Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
дечки ја си прашувам никој не ми одговара :icon_lol: , ама ај уште нешто :) кој е подобар http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=819160 или http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=804449

Па нема некоја разлика колку што може да се види од сликите и од оскудниот опис во огласите. И пази едниот е Л големина на рам, другиот е М. Види си дали ќе ти одговараат на твојата висина. :)

Па нема некоја разлика колку што може да се види од сликите и од оскудниот опис во огласите. И пази едниот е Л големина на рам, другиот е М. Види си дали ќе ти одговараат на твојата висина. :)
za 184 cm koj odgovara

za 184 cm koj odgovara

На граница си, или 19 или 20 инчи. Но сепак треба да пробаш, многу зависи од горната хоризонтална шипка. :)
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 18:19 ---
Koga ke svrtam so pedalata i koga ke prekine so vrtenjeto na pedalata, dur se vrti trkaloto zadnata kaseta se dvizi.....

Пак не разбирам :confused: , сакаш да кажеш иако не вртиш со педалите кога ќе ги тргнеш нозете педалите продолжуваат сами да вртат, така ?? Ако е така тогаш или има премногу маст во фривилот (дел од задната главина) или е дефектен. Како и да е, касетата лежи на фривилот и 100% проблемот е во него. :)

На граница си, или 19 или 20 инчи. Но сепак треба да пробаш, многу зависи од горната хоризонтална шипка. :)
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 18:19 ---

Пак не разбирам :confused: , сакаш да кажеш иако не вртиш со педалите кога ќе ги тргнеш нозете педалите продолжуваат сами да вртат, така ?? Ако е така тогаш или има премногу маст во фривилот (дел од задната главина) или е дефектен. Како и да е, касетата лежи на фривилот и 100% проблемот е во него. :)

aj add me na skype ke ti pustam edno video tuka nemozam da go prikacam mi vika ne e mozno da se stavi videoto
Skype name: filip_bonevski

Добра меморија имам значи, те познав/ Бев и јас, тој со скинатата сајла на менувач :D

Дисковите со што ги чистите ?

Што збориш ??? Хаххаха....... мал е светов, случајно дојдов таму со другар, му го сервисираа точакот :D

Инаку за чистење на дисковите користам 96% алкохол (во Зегин го имаат) и си ја врши работата. Инаку имаш и спрејови за чистење по продавнициве. :)

Сакам да купам точак за градско возење и не ми смета дали е нов или стар или краден. Каде да барам?

Не сум воопшто запознаен со што е квалитетен точак бидејќи во последниве 7 години возев еден кинески од 4.000 и никогаш не сум се заинтересирал :)

Помош би ми била добредојдена.

Возам МТВ, воглавном по асфалт, ама од врмее на време и по офф роад. Пошто возам многу ( по 100тина КМ) во последно време имам болки во стопалата. Сакам да си купам од оние патиките со тврда подлога, ама несакам со везови кои се закачуваат за педали.. Имате да препорачате некој модел или место каде што може да се купат? Бев на Партизанска и имаа само од оние што се врзуваат со везови, иако имаше мислам дека на гумата имаше и капаче, па ме чуди зошто не би можел да ги користам на обични педали..

Возам МТВ, воглавном по асфалт, ама од врмее на време и по офф роад. Пошто возам многу ( по 100тина КМ) во последно време имам болки во стопалата. Сакам да си купам од оние патиките со тврда подлога, ама несакам со везови кои се закачуваат за педали.. Имате да препорачате некој модел или место каде што може да се купат? Бев на Партизанска и имаа само од оние што се врзуваат со везови, иако имаше мислам дека на гумата имаше и капаче, па ме чуди зошто не би можел да ги користам на обични педали..

Оди во Пробајк во Кисела вода, знам дека пред некое време имаа Five Ten МТБ патики, баш какви што бараш. Исто така тркни и во Вучко, имаше МТБ патики Scott и беа на попуст од 1500 - 2000 ден. но само големи броеви од 44 па нагоре. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom