Reggae

Опасна песна е оваа, стварно добра ... ме потсеќа на Gentleman, а сношти на ЗипЗап Шоу половина емисија вртеше реге, убавини, мераци :pipi:

еее реге... ги имам сите песни и сите албуми од Bob Marley... помалку го слушам сеа (зафатен сум со трансот) ама ко ќе ми текнит пуштам реге... а инаку не знам дали сте го чуле ремиксот од Sun Is Shinning од Funkstar...Добра музика за лето

bas sea ja najdovna youtube ic ne mi sviga neznam zoso. Inace dali neokj ja slusas Mellow Mod od Marley edna od najdobrite negovi peni mnogu opusta ozbilno.

еее реге... ги имам сите песни и сите албуми од Bob Marley... помалку го слушам сеа (зафатен сум со трансот) ама ко ќе ми текнит пуштам реге... а инаку не знам дали сте го чуле ремиксот од Sun Is Shinning од Funkstar...Добра музика за лето
Ej, da.. Ja imam trakava. Taman letna traka e :) Funky reggae :)

Gentleman & Alpha Blondy
треба уште нешто да се пише?

Tanya Stephens е прво место на Лајф ТОП-20 со музичката нумера (МТВ стајл коментар) It's a pitty.
и тоа веќе добри 3 недели мислам... закон песниче ениуеј..
уште неколку на мојава листа: Спешлс(моментално ги слушам со 'A message to you,Rudy' ); Gentleman,Black Uhuru,Root Souljah(Овие се од Бугарија);Patrice...
...и сакам да ја искористам оваа прилика да го поздравам Мане од C.Lion,дека он ми ги даде повеќево од песните :smir: (ко у стилот дете од забавиште пред камера :vozbud: )

/me likes reggae very much
/me been to tribute to Marley @ club CASTRO, and contributed some ca$h
/me will go to tribute @ Shkolka in Park, just like /me does it every year in past few.

Еве слика од ланскиот трибјут во парк
vibriram.jpg
Ми хас тукд дис фото дер рајт сан?
ГодинаваТрибјутот за Марли е 11.05 Недела:) Постерот го работам јас(не го откривам ќе биде изненадување)
Roots Rock Reggae.....обожавам реге музика, не ради марихуана и слични ствари ама што знам акустиката и нежните гласови ме опуштаат. Марли/Џентлмен/Пити Тош/Вејлерси постојано на плеј листата ми се:)

Bobi definitivno:) a od makedonskite CANON:) aj lajk it:) kakva svirka napraija u MKC za Green Festival Orange...LUDNICA:) steta sto nema pocesto:/

Bob marley i UB40
inace po cel den samo reggae slusam

REGGAE definitivno najubava muzika,najvishe opushta,a inache go slusham Bob Marley najvishe,a isto i Alborosie,Jose Dragon....

Aa mn sakam reggae....slusam taka godina dena.predhodno ne bev mnogu upatena u ovaa muzika.....a Bob Marley e sinonim za ovaa muzika.nezamenliv e covekot znaci.........okej ima mn drugi so gi sakam primer tanya stephens, ziggy i demian........ama nikoj kako Bob=) Epten go sakam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom