Фан Клуб Р.К. Преспа-Ресен

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Бидејќи сум на форумов од декември кога беше пауза на ракометните терени, со почетокот на вториот дел од ракометната сезона решив да го основам фан клубот на Преспа на Кајгана Форум па да можеме заедно да коментираме за тимот во кој сите играчи потекнуваа од Ресен, можеби единствен во Македонија.

Преспа, саботата на 1 март 2008, во спортската сала во Ресен пред свои гледачи го совлада соседот Пелистер 31-29.

Во крајно изедначен и фер натпревар, на крајот домаќините беа поснаодливи. Преспа сега е на третото, а Пелистер на 4. место.

До средината на второто полувреме двете екипи постојано си го преземаа водството. Браќата Никола и Влатко Тасевски кај домаќините и Томче Георгивски кај Пелистер со по 9 постигнати гола беа најефикасни на средбата.

Преспа - Пелистер 31-29 (18-16)

Спортска сала во Ресен. Гледачи 500. Судии: Дучков од Богданци и Наумовски од Скопје. Преспа: Котевски, Наумовски, Стојановски 1, В. Тасевски 9, Н. Тасевски 9, Везенковски 1, Камчев, Тунтевски 1, Ј.Ѓорѓиевски, А. Крстевски 3, Стојчевски 7. Тренер: Борче Марковски. Седмерци 4/6, Искл. 6 мин. Пелистер: Кутановски, Н. Ѓорѓиевски, Пејовиќ 1, Митревски 4, Јанкуловски 6, Т. Ѓорѓиевски 9, Т. Крстевски, Јанев 2, Унчевски 3, Гулабовски, Илиевски, Величковски 2, Стојковски, Димитровски 2. Тренер: Звонко Шундовски. Седмерци 2/2 исклучувања 2 мин.

Браво, само напред тој клуб го очекува светла иднина.

aaaaa ете клуб од Ресен па нека ви се множат победите и вие момци повеќе да навивате :olee:

PRESPA e prvata makedonska ekipa sto igrala u liga na sampioni. Iako sum za VARDAR i prespa mi e simpaticen tim

PRESPA e prvata makedonska ekipa sto igrala u liga na sampioni. Iako sum za VARDAR i prespa mi e simpaticen tim
Токму така, по неколкуте неуспешни обиди на Пелистер и Вардар, Преспа прва успеа да ги мине двете квалификациски кола и да игра во лига на шампиони. Се сеќавам и дека на првиот натпревар во Ресен падна и еден Лемго:helou:

Преспа тесно го победи ВВ Тиквеш од Кавадарци

ПРЕСПА во последните минути во средбата ја обезбеди победата против Винарска визба Тиквеш од 28-27.

Од почетокот гостите имаа водство кое пред одморот достигна и 4 гола (11-15), а во продолжението домаќините ја анулираа негативата и дојдоа до 19-18. По неколку израмнувања (последното беше 26-26), домаќините направија од 1 до 2 гола предност.

Левов постигна 9 гола, а неговите колеги Китев и Митевски по 2 помалку, исто како и браќата В. Тасевски, Н. Тасевски и Стојчевски кај Преспа.

ТАБЕЛА: Вардар Про 47, Металург 44, Преспа 24, Т. Пролет 21, Пелистер 19, ВВ Тиквеш 18, Младост 16, ВИП 2007 11 бода.

Ме интересира дали Ресен има навивачка група, и ако да дали и таа е алергична на Комити и на Скопје(не провоцирам,само прашувам)?Поздрав и среќно во понатамошниот дел од првенството.

Има навивачка група, се вика Патриоти! А дали е алергична тоа не верувам, повеќе со Чкембари сме замерени поради тоа што сме комшии и ривали:helou:

Има навивачка група, се вика Патриоти! А дали е алергична тоа не верувам, повеќе со Чкембари сме замерени поради тоа што сме комшии и ривали:helou:

RESPECT!!!

Me interesira zosto klubot se vika PRESPA koga e od Resen a znam deka ima i drug klub od Resen Mladost(R)znam deka bea mladi de4ki a sega neznam nisto bidejki prva liga ja podelija na istok i zapad pozdrav

Токму така, по неколкуте неуспешни обиди на Пелистер и Вардар, Преспа прва успеа да ги мине двете квалификациски кола и да игра во лига на шампиони. Се сеќавам и дека на првиот натпревар во Ресен падна и еден Лемго:helou:

Moze malku poveke za Prespa u ligata na sampionite so koi ekipi igrale i kako zavrsile rezultatite bidejki ne se sekavam toa bilo od damna a jas sum seuste mlad:pos2::pos2::pos2::vozbud::jaj:

Me interesira zosto klubot se vika PRESPA koga e od Resen a znam deka ima i drug klub od Resen Mladost(R)znam deka bea mladi de4ki a sega neznam nisto bidejki prva liga ja podelija na istok i zapad pozdrav

PRESPA se vika po so Resen se naoga vo Prespanska kotlina(Prespa):wink:...site prvooformeni sportski klubovi vo Resen se vikaat PRESPA...+najdobrite se PRESPA,a ostanatite se...ostanati:pos2:

REdno bese za vakvo nesto....slucajno vidov deka postoi FAN CLUB za R.K.Prespa....alal da ti e COMBE:)...samo napred ...pozdrav od Italia:salut:

Moze malku poveke za Prespa u ligata na sampionite so koi ekipi igrale i kako zavrsile rezultatite bidejki ne se sekavam toa bilo od damna a jas sum seuste mlad
Па вака!
Прво играа претквалификации со Анортозис од Кипар и го пројдовме доста лесно. Во квалификациското коло игравме со Шахтар од Украина за кои тогаш настапуваше Олег Маљцев и во Ресен победивме со 4 гола разлика а во Украина Шахтар победи со 3 гола и Преспа(тогаш со придавка Јафа Промет) станаа прва екипа од Р.Македонија која изборила пласман по групи во ракометната Лига на Шампиони.
Во група беше со Лемго(Германија), Фотекс Веспрем(Унгарија) и Кабот Зубри(Чешка). Натпреварите ги заврши со 2 победи(над Лемго и Кабот) и 4 порази, но сепак тоа претставуваше голем успех!
Се надевам дека објаснив доволно и доста едноставно, без многу статистика и непотребни факти:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom