Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто браво за Костовски??????????????????

Тој на кадетско првенство со негова генерација по 10 поена дава, ќе игра за сениорска.

Аврамовски - дрво

Ѓуров, Веселиновски - како не му е срам, тие ни прва петорка не играат во Работнички.

Па и Караџовски не заслужува да игра за репрезентација, исто како и Ристе Стефанов

Браво за костовски зашто поштувам кога ке се стави млад играч у репрезентација што има потенцијал да стане добар кошаркар

Браво Аце само така. :D
И да разјасниме нешто, Костовски има 17години, значи не е постар како
што некои мислат,за ова со репрезентацијата беше очекувано, он си е најдобар у своја и три генерации пред него, за 5-6 години не би се изненадил да влезе у NBA, кој го има гледано знае колку вреди.

Александар Костовски, звани Курчо :)

Добар е типот, помал е и од мене.. 1988.. за младинска дава по 40, не по 10 поена, 10 асистенции праи, на тоа да не мислевте.. типот дава по 20 и кусур трици на доскок по ред без да тапне.. кој тренирал знае дека станува збор за машина.. башка има осет за подавање, башка е воле од 190 цм.. и жилав е. Го бива, само да не заглави со повреди.

ПЕЏА САМАРЏИСКИ Е НАЈГОЛЕМОТО ДРВО НА ОВАА ПЛАНЕТА!

Офчар напиша:

Добар е типот, помал е и од мене.. 1988.. за младинска дава по 40, не по 10 поена, 10 асистенции праи, на тоа да не мислевте.. типот дава по 20 и кусур трици на доскок по ред без да тапне.. кој тренирал знае дека станува збор за машина.. башка има осет за подавање, башка е воле од 190 цм.. и жилав е. Го бива, само да не заглави со повреди.

Убаво напишано......мислам стварно Аце е машина.... 8)

Исто така и Ненад Зивчевич, само сега зема српско државјансто и игра за јуниорска репрезентација.Мислам дека игра за Будучност

Алек Угриновски - највечи хрватски талент, прва ја учеше у Орце :( ѕвер - викаат боље и од Пеце и од Врба заедно е.. ама ете ти - Цибона и хрватска репрезентација..

Глеав пред некој ден младинско:

СЦГ - Хрватска

Играа и Зифче, и Алек.. од спротиставени страни. Алек беше најбољи на цела утакмица, го избркаа ради лични, на крај у пресвртот Зифче дае по некое слободно..

Офчар напиша:
Алек Угриновски - највечи хрватски талент, прва ја учеше у Орце :( ѕвер - викаат боље и од Пеце и од Врба заедно е.. ама ете ти - Цибона и хрватска репрезентација..

СЦГ - Хрватска

Играа и Зифче, и Алек.. од спротиставени страни. Алек беше најбољи на цела утакмица, го избркаа ради лични, на крај у пресвртот Зифче дае по некое слободно..
Го знам и Алек од баскет, многу добар.

Офчар напиша:

СЦГ - Хрватска

ја сакав ова да го кажам, ама сум закаснил

Офчар напиша:

Прочитај статистика од европското или што и да играа пред еден месец и ќе видиш. Имаше 13 поени просек и 5 асистенции. До последната утакмица и после мислам даде 30 или нешто така.

Дечкото е стварно добар, ама рано му е за сениори

Како ви се видоа нашиве на турниров во Охрид?

Јас мислам дека со Антиќ и Самарџиски во екипара другачие изгледаме. Башка Гечевски и Чековски се повеќе од одлични, а Врба е прав капитен во играта. Кога тука ќе го додадеме Илиевски (кој не играше на турниров, по мене - оправдано) и одличниот Димитровски (новиот Дејан Јовановски во репрезентацијата) ..тогаш можеби во екипна конкуренција ја имаме најдобрата репрезентација, која комеотно е зрела да игра на едно европско првенство. Само им фалат подготвителни натпревари.

Ах, Заре Марковски да беше селектор на оваа генерација. Во франција ќе бевме меѓу првите 8 минимум!

и јас сму многу задоволен од турнирот, Антиќ многу добро се покажа, Чековски е мајстор за под кош, многу вреден играч што цела утакмица се бори, затоа го поштувам највеќе, Стефанов е добар капитен, Соколов мислам дека е многу подобра замена од Самарџиев, Р.Стефанов е добар за од клупа, Димитровски е добар стартер и корисен, Гечевски стандардно добар, Самарџиски се надевам дека како што ке се здобива со искуство се подобар ке биде, Симик е тука да даде по некоја тројка,Мирза е исто корисен играч,Тасовски е добар млад играч, а Перо Блажевски е корисен ветеран, е сега незнам зашто не ги повика странците Кузмановиќ и Стак, е сега незнам дали ке беше подобро Боцевски да не се повлечеше, ама мислам дека вака повеќе се дава шанса на Антиќ и Самарџиски, не ми текнува уште кој го заборавив...
ако играме секоја утакмица како против Бугарија, тогаш сигурен сум дека имаме шанса и за на европско :wink:

не ми се верува, наместо Давитков да го понесе Соколов за турнирот во софија он го земал Самарџиев :lol: :lol: :lol: да земам да се прекрстам со лева рака

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom