu se dava demokratija.

Намалете со навредите.

Дајте дискусија со историски факти, не со дневно-политички срања.

Пикасо, да си прочитал барем пар редови од твојата историја, односно на твојот народ, ќе имаше нешто да пишеше...во спротивно, коментари кои содржат 10 посто литературен јазик, 90% навреди, се одлик на образованоста маргинално кај вас...Фаќај се за книга затоа што...ЗНАЕЊТО Е СИЛА, ЗНАЕЊЕТО Е МОЌ!

Намалете со навредите.

Дајте дискусија со историски факти, не со дневно-политички срања.

Пикасо, да си прочитал барем пар редови од твојата историја, односно на твојот народ, ќе имаше нешто да пишеше...во спротивно, коментари кои содржат 10 посто литературен јазик, 90% навреди, се одлик на образованоста маргинално кај вас...Фаќај се за книга затоа што...ЗНАЕЊТО Е СИЛА, ЗНАЕЊЕТО Е МОЌ!

Hmm....
Ne ne, ti fati se za kniga. Ne ne, i drugite neka se fatat za kniga...
Togash ke bide i sila i mok...
Za citanje... Hahahah...
Ubavo go kaza... Ama koj da cita... I shto da cita?
Glupostite na Popovski?

Mojata istorija...
Istorija shto e toa? Nem istorija pile... Koga bi ja gledal istorijata ja seushte bi trebalo da bidam po Turska vlast, isto kako i ti...
Ebi istorija... Priklucise na silata...
Istorijata e glupost po koja se palat samo momci kako .....
Napred... napred e idninata...

Inaku kako za informacija, toa shto jas go citam... retko koj moze da go sfati... Se plasham od transcendentnost...

Ti mozes da gledas vo Rusija, tamu ti se korenite, gledaj gi gradovite NOVOsibirsk , NOVOkuznetsk, LeninGRAD , VolgoGRAD , NIZHNI Novgorod.... baraj gi tamu korenite.
Slusaj si go Misirkov, na kogo mu napravivte spomenik, toj veli deka ste braka (ne po vera) so slavjanite.

lazno-ilirce..
citaj...
Tissue Antigens February 2001, vol. 57, no. 2, pp. 118-127

HLA genes in Macedonians and the sub-Saharan origin of the Greeks

A. Arnaiz-Villena; K. Dimitroski; A. Pacho; J. Moscoso; E. Goґmez-Casado; C. Silvera-Redondo; P. Varela; M. Blagoevska; V. Zdravkovska; J. Martэґnez-Laso

Department of Immunology and Molecular Biology, H. 12 de Octubre, Universidad Complutense, Madrid, Spain.

HLA alleles have been determined in individuals from the Republic of Macedonia by DNA typing and sequencing. HLA-A, -B, -DR, -DQ allele frequencies and extended haplotypes have been for the first time determined and the results compared to those of other Mediterraneans, particularly with their neighbouring Greeks. Genetic distances, neighbor-joining dendrograms and correspondence analysis have been performed. The following conclusions have been reached: 1) Macedonians belong to the "older" Mediterranean substratum, like Iberians (including Basques), North Africans, Italians, French, Cretans, Jews, Lebanese, Turks (Anatolians), Armenians and Iranians, 2) Macedonians are not related with geographically close Greeks, who do not belong to the "older" Mediterranenan substratum, 3) Greeks are found to have a substantial relatedness to sub-Saharan (Ethiopian) people, which separate them from other Mediterranean groups. Both Greeks and Ethiopians share quasi-specific DRB1 alleles, such as *0305, *0307, *0411, *0413, *0416, *0417, *0420, *1110, *1112, *1304 and *1310. Genetic distances are closer between Greeks and Ethiopian/sub-Saharan groups than to any other Mediterranean group and finally Greeks cluster with Ethiopians/sub-Saharans in both neighbour joining dendrograms and correspondence analyses. The time period when these relationships might have occurred was ancient but uncertain and might be related to the displacement of Egyptian-Ethiopian people living in pharaonic Egypt.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...ve&db=PubMed&list_uids=11260506&dopt=Abstract

he..he...
ti baraj gi od tamu..desno..polesno...
ohsm4p.jpg

А знаеш што е трансцедентност??

Не е тоа цедење на урда од курот коа си у транс!

More more more...
Fala fala fala...

Cekav filosof, nekoj so kogo shto mozam navistina onaka HAPTAZI(na albanski kazano) ili otvoreno da popricam...
Denes mi e denot, sakam da kucam, ladni mi se raceve a jas sepak sakam da kucam...

Ne sakam da deluvam antimarketingshki i kako losha propaganda na sopstvenoto mesto kade shto "ziveam" i da seram kade shto jadam kako shto praite vie...
www.idividi.com.mk/recnik

Ima neshto drugo da kaze mojot nesuden "kolega"?
Ja barem ja cenam filosofijata, i smetam bash onoj shto cita filosofija e priblizno do nekoja si X vistina, taka stvaram moj mikrokosmos kade shto jas ziveam i se mocam na etika na Makedonec, Albanec, Grk itn itn tin, i da ke zaboravev smetam deka ako nekoj e Makedonec ne e podobar od mene i poubav od mene.
Im ebam na makedonci tuka zenski, ali i oni mu ebele na brat mi zenski, taka da praime svoevidna kompenzacija.

A sepak se zalagam za besenje:)

Уште не кажа што е трансцедентност.

Залагај се за бесење.

Одмори некој ден.

За оф топик. Бива?

Cekav filosof, nekoj so kogo shto mozam navistina onaka HAPTAZI(na albanski kazano) ili otvoreno da popricam...

Церебрални мастурбирања на друго место, за тоа би требало да има подфорум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom