Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Многу чудна кошарка имаме ... знаете некој што откако станал кошаркар стаил поише од 5 кила на себе ??? Се развил така малце повеќе??? Јас не .... освен Чековски .... друг ама баш никој ... се стапови ... како национална селекција на Етиопија да сме :lol: 8) :lol:

StenmarC напиша:
Многу чудна кошарка имаме ... знаете некој што откако станал кошаркар стаил поише од 5 кила на себе ??? Се развил така малце повеќе??? Јас не .... освен Чековски .... друг ама баш никој ... се стапови ... како национална селекција на Етиопија да сме :lol: 8) :lol:

Kenion Jones :lol: On neli e makedonec :lol:

Гоцевски! Порано беше само коски сеа има ставено малку мускулна маса. Ама не тоа тоа, еден другар му кажа: Што се стегаш и ***ов ми е поразвиен од тебе :lol:

Abe Radical Boy koga ke dochekame MZT da stane shampion, 10 godini sum fan na MZT i ushte chekam, deneska ne reshija.

do navijachite na Rabotnichki:Javi se Pripor

Кога МЗТ ќе стане шампион?!? Има еден виц, сеа ќе го преиначам.

Одишле кај дедо Боже навивач на Неготино, Кочани и МЗТ (некој како мене) и прв влегол навивачот на Неготино и го прашал: Дедо боже кога ќе стане Неготино шампион?
- За 50 години, чедо - рекол Господ, и тогаш овој на Кочани почнал да плаче.
- Зошто плачеш - прашал Господ
- Па како да не плачам, нема да доживеам
После него влегол тој на Кочани и го поставил истото прашање
- За 100 години чедо - му рекол Господ и овој од Кочани почнал да плаче, па Дедо Боже јас нема да доживеам - му рекол на Господ и си отишол
На крај влегувам, јас, навивач на Мзт и го прашувам
- Дедо Боже кога Мзт ќе стане шампион?
ТУка Господ почнува да плаче ли плаче.
- Зошто дедо боже плачеш?
- Затоа што јас нема да доживеам МЗТ да стане шампион :(

Ти десет години си навивач? Јас од 8 години сум во таа скапана сала, секоја утакмица. Сеа имам 21 значи 13 години одам редовно и скоро сите утакмици сум ги гледал, порано имам и плачено, ама светло на тунелот не гледам.

А за денеска, изгубија затоашто немаа срце да изгинат, не дека со борбеност ќе победеа ама ќе ја направеа утакмицата поинтересна. Да бидеме објективни Работнички е 10 класи на МЗТ, а и институцја е. И да дојде некогасш тесно судиите ќе си ја завршат работата.

И како секоја година на крајот ќе си речеме: Ај догодина

Radical Boy напиша:
Ти десет години си навивач? Јас од 8 години сум во таа скапана сала, секоја утакмица. Сеа имам 21 значи 13 години одам редовно и скоро сите утакмици сум ги гледал, порано имам и плачено, ама светло на тунелот не гледам.

А за денеска, изгубија затоашто немаа срце да изгинат, не дека со борбеност ќе победеа ама ќе ја направеа утакмицата поинтересна. Да бидеме објективни Работнички е 10 класи на МЗТ, а и институцја е. И да дојде некогасш тесно судиите ќе си ја завршат работата.

И како секоја година на крајот ќе си речеме: Ај догодина

Ти си првиот навивач на МЗТ што го "знам", кој објективно ги гледа работите. :wink:

Незнам колку навивачи знаеш, ама јас сите што ги знам исто мислење имаат, а ги знам скоро сите :D не дека многу луѓе знам, туку се помалку и помалку навивачи останаа :(

Најверојатно од инает да не признаваат, затоашто боли да те чука Работнички кога и каде стигне..........

но,

I Still Believe.....

Македонската кошарка

еј да бе... јас заборавив дека имаме кошарка во државава... а репрезентација имаме?

gerard напиша:
Македонската кошарка

еј да бе... јас заборавив дека имаме кошарка во државава... а репрезентација имаме?

Ти бе само Ф1 ли гледаш ??? Него имаме и репрезентација ... собрале некои деца од маалски кошеви и напраиле репрезентација ... :lol: :lol: :lol: -- море да беше така до сега многу подалеку ќе стигневме 8)

Македонската кошарка последниве години е тотална тапа. Тиња. :cry:

StenmarC напиша:
gerard напиша:
Македонската кошарка

Ти бе само Ф1 ли гледаш ??? Него имаме и репрезентација ... собрале некои деца од маалски кошеви и напраиле репрезентација ... :lol: :lol: :lol: -- море да беше така до сега многу подалеку ќе стигневме 8)

Па кај да глеам бе репрезентација? 5 години немаат утакмца изиграно да ги сањам ли? А синот на Леонид ќе дебитира во прва лига со 10 години епа ќе дебитира...

Црн хумор на страна, моментално имаме петорка за на европско првенство јас глава ставам Врба ,Илиевски ,Антиќ (со меко Ќ) ,Кенион и Гечо. Ама тоа е тоа.. Малку Врба и Илиевски во иста петорка ...хмм може ама и прашање е колку може.. плус тој од Партизан заборавив како се викаше.. Мирза..Чекоски..Боцевски..Дејан ... леее се сеќавате ли што кошаркар беше Дејан пред да се повреди уште на времето а? страва! се упропасти после тоа...

Моето мислење за репрезентацијата го имате малку погоре во форумот. ВО догледно време некое поголемо натреварување тешко дека ќе видиме.

Леон и Рафајловски мислам ја спуштија кошарката на толку ниско ниво, што десетина години ќе ни требаат да се вратиме во нормала. Башка играме и предквалификации :evil: а после тоа ако сме први во групата играме бараж со некои од јакиве репрезентации.

Со селектор како Јорданчо Мајмунот, кој нема К од кошарка, иднината наша не е светла.

So novovo rakovodstvo ke se skrati toj period na 5 godini, sega zasega dobro se organizirani, me raduva toa shto se sprijateluvaat so FIBA.Za vreme na Leonid FIBA zaboravi deka imame kosharkarska federacija.

Работнички го освои Купот на Македонија!

Ги гледав само последните 2 минути, има некој коментар за натпреварот?

Јас не гледав ама гледав на вести снимки некои мислам дека беше на Сител и имаше еден од Вардар ми изгледаше на високо крило таков подвижен ко Дирк Новицки ја куцаше од шала.. има онака добра моторика несвојствена за висок македонски кошаркар..

Кој е тој знае некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom