Фан Клуб: Подмочани

• Креатор на темата Креатор на темата CELTIK
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: Асамати јас ќе ги решам.
ako apokalipto dade gol na koja bilo ekipa odma treba site da se otkazite od fudbal toj ima tri levi noze i refleks pobrz od mrtov konj izvini apo ama zalam mora da se znae vistinata plus nikogas nemas zaigrano za fk podmocani ake igras ko ke vodime ili gubime so nad tri gola go imas mojot kapitenski zbor

Ај ај ај, тема и за Подмочани имало:vozbud:

Ако имате нешто да кажете за клубов, арно, ако не не се чудете за имево и не коментирајте.

Ако имате нешто да кажете за клубов, арно, ако не не се чудете за имево и не коментирајте.
А бе не се чудам на името, јас сум од Ресен а ова е ресенско село и не знаев дека има фан клуб.
А мислам дека годинава добро им оди, први се во општинска лига:helou:

Имам ама само 5 мин - ти се степа со судијата и ја прекинаа.
eee tepam jas tepam pokvareni i potkupeni arbitri i onaka znam deka ako ne go natepam pak gubime ke svirni 2 -3 penali i aj igraj zatoa bare neka ja okrka

Абре луѓе што го дрвите толку, за вас по се изгледа фудбалот е седење пред телевизија и играње во обложувалница, и ништо друго, а на стадионот сте биле двапати, првиот пат кога дојде Англија, и за вторпат кога умре Тоше, против Андора.
Ваквите клубови, селските и малските се фудбалска база на секоја репрезентација, и секако за пофлаба е тоа што уште опстојуваат и покрај тоа што медиумски тотално се отсечени, а тоа е исто како да не постојат.
Еве некои информации кај ги почнале своите кариери некои наши репрезентативци.
Игор Митрески-Македонија (Враниште) Струшко, сега клубот се вика Враниште, играа една сезона во 2 МФЛ, Александар Митрески Напредок (Ложани)-Струшко или Лешани (Лешани)-Охридско, Влатко Грозданоски ССК Младинец (Драчево), Артим Шаќири-Динамо (Ливади) Струшко, Гоце Седлоски-Братство (Големо Коњари)-Прилепско, имаат играно во 2 МФЛ 1993/94, сега клубот се вика Големо Коњари..........и.т.н.

За фудбалот во Преспа, дајте некој информација повеќе ако може, зашто собирам работи поврзани со Мак фудбалот.
Преспа (Ресен) 1919
Братство (Ресен) 1969
Јанковец (Јанковец) 1921 -екс Краљевиќ Марко за време СХС и Крал. ЈУ
Подмочани (Подмочани) 1962
Стење (Стење) 1971/2 екс-Граничар

Дај информации за овие клубови, кога се оформени, и од кај се последниве два клуба. Ако имаш аблеми од некои од овие клубови поставиги на интернет, јас имам само од Преспа. Исто фрли и фотки од игралиштата и како се викаат истите.
Асамати (Амсамати)
Долна Бела Црква (Долна Бела Црква)
Горна Бела Црква (Горна Бела Црква)
Лирија (Грнчари)
Рибар (Перово)
Сливнички Бранови (Сливница)
Илинден (Избиште)
Младост
Златари

Тука си сосема во право и нема сомнежи дека не е така.Еве уште еден пример:Горан Мазнов(ФК Дојранско Езеро)

Мазнов е од дојран но мислам дека кариерата ја почна во Беласица. Ако грешам сорри!

Мазнов е од дојран но мислам дека кариерата ја почна во Беласица. Ако грешам сорри!
Своите почетоци ги бележи во ФК Дојранско Езеро но некаде на 16-17 години Беласица која беше извор на таленти го пронајде и него:wink:

Тука си сосема во право и нема сомнежи дека не е така.Еве уште еден пример:Горан Мазнов(ФК Дојранско Езеро)
Има и доста други, севе од поранешниве репрезентативци, Саша Ќириќ Слога (Умин Дол) Кумановско, Вујадин Станојковиќ Речица (Речица) Кумановско, после браќата Борче, Горан и Зоран Јовановски, не ми текнува од кое село се, кариерата ја почнаа во Борец (Жилче) или Зеграп (Ратае) Тетовско, Мирсад Јонуз Единство (Милино).....

prvo decko da ti se zablagodaram bravo sto se interesiras samo da kazam nesto se dodeka ovie mali klubovi opstojuvaat i se dodeka od niv ke se rasgaat talenti ke ima fudbal i vo mkd no sega situacijata e strasna se povke zgasnuvaat klubovite vo mkd poradi sredsva koi im nedostigaat pa nasava drzava se osvrna na nasi iselenici koi se sozdavaatvo stranski klubovi a nasite mladi talenti se zaboraveni i od drzavata i od ffm zatoa sto sega potrebni se vrski za da se stane clen na vardar rabotnicki ili pelister bez razlika ako pratis redovno fudbal vo mkd ke vidis deka vo treta i vtora liga ima pojaki igraci od prva a se i poplateni site natprevari se namesteni pa otuka i honoraarot e ogromen mnogu imam da pisam sega ne sum vo moznost utre ili potaka ke se cueme

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom