Vartolu
The Infamous Mobb
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 15.492
- Поени од реакции
- 6.364
Бугарија прва ја призна Македонија, но само Исус Христос да дојди да ми кажи, на друг на никој нема да му поверувам дека тоа беше од чисто пријателски односи..Балканскиот сојуз, или според мене Балканскиот троен пакт меѓу Бугарија, Србија и Грција, ја подели Македонија, на три дела..Секој си ја сакаше цела за себе, но Бугарија на крај остана со најмала територија од цела Македонија..Остана со Пирин,Вардаров го доби Србија, додека Егејот го доби Грција, и изврши невидена асимилација и тероризација врз Македонското население, морам да признаам дека беше стопати позлобно од она на сврбите и бугарчетата....грчката рака е цела облеана со Македонска крв, и за тоа ќе плати(од Господ)..српската рака и таа е брцната во Македонска крв, и има многу злосторства направено (дедо мој е убиен од српска рака), а бугарите се исти, ама кутрите тие најмалку територија добија...Немојте, да ме убедувате, дека Бугарија без задни намери ја призна Македонија, немојте да ме убедувате дека србите ни биле браќа, а за атињаниве мислам дека и уста нема да отворите..Нека да не забраване какво се случи со Босна,след отцепване,Словениja,Хрватска,заборавихте?
Прва БГ призна МК,одби преговорите между Ср,Гр и Бг за делене на МК след което помоли една от великите сили - Русиja да ви признае и това стана точно во Софиja по молба на Желев до Елцин.Бг пренасочи сума армиja и држеше србиja далече от мислата да посака воjна во МК.
Еве за това велам дека треба знаете шо е направила Русиja за вас.Това е првата светска сила коja ви призна и ни Срби,ни Грци можеха да имат териториални претензии ком вас.Това направи Русиja.
Кико, полн си со омраза а тоа ништо добро не ти носи.
Зарем Каракачанов, Сидеров, Славеј се сите Бугари ?
Зарем обичниот Бугарин ќе го изедначуваш со нив ?
А зарем официјална Софија се има одречено од нив и од нивната политика?Има Прванов речено,Цитирам „Ние ја почитуваме Македонија, а Каракачановци и цела компанија, можат да кажуваат што сакаат..А нашата политика е спротивна...Не се согласуваме со нивната политика...“ Барем колку знам јас никој официјален бугарски политичар нема вака изјавено...Не сум полн со омраза..Минатото така ме научило..А кога ќе се изгориш со врело млеко и на маштеницата ќе дуваш, мислејќи дека ќе се изгориш..А тие што викаш дека ни се браќа, имале можност да го докажат на дело братољубието..Но, досега секој не искористувал, не делел, не асимилирал...И уште да му верувам на славјанските браќа, посебно на Бугарија и Србија..Извини, би сакал, но не можам...