Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
VOLJA.jpg

Голем поздрав од сите Македонци од Пиринска Македонија, многу се ...добро се држат, посилни од било кога...ни дадоа гратис весник:smir:

тешко им е, под огромен притисок и тортура се од страна на Европска Бугарија.само напред издржете

пишете нешто што сакате да им кажете, охрабрете ги, подржете ги...јас ке пренесам

п.с.поздравите до егејот се пренесени, ке ви ги донесам одоворите во слики и клипови..или март или април...

Знам една приказна за еден дечко кој студира во Македонија,Пиринец,кој ја мрази Бугарија од дното на душата,кој ја сака Македонија,кој не признава ништо друго освен Македонец да се нарекува....
Таквите луѓе ми даваат вистинско патриотско чувство.
Срдечни поздрави.
Штета што истиот дечко не може да извади Македонски пасош,затоа што,нашата мила држава-не му дава!!!?????

Ова е ОК, ама има тема „Состојбата на Македонското национално малцинство во соседните држави„ , предлагам да се поврзе со неа, дали сте за ?

не поврзувај..само поздрави...ке имги пуштиме директно по меил

Пренеси му на браќата Македонци нека издржат..Господ не сака, ќе им врати се на татарите..Поздрав од Вардарска Македонија!

Pozdravi i cestitki???

Koga imame kako drzava potpisano crno na belo da ne se grizime za nashite malcinstva...

Ги поздравувам браќата Македонци од Пиринска Македонија и им порачувам да издржат во борбата за своите права да бидат тоа што се Македонци синови и ќерки на Александар Македонски. Посебна поддршка за ОМО Илинден-Пирин !

Алооо дечки што се случува со моите постови ? Каде е мојот потпис ?
Ајде средете го Ве молам.

Поздрави и од мене браќа Македонци

Само нека се држат. Но треба и ние некоја иницијатива за нивна поддршка да преземеме. Да знаат дека ние нивните браќа Македонци од Р.Македонија, не ги забораваме и ги подржуваме.

Сметате ли дека треба некоја јавна манифестација да направиме за нивна подршка, и секако за поддршка на Македонците и од Егејот, и од Мала Преспа, Голо Брдо и Гора.

идеи за македонија работат на тоа...рано е сега

ОД Вмацедониа од пиринич

Поздрави и от мене от Пиринска Македонија.
Се извинувам, ако некој не ме разбира што пишувам, но немам клавиатура на македонски и така ми е по-лесно.

Не е баш толку просто и лесно како ште викаш. Кога си израснал в това обштество и ти се налага оште от дете един стереотип, не може толкова лесно да разбереш кој си и што си. Ето - на мене ми требаше много време да ја разбера македонската душа, но вече разбирам зашто не ги сакате б'лгарите.
Тука нема кој да ти каже дека б'лгарите се "окупатори". Читаш се на б'лгарски, одиш на училиште и учиш "Аз с'м б'лгарче", пееш бугарската химна и гласаш на избори во Б'лгарија. Момчетата одат на војнишка служба и се колнат но б'лгарското знаме....
И ако некој македонец дојде во Пиринска да прашува за историја пиринец ке ти каже - "Па ние сме свободните македонци. От турско робство само ние се освободихме. Егејци и вардарци после беа окупирани от с'рби и г'рци."

Не се ц'рно и бело и тежко е, верувајте ми, кога треба да си ја об'рнеш душата и да ги разбиеш тиа стереотипи, да се ос'знаеш като македонец и да погледнеш со други очи кога б'лгарите ги нападат македонците. И кога ти не се согласуваш со бугарската политика спрема Македонија, мора да очекуваш само омраза и напади.

icon_smile_big.gif
Гледам по-долог ми е постот от што сакав, ама ајде.

И оште еднаж - подрави македонци, поздрави от Пиринска. Не им си с'рдете на пиринци кога бранат Б'лгарија, тие пак ја сакат много Македонија.

Ах, болката во душата им ја чуствувам на сите угнетени Македонци.

Го учеле дека е благонадежно блгарче а во прв контакт со вистината сите блгарски накитени бои се љупат и доаѓаш до исконското.
Те боли зошто ја дознаваш вистината за која многумина околу тебе не ја знаат и почнува твојата борба твојот немир твојата голгота.
Македонец со Македонец да си подаде рака.
Таа рака треба да ја подадеме и на нашите пријатели Бугарите кои не почитуваат како Македонци.
На толкава миграција од Македонија и на опстој на Македонците на тие простори во секој Бугарин тече македонска крв.
Мора да се помириме со нив на еден достоинствен цивилизациски начин, мора некако умот да им го вратиме.

Деновиве ќе имаме многу убави вести од Македонската православна црква.
Ќе не израдуваат сите.

додека ти се помируваш со нив..тие те ништат во пирин а копаат и тука..

само вие помирувајте се со сите....

Кажи им го вицов:

Паднал авион во прашума и б'лгарчето е единствен преживеан. Го собрале домородците, ама не го свариле туку го примиле срдечно да живее со нив по нивни правила и обичаи. Се досетило б'лгарчето да води дневник и во него се забележувал.

Ден 1: Се загуби жената на поглавицата. Ја барахме, ја најдохме и ја ебахме.
Беше доб'р ден.

Ден 2: Се загуби штерката на поглавицата. Ја барахме, ја најдохме и ја ебахме.
Беше доб'р ден.

Ден 3: Ја се загубив.
Лош ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom