Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дали уште има надворешни гуми 20.?Колку се отприлика,и каде има?

Ве молам за мала помош.... пред некое време земав Скот Апсект 730, , но седиштето е катастрофа....мн е тврдо и неудобно ( .Aspect SCT19 ) Ако може да ми предложите некоја повисока класа на седло. до 3000 ден
...... и дали може да се најдат тука Easton седла, имам пробано на Cube, мн ми се удобни.

Ве молам за мала помош.... пред некое време земав Скот Апсект 730, , но седиштето е катастрофа....мн е тврдо и неудобно ( .Aspect SCT19 ) Ако може да ми предложите некоја повисока класа на седло. до 3000 ден
...... и дали може да се најдат тука Easton седла, имам пробано на Cube, мн ми се удобни.
Седло е многу индивидуална работа а знае да биде и доста заебано дур најдиш седло кое тебе најдобро ти прилега.
За Easton не верувам дека некој држи тука нешто од нивната галантерија.
Види кај Лазе во Пробајк дали има нешто од WTB седла. За 3 000 денари веќе имаш поголем избор како Selle Italia/San Marco и Prologo али ќе мора од нет да нарачуваш. За секој случај провери во Aутдор дали имаат нешто од Selle.

За да го одбереш правото седиште за тебе, прво треба да се измериш на assOmeter т.е. да ја измериш ширината меѓу карличните коски. Го имаат во Prosport, бесплатно ти е мерењето. Имаат и многу добри седишта.
Можеш истото да го направиш и со парче подебел картон и да седнеш на него и силно да притиснеш со задникот. Карличните коски ќе го вдлабнат картонот и ќе мериш. За најпрецизно, првиот предлог.
Инаку, ако возиш тури, не ти препорачувам меко седиште. Некоја средина мора да најдеш.
За Easton седишта, види во Probike.

Сите седишта се тврди еден другар има скот 680 ли како беше точно нз и си купи само гел за 300ки зошто да даваш толку пари за седиште кога можеш евтино да си поминеш со гел навлака...

Сите седишта се тврди еден другар има скот 680 ли како беше точно нз и си купи само гел за 300ки зошто да даваш толку пари за седиште кога можеш евтино да си поминеш со гел навлака...
Навлака со гел и после пола саат возење тестисите нема да знаеш кај ти се. Ако збориме за возење до пазар да може да пројдеш со гел ама за посериозно возење треба добро седиште. И не се за џабе направени тврди и со дупка во средината. Таа дупка служи за да не ти допира седиштето на простата. Исто така и аголот под кој е поставено седиштето многу значи. И не си играјте со седиштата може да има трајни последици како стерилитет и други работи. Затоа мерење и купување седиште што одговара и поставување на точна висина и агол.

]
Aспект е буџетска серија на точак и опремата е добра само кај најакиот аспект во случајов 710.Затоа велам да се земе веднаш седиште друго
особено ако се возат долги релации,или реалции како водно и останати

Би ти предложил selle italia,ProLogo ако најдеш половно или уште поубаво ново.[DOUBLEPOST=1457408315][/DOUBLEPOST]
Седло е многу индивидуална работа а знае да биде и доста заебано дур најдиш седло кое тебе најдобро ти прилега.
За Easton не верувам дека некој држи тука нешто од нивната галантерија.
Види кај Лазе во Пробајк дали има нешто од WTB седла. За 3 000 денари веќе имаш поголем избор како Selle Italia/San Marco и Prologo али ќе мора од нет да нарачуваш. За секој случај провери во Aутдор дали имаат нешто од Selle.
Не го видов ова.Апсолутно истото го предложив.Еастон нема да бидат добри како Selle или Prologo.Тоа се компании кои сериозно работат во полето на седлата.

Апсолутно се согласувам[DOUBLEPOST=1457408754][/DOUBLEPOST]

И јас неможам да ги сфатам.Како бе толку пари за седиште да даваат луѓево,кога може со една навлака.:cujte:
Другарот твој ептен ја погодил.Само Можел да земе од ауди кожно седиште.Тоа ќе му биде уште подобро.Се спушта па на тоа може и да си легне додека вози па и :pivo2:да си се напие.

Да не го сфатиш ова озбилно претходново.Само зезање беше.

А сега сериозно.Јас се чудам како луѓе ги даваат тие 200-300 денари за навлака,па точакот да им изгледа ромски.
Даваш пари и уништуваш нешто.Не можам да сфатам.:confused::confused:

Последно уредено:
Додека сме кај седиштата,има ли некој искуство со ова седиште да кажи некој коментар? Навлака не ми брка работа зашто ми треба пошироко седиште бидејќи таква ми е конституцијата.
http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=138&product_id=440

Здраво на сите. Ве молам за помош при изборот на велосипед. Се двоумам помеѓу 2.

Првиот е: http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59&product_id=66
Вториот: http://modusbike.com.mk/produkt/velosipedi/capriolo-level-9-0

Кој би бил подобар избор? :)
И двата се ниска класа. Polar-от е подобар избор, за нијанса подобри делови и каков-таков амортизер, ако сакаш некогаш да пробаш off road.

И двата се ниска класа. Polar-от е подобар избор, за нијанса подобри делови и каков-таков амортизер, ако сакаш некогаш да пробаш off road.
Толку ми е буџетот, до кај 20.000 најмногу, башка ќе ми треба претежно за низ град, и по некоја тура за до водно, тетово, велес.... Такви рути...

Ќе брка работа за тоа?

Толку ми е буџетот, до кај 20.000 најмногу, башка ќе ми треба претежно за низ град, и по некоја тура за до водно, тетово, велес.... Такви рути...

Ќе брка работа за тоа?
Ќе брка, но само за асфалт и лесни offroad тури. А си размислил ли за велосипед на старо/половен ?? Многу повеќе ќе добиеш за парите.

Ќе брка, но само за асфалт и лесни offroad тури. А си размислил ли за велосипед на старо/половен ?? Многу повеќе ќе добиеш за парите.
Сум размислил и за на старо да, ама немам начекано некоја добра понуда. Ретки се поголеми точаци како што ми треба, и да бидат пристојно сочувани и со цена да одговара. Би го земал поларов сепак ако брка работа за такви тури, водно нагоре-надоле и како што кажа полесни offroad тури. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom