Планинарење

• Креатор на темата Креатор на темата EVIL-B
  • Време на започнување Време на започнување
Некој заинтересиран за сабота да ја напрајме релацијата Битола -> Ниже Поле -> Големо езеро -> Мало езеро -> Антена -> Молика -> Битола ??

т.е. јас ќе ја напрам, ако има некој заинтересирано за дружба... нека се јави совреме.

Дали си озбилен?? Многу пат е то бе... тешко дека некој можи да издржи... ај одењето.. ама после за враќање е многу тешко :)
Јас пред некој ден бев Големо и Мало езеро... супер си поминав :)
mcdpio.jpg

339kqbb.jpg

Сакам да шетам, ама сепак не практикувам премногу често планинарење. Вчера отидов до крстот на Водно, не сум бил едно 5 години. И за чудо сега немам преголеми болки во мускулите :)

Дали си озбилен?? Многу пат е то бе... тешко дека некој можи да издржи... ај одењето.. ама после за враќање е многу тешко :)
Јас пред некој ден бев Големо и Мало езеро... супер си поминав :)
До ниже поле и од молика до Битола ќе се оди со такси највероватно... остатокот пешадија. Мада не е многу :)

Од друштвото викат да се остани со спиење. Ќе видиме како ќе има кворум, ако останиме горе ќе биди топ :)

До ниже поле и од молика до Битола ќе се оди со такси највероватно... остатокот пешадија. Мада не е многу :)

Од друштвото викат да се остани со спиење. Ќе видиме како ќе има кворум, ако останиме горе ќе биди топ :)
А кој датум планирате?

attachment.php

This photo is made by my friend Commandos :)

....Врач пушти една слика од врв ....Кораб 2764 метри....ако кајганџииве мислат дека си дремел на фотошоп....јас сум ти сведок дека беше горе :salut:

Мене не ми испадна планот за на езера :S инаку ви ја препорачувам турата од кај нас, од ова вашево преку ниже поле и баба може да оди горе :D (2 саати со трактор некаде до над Маловишта и од таму по сртот пешки преку Курбински врв, па над Крани, Брајчино и се излегува на мало, 5-6 саати пат а ако си така побрз може и за 4 и нешто)

Мене не ми испадна планот за на езера :S инаку ви ја препорачувам турата од кај нас, од ова вашево преку ниже поле и баба може да оди горе :D (2 саати со трактор некаде до над Маловишта и од таму по сртот пешки преку Курбински врв, па над Крани, Брајчино и се излегува на мало, 5-6 саати пат а ако си така побрз може и за 4 и нешто)
Преку ниже поле имаш 2 патови... едниот е покрај ски-лифтот и е прилично лесен за одење, некои 4 и пол сати е за качвање. Другиот е по дебел рид, и патот на боровинките... тешко дека баба може 1/3 од тоа да изоди. Изгледа си го фатил ти онај првиот, инаку немаше така да пишуваш :)

А за твојава релација многу мастраф имаш... кој ќе го бараме со трактор? Башка 2 сати со трактор нагоре + 5 пешачење no way за еднодненвно.

Како и да е, сабота се планира движење до големо... само да не послужи времето.

....Врач пушти една слика од врв ....Кораб 2764 метри....ако кајганџииве мислат дека си дремел на фотошоп....јас сум ти сведок дека беше горе :salut:

Ама батка немам со тебе слика! како така? :)

Има некој што се занимава со планинарење активно да кажи типсови за опрема, подсобрав нешто ама треба уште многу. Колку пари се кај нас блузите и гаќите и кај можат да се набават?

Има кај нас некаде да се купи планинарски дневник за Македонија (дали постои)?

Овој викенд, Планинарското спортско друштво "Пелистер" - Битола, во деновите на 5-ти, 6-ти и 7-ми Мај го организира дваесет и вториот традиционален марш во чест на Димитар Илиевски - Мурато, првиот Македонец кој стапна на највисокиот врв на светот - Монт Еверест. Повеќе.

Епа планинари, бујрум, јас планирам да одам сабота и да се приберам сабота.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom