Перење мозок, манипулација...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Има има...лично знам,розеви очила на љубовта,хм не верувам...сето што си го градел до тогаш се урива затоа што влегла некоја мрсулка во твојот живот? Се извинувам можеби ќе звучи малку престрого но такво перење на мозок јас немав видено до тогаш...се разбира уште трае,незнам до кога но се надевам дека барем ќе му текне да ме викне на свадба :pos:

Било кој секс е резултат на манипулација.
Ако не била, зошто некоја прекрасна девојка би сакала да има секс со тебе?

Било кој секс е резултат на манипулација.
Ако не била, зошто некоја прекрасна девојка би сакала да има секс со тебе?

најнормално

се согласувам со тебе

одеш со некоја и 1 год не ти дава
и ти и викаш или ке се сексаме или тери си некој кој ќе те чека
веке имам плиги на рацете :pos2: :pos2:
имам вакви мн.случаеви

и саа не МАНИПУЉИРАШ со неа .........:toe:

Сум била сведок во минатото на вакви појави,па затоа и ме поттикна да ја отворам темава.

Дали сте биле сведоци или дали на вас директно ви се десило во врска партнерот благо кажано да ви го пере мозокот односно постојано да манипулира со вас или со личноста која што ја познавате?
Работите кои порано сте ги мразеле,а него му се омилени почнувате да ги сакате,некако почнувате да станувате личност која што никој не ја препознава,па и вие сами не се препознавате.А не сакате да бидете таква,но едноставно партнерот свесно ви го пере мозокот,ве навртува против пријателите,против луѓето што ви се блиски?

И?Што се случи? Се освестивте,некој друг ви ги отвори очите или...?

Дали партнерот од добро и од љубов го прави ова или од егоизам?Дали личноста која е манипулирана,одбива да ги гледа тие работи,заради розовите очила од љубов или заради тоа што партнерот е вешт манипулатор?
Заради кои причини некој би сакал да го наврти партнерот против своите блиски и пријатели?

Дали е можно човек да е свесен дека му е испран мозокот,да приметува дека почнува да станува нешто што не сака, марионета,а сепак да продолжува со играта и да не го спречува тоа?

Дечкото на мојата бивша најдобра другарка ја манипулираше и сеуште ја манипулира.Цело време беше се по негово,успеа да и наврти некои мисли против нас (нејзините дотогаш најдобри другарки),успеа да и наметне негови ставови и негови гледишта за се и сешто,мада,и самата си е крива,кој ќе размислам подобро,повеќе луѓе можеа лесно да изманипулираат со неа,ама сега не станува збор за тоа.
Конкретно за нив двајца,излегуваат само кога тој сака,се што тој ќе каже е точно,правилно,само тој е паметен,само тој знае итн итн...

Повеќе пати имам застанато во нејзина одбрана,и искрено денеска се каам за тоа,бидејќи таа беше таа што ми се развика зошто сум противречела и сум изреагирала така,тоа било нормално (стануваше збор за удирање на девојкава од страна на нејзиниот мил дечко).Пробавме да ја освестиме ама само ја влошивме ситуацијата,она ни сама не е свесна што и се дешава,до толку и го има испрано мозокот што не ни слуша што и збориш,туку само го брани него и неговите постапки.Одма испадна дека ние имаме нешто против дечко и.
Тој пак,многу си е паметен,ја нашол лакоумна,може да ја мота како сака и нормално ќе го искористи тоа.

Перење мозок во никој случај не може да биде од љубов,само од корист може да се направи нешто такво.Ако навистина сакаш некого ќе го прифатиш со сите негови маани,нема да се обидуваш да го промениш,ќе се обидуваш да се навикнеш на неговите навики.

За среќа ми се случило мене тоа со време, за да ја научам лекцијата и никогаш повторно да не дозволам да не ми се повтори. Незнам, во средно некаде беше, имав долгичка врска која беше прекрасна додека не се промени тој. Прво тој беше изманипулиран од негов повозрасен другар, а ние зелени деца де. Правеше се` како што ќе му каже другар му, ама буквално! Почна да влијае тоа и на мене, па постепено и да навлегувам во таа гнасна игра. Дојде време кога престанав да се гледам и излегувам со другарките, да му оддавам извештај за се` што правам кога не сум со него, па дури требаше и да го прашувам за одредени работи. Најчесто ми забрануваше де, па така теравме некое кратко време додека не се освестив јас, а нему за жал му требаше многу повеќе време после мене за да го стори истото. Излегувавме каде сакаше тој, правевме се` што сакаше тој, се` беше всушност како што сакаше тој. Ставив прст на глава и решив дека колкава и да е таа некоја љубов, поважна сум си јас и понекогаш и моите потреби ако не па.
Дури траеше тоа, не бев свесна за истото. Заљубена бев ваљда и се` што беше поврзано со него сакав и правев. Како не се најде некој да ме нашамара тогаш многу порано ...
А зошто го прават тоа таквите луѓе? Мојов пример е малку поинаков, а за другите ... што знам ... тоа е ваљда потребата да доминираат, да контролираат, да бидат во центарот на вниманието и се` да се врти само околу нив. Тука некаде е ваљда и љубомората, па нели за да не дојде до нешто што не им се допаѓа, со време си ја наредуваат работата. Болни умови во секој случај.

Оригинален грев

Претпоставувам дека насловот на темава веднаш ве потсети на истоимениот филм, што и не е далеку од мотивот за нејзиното отварање. :pipi:
Па, дали некогаш ви се случило да бидете со некого кој толку многу ве ослепил, па сте прекинале да размислувате со ладна глава и сте направиле многу работи кои денес ги сметате за глупави и смешни и поради кои се каете? Сте биле искористени од страна на некој манипулант, со што успеал да ве маѓепса и што најмногу извлекол од вас?
А дали вие некогаш сте биле со некого со цел да добиете нешто од него? Како сте успеале да го придобиете, задржите и натерате да ви "јаде од рака"?
Какви расплети следеле и дали на време сте или ве откриле кои ви се намерите?
Друго, од страна гледано ... што мислите, која причина е доволно добра за да биде направена една ваква работа? Дали манипулацијата со нечие срце е дело вредно за аплауз или низок потег вреден за сечија осуда?
Доколку не сте доживеале вакви авантури на своја кожа, раскажете ни нечија туѓа приказна со исходот од целата врска. Ако ни тоа не знаете, кажете си го општо вашето мислење околу оваа тема.
Повелеле.:smir:

Да, имав 19 години и со него ја изгубив невиноста и 6 месеци со него беа вистинско измачување. Заради него (тој постар малку повеќе од мене), дома лажев дека на одмор со другарки одам па дури и се колнев во татко, па се мушнував од дома, па фрчеа кавги, па ме следеа (добро типот си имаше и други маани , не само дека беше постар).Никако не можеа да ми докажат дека ми е испран мозокот, па на крајот се помирија со тоа и јас конечно го откачив :) ...Уф ужас, да можам само да го вратам времево назад. Па дури по една година ме сретна кога си одев дома, и тргна по мене да ме испраќал, сакал барем да ме бакне и фала богу што ме испрати оти тогаш сфатив која будала сум била и колку си го сакав тој со кој раскинав истата вечер.
А инаку никогаш не сум била со некој за да добијам нешто, и не би манипулирала со никој, бидејќи знам мене како ми беше. :tapp:
:toe:

Ми се случило, не еднаш... Лесно се залетувам и верувам (особено на слаткоречиви), јбг :) И никако да ми дојде памет.... За работите што сум ги направила не се каам од причина што не сакам да се каам за ништо и затоа што во тој момент тоа сум сакала да го направам и тоа ме правело среќна... Највеќе што добил било моето време потрошено со него, што и не е баш малку со оглед на тоа што поради тоа што сум го трошела скоро цело време на него, поретко сум се гледала со другарки и слични некои работи...
Во моментов не ми текнува дали сум била со некого со цел да добијам нешто :)... Ако сум била тоа било само за да му се одмаздам на некој начин за нешто што тој ми направил, ама сигуно било кратко зашто не сум тој тип...
Најчесто сум била свесна што се случува ама поради некои причини не сум можела и не сум сакала да го прекинам тоа :) Глупаво знам.... Ама во тие моменти ми било убаво и не сум мислела на последиците...
За причина може да има милиони работи... Сепак, убаво е чувството кога знаеш дека контролираш некој и можеш да го натераш да направи било што за тебе, нели? :) Али тоа не го оправдува, за него тоа е игра додека другиот пати и дефинитивно не е вредно за аплауз туку нешто многу злобно и себично... Ама верувам дека кругот се врти па некој ден ќе се заљуби во некоја девојка која ќе му го прави истото тоа што тој долго време го правел на останатите :)

за жал мојата прва ‘‘детска‘‘ љубов беше многу голем промашај. тој во почетокот ми беше најдобар другар и јас во тој момент бев мала и неискусна а и премногу повредена од други работи што течеа во исто време и тој ми беше единствена утеха. се заљубив во него и почнав главата да си ја губам понего. тој беше поголем од мене, но сепак многу слаб ученик и многу некултурно дете. а јас бев одлична ученичка со огромна репутација и мн работи изгубив заради него. најмногу ми е криво што тој само ме искористи и што воопшто не се грижеше за мене и за моите чувства. многу се расправав со моите бидејќи никако не можеа да ми докажат дека грешам. последните месеца беа најгорки во мојот живот. накрајот тој ме изневери со моја многу блиска другарка и тоа беше последното нешто. од тој ден па натаму јас никогаш не му прозборев и сфатив дека јас него одамна веќе не сум го сакала туку дека тоа било само една илузија. ми беше огромна лекција во животов и мн созреав после тоа.
инаку не сум сакала ни нема да сакам на некој друг тоа да му го направам што мене ми го направија.:jaj:

Не ми се случило да бидам манипулирана, искористена & фрлена или вртена на малото прсте од партнерот. Тоа веројатно е така зошто не сум била ни слепо заљубена и занесена, секогаш сум останувала приземна и присебна, со доза резерва, па немало простор за некој да ми го обработи мозокот. Таква сум карактерно, ама може некогаш ќе се случи, што знам.

Дали сум манипулирала? Веројатно да. Се работи за мали ситуации во кои жените ги користат своите тајни оружја за да постигнат некоја цел (на пример, да се излигавам за да постигнам да излеземе таму кај што јас сакам и слично, значи банални примери, не екстремни).

Ама да сум била со некој поради некаква скриена намера, цел, корист? Не. Не би била способна да глумам толку време и да се замарам. А и што би можела да сакам од него, па да жртвувам време во врска за да го добијам тоа? Пари? Имам доволно, кога немам сама ќе се снаоѓам. Испод части ми е да се понижувам на тој начин. Одмазда? Детска и нетрезвена работа. Не сум одмаздољубива, а и да сум, не би се одмаздила на тој начин.

И двете.

Сум бил искористен и тоа солидно. На една ѝ послужив како рамо за плачење и кур за пополнување, додека да се свести дека раскинала со бившиот. Мојот рок на траење помина, па му се врати нему, за на крајот пак да го откачи и да си најде трет.

Истото ова јас ѝ го направив на една друга девојка. Сега ми е криво, но не можам да кажам дека се каам за тоа - мислам дека требаше тоа да го направам, за да сфатам и научам некои работи. И не можам да кажам дека сум згрешил зашто до ден денешен сметам дека многу повеќе сум погрешил со оние девојки со кои *не* сум се фатил/легнал/итн. А „искористената“ доби едно искуство повеќе, сакала или нејќела, и сфати дека не може цел живот да бега од надворешниот свет.

Повторно, послужив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom