Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Garfield напиша:Albanija, prosarajte da vidite koja zemja go nosi toa ime vo istorijata! Imam postirano na drugo mesto!
Hint: Azerbaijan!
Нема врска. Алба е италиjански збор и означава "бел, бела, бело". Албаниjа - бела земjа. Наполно возможно е и Азербаjџан да е бил наричан така.Garfield напиша:Albanija, prosarajte da vidite koja zemja go nosi toa ime vo istorijata! Imam postirano na drugo mesto!
Hint: Azerbaijan!
so sega demek nie sme nemale drzava togas a so imalo na toa mesto kade sto e sega albanija Azerbaijan da ne bilMartin$ напиша:Abe toj ne ti vika za koja boja e toj ti vika deka vo istorijata imeto Albanija go noselo drzavata Azerbaijan
Dimo BG напиша:Нема врска. Алба е италиjански збор и означава "бел, бела, бело". Албаниjа - бела земjа. Наполно возможно е и Азербаjџан да е бил наричан така.
Pa mislam deka ti bese objasnato vo nekoi drugi postovi i tamo dobro pisuva. A ima i spomenik od Skenderbeg vo Srbija na koj Skenderbeg drzi mec vo racete i mecot ima forma na KRST. A isto taka ima na desnata strana od nego na pantalonite mislam makedonsko zname. Toj se vikal Gorgija, tatko mu Tome, a majkamu mislam Vojslava ako ne se lazam. Dobro aj kazi mi koj Albanec gi ima ovie iminja.foxy roxy напиша:a ti so znajs od istorijata.
Najde nekoj tekst deka skenderbeg ne bil albanec od nekoj si "istoricar" i ajde sega ke go napraime makedonec i ke igrame matematika plus ova minus ova e ednakvo na "makedonec" gluposti jas nemav namera da pisam za ova tema uste od porano ama ti izgleda so sila se pravis patriot pravejki gi heroite na drugite narodi svoi.
A dali znaes ti deka Aleksandar Makedonski ima albansko poteklo.
Martin$ напиша:Pa mislam deka ti bese objasnato vo nekoi drugi postovi i tamo dobro pisuva. A ima i spomenik od Skenderbeg vo Srbija na koj Skenderbeg drzi mec vo racete i mecot ima forma na KRST. A isto taka ima na desnata strana od nego na pantalonite mislam makedonsko zname. Toj se vikal Gorgija, tatko mu Tome, a majkamu mislam Vojslava ako ne se lazam. Dobro aj kazi mi koj Albanec gi ima ovie iminja.