Тројанци - како да ги избришете и што може да ви направат на PC-то?

• Креатор на темата Креатор на темата frendy
  • Време на започнување Време на започнување
Имам AVAST ама е катастрофа е тројанци и вируси ми е полн компјутерот што да правам што да симнам од нет за заштита?

Вируси?
Го имам Авасто и немам никаков проблем со компјутерот.
Освен ако ти е триал и е поминал рокот, тогаш нормално оти ќе ти е полн.:tapp:
Или пак ако не си му направил апдејт (update).

Инсталирaj и некоја друга антивирус програма, како:
-Аd-Aware
-SpyBot
-Registry M.
-...........

добро бе како вас со анти вирусите полни ви це компјутерите со вируси а мене без анти вирус и нема ништо(се осеќа по работата)?

добро бе како вас со анти вирусите полни ви це компјутерите со вируси а мене без анти вирус и нема ништо(се осеќа по работата)?

Хмм... кога збориме за Windows, без анти вирус и немаш вируси ? Не иде некако тоа :) 100% имаш некои кои не го цедат рамот и затоа не се познава по работата, ако скенираш со некој анти вирус којзнае што ќе испадне (бар јас така мислам).

П.С. Имај у предвид тие што вријат со вируси дека ораат по варез страни, порничи и симнуваат се и сешто. :)

пред некоја недела го форматирав компјутерот бидејки како најголем дебил на цел свет симнав без да прочитам нешто од нетов додека сурфав.... претходно имав лиценциран symantec и немав никаков проблем.. се што ке најдеше успешно си бришеше или одеше во карантин.. си користев и search and destroy и ad aware од време на време да проверам нешто да не поминало незабележано.. така година дена... после форматот имам нод32 и постојано ми наога вируси тројанци за кои кажува дека ги брише а ништо не им прави.. search and destroy ги наога.. бришам скенирам пак и пак ги наога.. значи ништо не се менува.. од коа го форматирав компјутерот освен мејл кајгана и фејсбук ништо не сум отворила.. ниту пак сум симнала нешто.. не сфакам што е со вирусиве.... еве еден што се појави 3 пати по ред дур го куцав постов
196mw2.jpg

Дејана, еве што е тоа што ти се појавува, а иначе да знаеш дека FaceBook (и сите страни од типот на FaceBook (hi5, MySpace...) ти се извор на вируси) ти е извор на вируси :) Кликни ваму, кликни таму... и со секој нов клик ќе ти се закачи некое срање. :)

Едит: Ако ти требаат Users & Pass за NOD кажи. :)

ova bilo trojan updatenf.dll daj neka kaze neoj kako da go izbrisam

Незнам што се замарате , инсталирајте KASPERSKY INTERNET SECURITY и се ќе биде во најдобар ред.Ниеден антивирус не е подобар од него.Докажано е ова кој сака нека вели што сака најдобар е.Остај те се друго САМО КАСПЕРСКИ инсталирајте и нема да имате пролбеми.
P.S.Ако ви треба сериски број пишете ке ви дадам.

Незнам што се замарате , инсталирајте KASPERSKY INTERNET SECURITY и се ќе биде во најдобар ред.Ниеден антивирус не е подобар од него.Докажано е ова кој сака нека вели што сака најдобар е.Остај те се друго САМО КАСПЕРСКИ инсталирајте и нема да имате пролбеми.
P.S.Ако ви треба сериски број пишете ке ви дадам.
Не јас незнам тебе што ти е...очигледно си слушнал само за Касперски и ајде терај...си пробал ли ти некад McAfee, Bit Defender па да збориш??..ако си ги пробал и сеуште го тврдиш ова ондак си у голема заблуда...на сите сајтови каде што ги рангираат антивирусите, Bit Defender Total Security 2009, е на прво место!!
Peace

И јас можам да пишам тоа кој им верува бе.Сум го користел подобар ми е касперскиот од битдефендерот.

Не јас незнам тебе што ти е...очигледно си слушнал само за Касперски и ајде терај...си пробал ли ти некад McAfee, Bit Defender па да збориш??..ако си ги пробал и сеуште го тврдиш ова ондак си у голема заблуда...на сите сајтови каде што ги рангираат антивирусите, Bit Defender Total Security 2009, е на прво место!!
Peace

А касперски каде е ?
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Peace
за разлика од Касперкси, Бит Дефендерот ного го успорува ПЦто така да ти треба ептен јака машина за да користиш Бит Дефендер Тотал Секјурити:smir:

Хмм... кога збориме за Windows, без анти вирус и немаш вируси ? Не иде некако тоа :) 100% имаш некои кои не го цедат рамот и затоа не се познава по работата, ако скенираш со некој анти вирус којзнае што ќе испадне (бар јас така мислам).

П.С. Имај у предвид тие што вријат со вируси дека ораат по варез страни, порничи и симнуваат се и сешто. :)

нема ништо, последно скенирав со авира анти вир и ништо не ми најде,варез копам и јас е сега на тоа порничите не толку ама сепак плакнам очи инаку на Вин 7 сум

за разлика од Касперкси, Бит Дефендерот ного го успорува ПЦто така да ти треба ептен јака машина за да користиш Бит Дефендер Тотал Секјурити:smir:

Пријателе сега сите имаат по 1GB, 2GB рам.
Јас терам BitDeffender 2010 на Pentium 4, 2GB RAM :) Стара и слаба машина, и плус Windows 7 и Mac OS X (зборам за местото --- све ми е зафатено). Го заборавив дека постои, анти вирусот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom