Сигурна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
С

Сатори

Гостин
Дали мислите дека е возможно, да бидете сигурни во својата љубов, но ете бргу да се вљубувате и одљубувате во други мажи/жени?
Зошто би го правеле тоа?
Зарем тоа не значи дека љубовта сепак не ни е така сигурна?

Или навистина играта на заведувањето и флертот е најинтересното нешто на светот.:pipi:

Се е до човекот...како можеш да се заљубиш па да се одљубиш....значи не си заљубил :toe: од мој аспект мислам дека ако сакаш си сигурен во твојата врска...флерт секогаш има и е поизразен кај девојките мислам но ако се сигурни во себе тогаш нема место за паника....

Ако си се заљубил па после некое време си се одљубил, то не би требало да биди сигурна љубов.

Искрено, кој денес можи да тврди дека некој ќе го сака цел живот?
Ништо не се знај шо ни носи иднината, со какви пречки ќе се справуваме во текот на животот.

Можиме да кажиме само шо во моментот чувствуваме и да се надеваме дека љубовта ќе трае цел живот, а не можиме со сигурност да кажиме дека ние вечно ќе бидиме заљубени во некој и дека сме сигурни дека нашата љубов во иднина ќе биди уште поголема.

Тука се поставува прашањето дали постои вистинска љубов?..
И јас не знам. Само се надевам дека постои.

Индивидуално е. Како постои заљубување, така има и одљубување. Но, сето тоа бргу?! Не можам ни да замислам што се дефинира под поимот "бргу"...
ТамарЧе е во големо право со нејзиниот пост.
Флертот е интересна работа, но не за оние кои ја доживуваат љубовта на вистински начин.
И да... Постои вистинска љубов...

~*~

Мислев на тоа да се „заљубувате“ и „одљубувате“ во други личности додека сте константно заљубени во друга личност додека сте во врска со неа.

Мислев на тоа да се „заљубувате“ и „одљубувате“ во други личности додека сте константно заљубени во друга личност додека сте во врска со неа.

Мислам дека ако си веќе заљубен во една личност, не можиш да бидиш заљубен и во уште еден истовремено.
Можи само да ти се допаѓаат, а да се заљубиш не.

~*~

Мислам дека ако си веќе заљубен во една личност, не можиш да бидиш заљубен и во уште еден истовремено.
Можи само да ти се допаѓаат, а да се заљубиш не.

Можеш да мислиш дека си заљубен. :smir:

Доека сакам една личност, ми се допаѓаат и други личности ... Но, да сакам 2 истовремено, не.

п.с. Уше колку теми за љубовта ќе отворите бе ? :)

Можи да, не велам не.
Само мене досега таква работа не ми се случила. Да мислам дека сум заљубена во некој друг.
Сум била збунета да, и сум се прашувала како е можно некој да ми се допаѓа а веќе имам некој покрај мене..

И како е то да мислиш дека си заљубена?.. Ти се има случено таква работа? После, од кај знајш дека уствари ти мислеше дека си заљубена?

~*~

Можи да, не велам не.
Само мене досега таква работа не ми се случила. Да мислам дека сум заљубена во некој друг.
Сум била збунета да, и сум се прашувала како е можно некој да ми се допаѓа а веќе имам некој покрај мене..

И како е то да мислиш дека си заљубена?.. Ти се има случено таква работа? После, од кај знајш дека уствари ти мислеше дека си заљубена?

Конкретно за мене, не сум тип што се заљубува подолго од ден/два што автоматски не е љубов, така да ми се нема случено таква работа, но им се има случено на луѓе кои што ги познавам.

Инаку, само еднаш во животот љубев, додека бев со него, не знаев дека постои некој друг од машкиот род, дури и Колин Фарел и Џерард Батлер ми беа грди.

Колин Фарел ти бил грд?!?!... NOT.
Усложнувате, не можеш да бидеш константно заљубена во една личност, и истовремено да се "заљубуодљубуваш" :) во други. Во тој случај, не се работи за љубов, туку за некоја засилена симпатија која никогаш нема да прерасне во љубов, зборувам за онаа вистинска љубов.
А кога љубиш вистински, едноставно знаеш дека си заљубен, и тука нема место за мислење.

~*~

Колин Фарел ти бил грд?!?!... NOT.А кога љубиш вистински, едноставно знаеш дека си заљубен, и тука нема место за мислење.

Злато, јас никогаш не сум мислела дека Колинче е грд, напротив, Ирците ми се најголемиот афродизијак, сакав да ја доловам емоцијата и силата.:smir:

И во право си потполно дека кога нешто знаеш, едноставно го знаеш, нема потреба од мислење.

Јас сум сигурна во мојата љубов.
Се случило и да се одљубам ама секогаш со причина т.е. некој треба мн. мн. да ми згреши за да го изгубам секое убаво чувство за него.
Во сегашната врска не постојат такви проблеми и не постои причина да се одљубам.

Дали мислите дека е возможно, да бидете сигурни во својата љубов, но ете бргу да се вљубувате и одљубувате во други мажи/жени?
Зошто би го правеле тоа?
Зарем тоа не значи дека љубовта сепак не ни е така сигурна?

Или навистина играта на заведувањето и флертот е најинтересното нешто на светот.
На сето овоа имам а дадам коментар дека е само една тинеџерска помешаност на поимови.:pos2: Како прво како би можела да бидеш сигурна дека се заљубуваши и одљубуваш во други машки???Тоа не ми е малце логично...И мој совет ако на пример некогаш дојде ред да се вљубиш на вистински начин тогаш:чувај си го оноа што го сакаш за да го имаш инаку многу лесно ке го изгубиш и потоа ке ти остане само да се каеш.И имам уште еден заклучок да ти дадам...немој да ми се налутиш но според мене ти уште делуваш како неискусна во вистинската љубов:smir: .А за флертот и заведувањето имам да прокоменмтирам дека е навистина интересно но не е и најинтересно...секогаш има поинтересни работи само треба да ги побараш околу тебе.Од интересното има и уште поинтересно!И конечен заклучок за темава одмене е дека...неможеш да бидеш сигурна восебе дека не сакаш,или да бидеш сигурна дека се вљубуваш во други додека го држиш зарака љубениот ти.Многу си збунила некој работи...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom