Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Препорака за некој половен велосипед со ефтина цена каде може да се купи знае ли некој??? 1500-1800 денари
На влезот во Ченто има плац со половни велосипеди може да начекаш нешто.

Има ли некој искуство со ваков точак , вреди ли за парите , како се деловите , проблеми...

Runner_26_black_yellow.jpg

Овој ми е така симпатичен , а и за буџетот е супер , и редно време е да си го сменам кинезот
3429992_bede1adbd0.jpg

Има ли некој искуство со ваков точак , вреди ли за парите , како се деловите , проблеми...

Runner_26_black_yellow.jpg

Овој ми е така симпатичен , а и за буџетот е супер , и редно време е да си го сменам кинезот
3429992_bede1adbd0.jpg
Подалеку од Мах, толку. Присобери уште некој денар и барај нешто подобро. :)

Зашо бе , се крши ли ? Деловите ли се лоши?
Кинезарија тешка, деловите катастрофа. Ако сакаш да купиш нешто што ќе ти служи долго време, заборави го Мах. Се произведуваат во Кина, во "гаража" фабрики, тука кај нас само ги склопуваат.

Кинезарија тешка, деловите катастрофа. Ако сакаш да купиш нешто што ќе ти служи долго време, заборави го Мах. Се произведуваат во Кина, во "гаража" фабрики, тука кај нас само ги склопуваат.
Абе можам да го земам за многу поевтина цена од таа , и да го скршам рамот за една година пак ке ми се исплати:) ,а и јас нема да идам на планина со него , до ваму до таму и толку

Да си го земеш чим си уверен дека е добар, ич да не ги слушаш овие.

После некое време пренеси импресии како си „задоволен„ да удриме сеир малку... :)

10406381_10152587548098561_2546345770965773333_n.jpg

Модел: MEN - 860
Величина: 26"
Механизам: SHIMANO MFTZ-21
Преден Амортизер
Алуминиумски Рам
Алуминиумски Бандаж
Алуминиумско Педало
Крапонка гума наменета за црни патишта
Диск напред и Диск назад V-Brake
Најновиот модел за пренос на брзини од Shimano
Велосипедот е со 21 брзини

Добар е за асфалт?

10406381_10152587548098561_2546345770965773333_n.jpg

Модел: MEN - 860
Величина: 26"
Механизам: SHIMANO MFTZ-21
Преден Амортизер
Алуминиумски Рам
Алуминиумски Бандаж
Алуминиумско Педало
Крапонка гума наменета за црни патишта
Диск напред и Диск назад V-Brake
Најновиот модел за пренос на брзини од Shimano
Велосипедот е со 21 брзини

Добар е за асфалт?
подобро земи си го овој, на попуст ќе дојде скоро иста цена
Polar-Matrix-2011.jpg

Цена:12 500 DEN

http://bikemarket.mk/index.php?Itemid=54&option=com_kh&view=item&category_id=29&item_id=322

Абе можам да го земам за многу поевтина цена од таа , и да го скршам рамот за една година пак ке ми се исплати:) ,а и јас нема да идам на планина со него , до ваму до таму и толку
Ако е така, не знам зошто бараш мислење. Пали, вози, фрли. :D

Не се ни склопуваат тука!Склопени доаѓаат.Еден сервисер што работи таму вика,ако ние ги склопуваме еден нема да склопиме.Све ќе се скршат при склапање:D[DOUBLEPOST=1404556785][/DOUBLEPOST]
Пушти ги ти овие што зборат.Земи си го,но незаборавај успат да го земеш и ова
bahco-s910-bahco-tyokalusarja-14-ja-12.jpg

П.С стави му една врчка на куферчево и качи го преку рамо,бидејќи ќе ти треба и за до продавница ако отидеш.:notworthy:
А за делови резерва ќе треба уште една приколица.Но и тоа е лесно.Ќе ја закачиш позади и ќе си ја буткаш и верувај ми нема да имаш мака.
АКо ништо друго барем резерва делови и алат ќе имаш во тебе,па ако нешто му се случи ќе си го средиш

И уште едно П.С:)

АКо го земеш пиши после една недела кој дел останал здрав на точакот.Не за друго.Да знаеме ние тука неупатените што ти се погодило.:D:tapp::facepalm:

Последно уредено:
Добро не е до толку очајна ситуацијата, дека менуваш нешто секој ден, ама дека многу пат и набрзо се расипуваат тоа е факт. Мое лично искуство, го возев една година ваков Макс, се утепав од одење по сервиси, менувачи, педали пукнуваат само ако малку згазиш повеќе (ако си решил да купуваш, веднаш ставај други, по можност метални), менувачите се расипуваат итн.

После тоа купив ваков ГТ како што е на сликава и морам да признаам дека разликата е небо и земја. Сум немал скоро никаков проблем, а го возам веќе две години, со поминати над 4000 километри. Така да тоа што се збори за нив е во најголем дел точно, никој не те лаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom