Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
а некој торбеши во македонија се определуват како етнички тракијци.
NO NO RUSSIAN. PERHAPS YOU ARE Born IN THRACE BUT YOU ARE a RUSSIAN OF THRACE
THE GOOD IN THE HEAD PUTS, BECAUSE TRUTHS THRACIANS ARE THE POMAKS AND ARE MOSLEM
AND ALSO THE BULGARIAN ONES OF VOLGA ARE MOSLEM. AND YOU IN RUSSIA AND NOT WHERE YOU WANT ...AROUND SAINT PETERSBURG IS CLEAR
BY A MOSLEM THRACIAN
вижте го клипот на горанец87 по youtube.човекот си вели дека ние сме руси и да се махаме во русија а они са траки.со таквизи како он што ке праите.ке им дадете ли права на етнички траки во македонија.за него сите ние сме словени а словенин е равно на руснак и он сака да ни изгони во русија оти цела бугарија е тракијска земја а ние не сме траки а окупатори.па не знаех дека сум бил русин.оште по малко сум знаел дека има траки во бугарско.та што ке правите со тех они не сакат да са македонци а траки.човекот сака ни бугарија ни македонија да ги нема а да има само една муслиманска република во целиот јужен балкан.
http://es.youtube.com/watch?v=Arpb2Jvlv0ghttp://es.youtube.com/watch?v=bST7PZv3c_0

Македонецот си е крив.
Го остави народот 500 години без држава кој стигна го преобрати.
Ја гледам и кај нив македонската жичка но многу повеќе гледам селџук елементи.

пурко, мислете му ја брат.
Над 1 милион Турки имате, прашање на време е кога Туркија од секуларна ќе биде муслиманска земја.
Во моментов и во самата држава 50% од новородените ви се не блгари.
Треба да сватитде дека Македонците не ви се непријатели и што е можно побрзо да ја смените политиката према нив.
Ние може да си изградиме добри односи и наша заедничка историја на темелите на македоно тракиската цивилизација.

За мене не е навреда некој да ме нарекува Рус.
Јас сите славјански народи ги сметам за браќа зошто се од истата фамилија на Пелазгите - Бригите - Венетите.

Македонецот си е крив.
Го остави народот 500 години без држава кој стигна го преобрати.
Ја гледам и кај нив македонската жичка но многу повеќе гледам селџук елементи.
Дефинитивно сами сме криви за МАКЕДОНЦИТЕ муслимани што ги одделивме од нас, но навистина се надевам дека полека ќе се исправат грешките.
Треба да сватитде дека Македонците не ви се непријатели и што е можно побрзо да ја смените политиката према нив.
Ние може да си изградиме добри односи и наша заедничка историја на темелите на македоно тракиската цивилизација.
Што им збориш брат. Пак ќе кажам дека овие тука се или изгубени во главата, или ги плаќаат. По 20 пати се регистрираат повеќето, продаваат магла и порано или подоцна "признаваат" дека имаат Македонско потекло, живеат во Пиринска Македонија.
Супер би било да се зближиме двете земји, но се додека не не признаваат како нација и Македонскиот удел во СВЕТСКАТА историја, нема зближување ни со Срби ни со Грци ни со Бугари.
По темата. Поздрави до Македонците во Бугарија. Нека не потпаѓаат кон никакви пропаганди и притисоци, затоа што луѓе во Македонија работат на Македонската вистина.

Јас само ќе надополнам дека во Турција има многу Македонци муслимани кои се осеќаат како Македони и бараат државјснтва Македонски.. ама како штогледаме некако слабо ги добиваат. Како и да е... човекот Фијат Цаноски, кој мислам дека ја застапува партијата на торбешите од Турција е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ и ќе издејствува за нивно добивање на Македонско државјанство.

А за нашите Македонци во Пиринска Македонија јасна е работата, некои ги придобил тој систем таму, а некои еве како ОМО сеуште дејствуваат во Македонски дух! Што е за целосна почит! Им давам огромна поддршка да продолжат напред и да се воспостават почести контакти меѓу нас и нив!

Над 1 милион Турки имате, прашање на време е кога Туркија од секуларна ќе биде муслиманска земја.
Во моментов и во самата држава 50% од новородените ви се не блгари.
1. Славјански, верно е дека при нас има демографски срив. Но и вие имате проблем. Бројот на албанциве при вас постојанно се сголемува.
2. Аз сметам дека македонците са ми пријатели. Тија дека не барат промена на граници. Имам ного пријатели и роднини македонци. Немам пријател грк. Вие знаете зошто.
3. И ја сметам дека требува да се подобрат односите но мегу македонци и б'лгари. Чистите антички македонци и траки за толкова години са се омешали со словени и какви ли не.
И накрајот посакувам сичко нај добро на пријателите крај Вардаро.:smir:

Не велам јас дека немаме проблем.
Ама Албанија како и сите други земји на Балканот се малечки сили, да кивне некој голем сите ќе испопаѓаат.
На Балканот постои само една сила, Турција.
Се друго е ситна боранија, пошто нели славјаните се поделија до амеби.

Поентата ми беше, многу енергија губи Бугарија да ги направи Македонците, Бугари.
Тоа станува и владина политика.
Само тоа што имате институт за Македонија укажува на некои состојби.

Не ми е мене битно дали сте Татари, Монголи, Славјани или незнам што.Тоа е ваше интимно право.Јас отворено велам дека во мене тече и татарска крв од пра пра пра дедо. Вие сте станале дел од нашата славјанска култура и цивилизација и треба да бидеме пријатели, заеднички да се браниме од аспираторите кон нашите земји.
Толку заеднички работи имаме што може да не направат блиски а ги потенцираме разликите.

Кај вас, кај нас, сакам да видам сили кои отворено ќе се дигнат против шовинистичките сили и сеачи на омрази кон двата народа.

Јас во едно сум сигурен.
Времето ќе не натера да се свртиме еден кон друг.
Ако и тоа не успее, тогаш сме самоубици на сопсвениот опстанок и нема ниту еден Славјанин да остане на Балканот.
Само ќе не читаат во историските читанки како диво племе кое се изело меѓу себе.

Не велам јас дека немаме проблем.
Ама Албанија како и сите други земји на Балканот се малечки сили, да кивне некој голем сите ќе испопаѓаат.
На Балканот постои само една сила, Турција.
Се друго е ситна боранија, пошто нели славјаните се поделија до амеби.

Поентата ми беше, многу енергија губи Бугарија да ги направи Македонците, Бугари.
Тоа станува и владина политика.
Само тоа што имате институт за Македонија укажува на некои состојби.

Не ми е мене битно дали сте Татари, Монголи, Славјани или незнам што.Тоа е ваше интимно право.Јас отворено велам дека во мене тече и татарска крв од пра пра пра дедо. Вие сте станале дел од нашата славјанска култура и цивилизација и треба да бидеме пријатели, заеднички да се браниме од аспираторите кон нашите земји.
Толку заеднички работи имаме што може да не направат блиски а ги потенцираме разликите.

Кај вас, кај нас, сакам да видам сили кои отворено ќе се дигнат против шовинистичките сили и сеачи на омрази кон двата народа.

Јас во едно сум сигурен.
Времето ќе не натера да се свртиме еден кон друг.
Ако и тоа не успее, тогаш сме самоубици на сопсвениот опстанок и нема ниту еден Славјанин да остане на Балканот.
Само ќе не читаат во историските читанки како диво племе кое се изело меѓу себе.
Хмммм, шо да кажам? Абсолутно си прав си за се. Нашите политичари напразно трошат сили и време да ве убедуват дека сте бугари. Како и некои ваши, за обединуването на трите части на Македонија. Според мене нито едното ке се случи, нито другото. Обаче тија нешта са много популиски и помагат пред избори. Времената са други. Какви и да сме имаме ногу обшти нешта. Половината б'лгари имат македонска вр'зка. По полезно за иднината на децата ни ке е да го изкористиме ова за соработка. Повечето обични хора овде го сакат ова. Една анкета докажа дека огромна част от бугарите гледат со симпатија на Македонија. Кажувам обичните хора, не политичарите. Они не са хора нивната .... И ја мисла вака. Наместо да се мразиме(верувам дека некои имат корист от ова) по арно да си помагаме и правиме нешто арно.

Поздрав на сите македонци крај вардаро:smir:

како по потреба гостиве се трансформираат вои пиринци, во топик за егеј во егејци и во најлошиот случај пиринци од егејска македонија со блгарски произход...

какви лиги од луге сте тоа невероватно

како по потреба гостиве се трансформираат вои пиринци, во топик за егеј во егејци и во најлошиот случај пиринци од егејска македонија со блгарски произход...

какви лиги од луге сте тоа невероватно
Make сигурно много с'м глуп ама не те разбрах шо искаше да кажеш:toe:

Близу сум до Првомај. Програмер сум и фен на "Беласица" Струмица:cug: Лек и спорен ден на сите форумджии
Ај чим си фан на Беласица, тука напиши нешто, шетни по форумов, а не само тука да се расправаш со луѓето. :)

Бугарите се изгорени по македонското.
Ама нема да го имаат..зошто би го и имале?

Бугарите се изгорени по македонското.
Ама нема да го имаат..зошто би го и имале?
Никола, и не ни требува. Само маки е носила Македонија на моите дедовци и баби бог да ги прости. Не ни требуват хора дека не не сакат, не ни требуват и техните проблеми. Доста. Така требуеа да кажат политичарите нихната мама. Оправјајте се сами. Веке не сте у пуберитето. Колко години сте независни? Имате си независна држава, имате убави хора и се борете сами. јаз сум с вас. И сакам да се оправите сами. А ние овде во пиринско станахме Швејцарија на Бугарија. Банско, Разлог станаа како Аспен. Ората печелјат и ги аресва.
Лека вечер на сите македонци, повтарјам македонци.!:smir:

Струмишки, ке влезна фо форумо на Бела како анализатор. Како Канатларовски во Локомотив Пловдив:helou:

Славјански, верно е дека при нас има демографски срив. Но и вие имате проблем. Бројот на албанциве при вас постојанно се сголемува.

Демографскијат срив е в миналото. През последните години се наблјудава р'ст в раждаемостта и то нај-вече сред б'лгарите. Това са и лични наблјуденија, чувал с'м го от близки които работјат в родилни домове, казват го и специалистите.

Години
Раждаемост
(на 1000 души)
1990
12.1
1995
8.6
2001
8.6
2005
9.2
2006
9.6
2007
9.8

Раждаемостта в Б'лгарија вече е на равништето на раждаемостта в редица европејски страни като Италија, Г'рција, Унгарија, Полша, Латвија и Швејцарија. С по-ниска раждаемост са Германија, Литва, Австрија и Словенија - около и под 9.4‰. За по-голјамата част от останалите европејски страни обаче раждаемостта е над 10‰, като нај-висока тја е в Ирландија (14.7‰) и Франција (13.1‰).

Напослед'к е много трудно да запишеш детето си на детска градина или на училиште. След периода в којто те се закриваха, сега не достигат за да поемат нарасналија број деца.

А процент'т на новородените от цигански и турски произход е малко над 30%. Трјабва да се отбележи, че детската см'ртност при ромите е висока.

Така че това не е толкова голјам проблем. Очаква се раждаемостта сред б'лгарите да прод'лжи да нараства.
По-голјам е проблем'т за социалната система заради в'зрастовата структура. Много пенсионери, малко хора в работоспособна в'зраст.

Ви посакувам успех на вашата земја, среќа и бериќет.
Ви укажувам на опасностите кои и следат на Бугарија.
Нема таа сила која ќе го натера Бугаринот да има 4,5 или повеќе деца.
Вашите млади се сега во фаза на разврат бар тоа гледам по вашите телевизии и таа фаза може многу да ве кошта.
Секогаш ќе имате позитивни коментари од мене кога се однесува за односите со Бугарија.
Но најжестоко ќе реагирам на секое негирање на Македонецот.
Јас не ве негирам, не ме негирајте и вие мене.

Ви посакувам успех на вашата земја, среќа и бериќет.
Ви укажувам на опасностите кои и следат на Бугарија.
Нема таа сила која ќе го натера Бугаринот да има 4,5 или повеќе деца.
Вашите млади се сега во фаза на разврат бар тоа гледам по вашите телевизии и таа фаза може многу да ве кошта.
Секогаш ќе имате позитивни коментари од мене кога се однесува за односите со Бугарија.
Но најжестоко ќе реагирам на секое негирање на Македонецот.
Јас не ве негирам, не ме негирајте и вие мене.
Славjански, с човек како тебе е удоволствие да се спори. Кога и двете страни са добронамерни спорот е креативен. А за раждаемостта си прав. Малко са б'лгарите с повече от 2 деца. Циганите раждат заради социалните помошти, ама и на тјах скоро ке им скројат капата. Ако не одат децата на школо, нема помошти.
Лек и спорен ден на сите форумджии. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom