Пеење

• Креатор на темата Креатор на темата *eLeNa*
  • Време на започнување Време на започнување
Imam glas za peeenje ako ne bi bil doctor bi bil pejac mozebi, imam vooduseveno devojka so moeto peenje :toe: kaza deka uste poveke me zasakala od koa sum i peel :pipi:... taka da sakam da pejam si peam po doma a najveke pod tush :kesa:

:smir::pipi:

Обожавам да пеам. Постојано пеам,во друштво, дома, чудно е како сеуште не ме исфрлиле од дома. :toe:
Изгледа го сакаат мојот глас.

Пејам .... многу често. Најмногу пејам мое нешто од ум, ко ќе ми дојт инспирација звучит многу убо, ама ако не го снимам во моментот или многу пати не го повторам никогаш појќе немат да се сетам на ритамот и џабе ќе го паметам текстот шо ми дошол на памет ако немам добар ритам. Некогаш и од песните кои ги имам пишано пробвам да напрам песна онака од мене си додавам си одземам зборчиња и ритамот го менвам Господ знајт шо прам ама најчесто испадвит рок песна :toe: ...

Кој сака да ме чуе нека ми пише у приват :) да се договориме , со песна скршени срца лекувам :)

Што мислите каков глас е потребен за да се стане пејач/ка денес? (образложение и за машки и за женски гласови)

Јас обожавам да пеам, дури сакам еден ден да имам и своја песна. Ми викаат дека сум добар дека имам глас.

Ja koga peam onoj sto me slusa kancer na usite moze da dobie :/

Inace sakam da peam ama nemam glas :/

Кога ќе се опуштам дома, немам осет.
Oбично пеам на глас па затоа доста добро ме слушаат комшиите. Чудо е што ме немаат пријавено до сега.
Изгледа им се допаѓа моето пеење. :rolleyes:
Инаку одев на хор уште од мала, бев први глас (иако ми рекоа да бирам кој глас сакам). Не знам зошто го запоставив хорот. Не учествував никаде на такви настани и сега ми е криво.
Размислувам да почнам со црковен хор.

:свиркам:

Да , да пеам и јас на плоштад од на училиште инаку одам на хор ме одбра наставникот први глас сум.
И нема да го запоставам пеењето. :D

Пеењето и слушањето музика се едни од оние нешта кои ми ги полнат батериите, ме исполнуваат со позитивна енергија. Ми имаат речено доста луѓе дека добро пеам, но сепак знам дека за да го имам она правилното и одлично пеење ми треба доста музичко подучување, а и постојано вежбање:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom