Тројанци - како да ги избришете и што може да ви направат на PC-то?

• Креатор на темата Креатор на темата frendy
  • Време на започнување Време на започнување
ДАј кажете некој добар антивирус,според ваше лично искуство...да бара и уништува тројанци и други глупости..Се на се да биде добар,оти 1000 ги сменив и ништо не бива,не се ни триал верзија а update им правам на секое уклучување на компјутер...И до сеа немаат ни еден најдено...А авирата е без веза....

Јас бришам со Kaspersky 2010 за тројанци, црви и др. вируси.. но за Spywere-и и некои позезнати тројанци ги метам со Malwarebytes' Anti-Malware <-- мн. сум задоволен од овој антивирус..

За спречување на вирусите ќе си инсталирате добар антивирус (Kaspersky 2010, го има кракнат по торент сајтовиве). За чистење на компјутерот јас користам Spybot Search & Destroy и досега се покажа многу ефикасно, задоволен сум. Ви ги препорачувам и двата програма.

А за промена да не идете на непознати сајтови? Така нема да фатите ни вирус ни ништо. Јас користам KIS 2010 ама највеќе за Anti-Banner. Ни му праам update, ни ништо. Корисен е за бришење вируси, црви и слично, ама највеќе од USB, пошто не идам на ризични сајтови и неам гајле. :salut:

Дечки а што ке кажете за Авирата?
Јас го имам подолго време и задоволен сум. Не дава вирус да припари, одма јавува, поготово од усб.

Нее бе.. освен Nod32 и Kaspersky ништо друго не сметам за антивирус..

А тројанците ми се верни другарчиња,и ги бришам со формат,оти често го форматирам компјутерот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom