TpH_Bo_OkO
Трноризец
Доказ кој датира од тоа време, додека бил жив...кратко по неговата смрт...од тоа време пишан доказ, документ, артефакт...rymz напиша:Kazi mi ti na kakov vid na dokaz mislish pa kje se potrudam da ti najdam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Доказ кој датира од тоа време, додека бил жив...кратко по неговата смрт...од тоа време пишан доказ, документ, артефакт...rymz напиша:Kazi mi ti na kakov vid na dokaz mislish pa kje se potrudam da ti najdam
Спроред една друга легенда:TpH_Bo_OkO напиша:Туку, мене друго ми дојде да си прашам...Што обележје му значи козата на шлемот? Што значат другите обележја?
После читањето на 2-3 цитати, те прашувам едно стварно комплицирани прашање - И?Bratot напиша:
Каде? Кога? Дај некој цитат каде Искендер за себе вели „Јас сум Албанец“....rymz напиша:No fakt e deka toj samiot se izjasnil kako albanec.
меѓу другото јас бев еден од тие што спомна такво нешто.rymz напиша:za tie postovi shto tvrdea deka vo toa vreme Albanija ne postoela kako drzhava i kako narod, togash se chudam kako Gjon Buzuku go napishal deloto na Albanski... http://www.shkoder.net/en/buzuku.htm
TonInter напиша:После читањето на 2-3 цитати, те прашувам едно стварно комплицирани прашање - И?
Ако ова ти беше доказ дека Скендербег бил Македонец, ме убеди тогаш, ме убеди само дека не бил.
Siroti vie.. jas ne vi davam geocites web strana kako takva za dokaz, tuku toa sto e pisuvano vnatre,a ako si se obidel da otvoris i procitas ke sfatese, interview so Albanski istoricar,bidejki eve neli se povikuvate na albanski izvori!Pa procitaj sto kazuva toj,i vrati se!A sto se odnesuva pak do vasite dokazi .... seuste gi cekame!rymz
Ja ti davam podatoci koi datiraat od 15tiot vek, napishani na albanski jazik, od albanski pisateli, ti mi davash geocities web strana??aj sea jas da se regnam i da tropam gluposti, i toa da bide validno? neli dosega kenjavme da nema wikipedia ti rekov mi reche nego fakti...
kolku za ilustracija...
ceza напиша:Ne razbiram zashto sekogas barate nekakva revizija na istorijata. Celiot svet go smeta Skanderbeg za albanec, a ovde luge koj ne sa istoricari gi negirat stavovite na site stranski istoricari. Zamislete se malku celiot svet ne se slozuva so tija teorii, verojatno znaci deka greskata e nekade kaj vas.
batche, ti gi komentirav site quotes posebno...i ne zamaraj, koa kje replicirash na nivo na Trncheto...togash kje ti odgovoramBratot напиша:Siroti vie.. jas ne vi davam geocites web strana kako takva za dokaz, tuku toa sto e pisuvano vnatre,a ako si se obidel da otvoris i procitas ke sfatese, interview so Albanski istoricar,bidejki eve neli se povikuvate na albanski izvori!Pa procitaj sto kazuva toj,i vrati se!A sto se odnesuva pak do vasite dokazi .... seuste gi cekame!
I eve uste edna strana koja bi bilo korisno da si ja procitate:
famous Albanian historian
Taken from Dr. Ardian Vebiu's personal Website w/ his permission
1. DISCUSSING ALBANIAN PROTOHISTORY
2. ILLYRIAN SCIENCE
3. NAMES ARE OF NO HELP
4. ILLYRIAN MEMORY
5. MYTHS OF NATION AND RACE
Taken from Bosnian-Muslim (anti-Serb) daily: BiH Dani
ALBANIAN HISTORIANS: SKENDERBEG WAS A SLAVIC PRINCE: QUOTE #4:
Not long ago, for example, I wrote of myths and mentioned Skenderbeg and the Battle of Kosovo. I told of how the Albanians have forgotten that Skenderbeg was a Slav. I was attacked by Ismail Kadare, incensed at how I could possibly say that Skenderbeg was a Slav and that the history and culture of Albanians is on the level of Serbs.
That's the way it is with our culture, which is mythomaniac, national-communist, romantic, self-glorifying. You can't say anything objective without people getting angry. The Albanians are a people who still dream. That is what they are like in their conversations, their literature...In light of Hoxha and 'pyramid schemes, Albanians are a people who still dream. That's just the way they are...
Fatos Lubonja
Aj pozdrav