Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Темата на malomaja “Ми треба ваша критика“ е комплетно префрлена тука, заедно со сите мислења во неа.

Мое мислење... Не само што не е ништо посебно, туку и не ми го задржа воопшто вниманието. Жал ми е Маја, но морам да се сложам со останатите форумџии.
Сепак, тоа не значи дека треба да се откажеш, во темите за пишување сепак имаш по некој фин текст. Само ова... Ц`к. :(

Ај една молба од мене. Ми требат творби за 11 Октомври но сигурно не ваши лични туку од некој писател ... знам дека е тешко да се најде тоа бидејќи јас незнам ваква песна или пак не ми текнува. Доколку некој може да ми помогне ќе му бидам мнооогу благодарна :wink: Благодарам однапред

Ќе сака ли некој да ме просветли како се викаше книгата од македонски автор каде низ цела содржина се опишуваат луѓето и ентериерот во една дебармаалска, скопска кафана од (мислам) средината на 20 век. Лектира е за четврта година.

Со денови ме копка ова откако ја видов истата книга спомната во една друга тема, ама ни таму не беше кажан називот. Фала многу!

Ќе сака ли некој да ме просветли како се викаше книгата од македонски автор каде низ цела содржина се опишуваат луѓето и ентериерот во една дебармаалска, скопска кафана од (мислам) средината на 20 век. Лектира е за четврта година.

Со денови ме копка ова откако ја видов истата книга спомната во една друга тема, ама ни таму не беше кажан називот. Фала многу!

Да не мислиш на "Диво месо" од Горан Стефановски? Во таа драма дејството се случува во Дебар Маало во периодот пред Втората светска војна.

Да не мислиш на "Диво месо" од Горан Стефановски? Во таа драма дејството се случува во Дебар Маало во периодот пред Втората светска војна.

Не, не мислам на таа драма. Таму дејствието се одвива во станот на семејството, кој на крајот на делото ќе биде урнат за да се прошили соседскиот авто-салон. Затоа потенцирав кафана:) Фала во секој случај:smir:

Неколку реченици за македонска народна поезија?Кој знајт ве молам нека постират

Ке ве замолам доколку може некој да напише есеј во врска со Тоше и неговата хуманост и да ми прати по Приватна Порака...
Треба да биде до 500 збора, но не мора толку вие да пишувате.. нешо пократко колку да ми дојде идеа, па после јас ќе си го досредам...

:smir:

Да не е "Зора зад аголот" од Димитар Солев?

Помош: Книжевноста најблагородна лага?

pomozvajte
mi treba sostav na tema knizevnosta najblagorodna laga
ako imate nesto vakvo ili slicno kazete
fala odnapred

pomozvajte
mi treba sostav na tema knizevnosta najblagorodna laga
ako imate nesto vakvo ili slicno kazete
fala odnapred

Јас имам ама сеа ќе одам за Скопје...
Прво консултирај се со другите и види шо цитати иам после размисли дали сакаш помош од мене :)

Малку помош за состав во врска со Клетници и Виктор Иго?:kesa:

lele daj kazete za knizevnosta najblagorodna laga
oti gotova sum
petok za pismena mi e
helpppppppppppppppppp plss

Канционерот од Франческо Петрарка

Ми треба помош. Ако може некој да ми даде анализа на Канционерот.

Ми треба и мене помош, ама за друга лектира.Не сакам да отворам друга тема па ај овде ќе пишам.Ми требаат барем 3 раскази од Декамерон раскажани.Ќе може некој да помогне?:)
Лектирата ми е за вторник, а имам друго за учење и не можам да стигнам да ја прочитам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom