Photoshop Contest-Revolutions

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    34
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Локација
skopYEAH
Веб-сајт
be.net
Малце паузиравме, темата се прекина но се надевам дека овој пат ќе има повеќе фотошоп маестриња кои и те како ќе водат војни:)...секако дека е ова натпревар, но не си го земајте здраво за готово. Награди ќе има но во наредните месеци, за почеток ај да го правиме ова од љубов.

Значи следат ПРАВИЛА
  • Право на учество има секој регистриран член на форумот Кајгана
  • Теми ќе се задаваат од страна на членови кои ќе бидат повикани да дадат тема
  • Секој кој што ќе добие право да даде тема, треба да даде и соодветен материјал(слика)
  • За победникот одлучува двочлена комисија (точкест/Acid)
  • Доколку некој од горенаведените мисли дека се работи за фејк, има право да го побара направениот проект во .psd формат(задолжително зачувувајте ги)
  • Периодот за правење одредена тема е 10 дена
  • Доколку на една тема се појави само 1(еден) член, темата автоматски е невалидна а членот добива плус поени за наредната тема
  • Секој учесник ќе добива одреден плус во бодовите доколку неговото дело биде изгласано на анкетата(Што значи дека и другите членови ќе добијат дел во ова)
  • Анкетата се отвара 10от ден и трае 3 дена, четвртиот ден се дознава победникот
  • Секој член има право да направи и прикаже максимум 3 дела
Доколку има било какви прашања, слободно поставете ги и ќе биде одговорено во најбрз можен рок

Acid ја дава првата тема:)

Значи, затоа што имате 10 дена и се ближи новата година, ќе ве почастам со едно пакетче. Пакетчето се состои од 3 задачи, а по пат на бодирање за секое дело од секој учесник - ќе го избереме најдобриот фотошопер ( до наредните 10 дена :) )

1. Враќање боја на фотографија

Нормално, не очекувам да ги вратите првобитните бои затоа што тоа е невозможно. Приближно, како што ви налага фантазијата и секако - вашите способности. Сликано на плоштад Македонија ова лето. Воедно, ова е најтешкото дело во овој пакет и на него ќе посветите највеќе време.

2. Реставрација на стара фотографија

Мислам дека објаснување не е потребно за ова. Оживејте ја што е можно повеќе. Појачајте бои, дупки, рецки и останати г*мца не треба да се познаваат на сликата. Може и да се реконструира телото надолу...

3. Филмски постер

Тука верувам дека нема да имате проблеми. Освен ако потфрлите на креативен план :)

Може да почнете. Вашите дела може да ги објавите најдоцна до 09.01.2008, 03:30 часот. Не ги оставајте една по една, туку сите три дела заедно. Веќе наредниот ден ќе биде прогласен победникот.

Среќно! :vozbud:

Останаа уште 6 дена за завршување на делата. Само да ве потсетам и да ве прашам до каде е работата. Првата задача сигурно е тешка, ама вторите две се "боза". Да не заглавивте, о моќни Фотошопери? :)

Работиме...

Првата е Готова... моментално на втората сум... а третата... ќе биде најтешко: Исто како да ти рекле „одстрани му брадата на Чак Норис во фотошоп...“

Samo prvata e teska drugo se e lesno :)
Ina4e za vtorata zadaca treba nie da si izberame stara fotka i da ja oziveeme vo nova :?

Уште нешто да прашам. Што бива ако ги ставам сликите сега , па некој си виде нешто од мене и ми украде нешто ?

Anyway уште втората фотка и готафо (умрех) :D

Уште нешто да прашам. Што бива ако ги ставам сликите сега , па некој си виде нешто од мене и ми украде нешто ?

Anyway уште втората фотка и готафо (умрех) :D
A ти прочита убаво за комисијата? Која ја прати целата работа како се одвива....? Не се секирај твоето ќе си биде твое, туѓото туѓо.
Иначе овој натпревар не ми се прави, ја направив скоро девојката и ми се рестартираше компјутерот и сега не ми се работи:pos::pos: ај следните ќе учествувам

Иначе овој натпревар не ми се прави, ја направив скоро девојката и ми се рестартираше компјутерот и сега не ми се работи:pos::pos: ај следните ќе учествувам
Педерски потег е ова. Ти си иницијатор за натпреварите, а се откажуваш во последен момент. Инаку, одлична работа Димитар, посебно со првата слика. :wink:

Другите?

точкест напиша:
3 мислења од Photoshop Contest се избришани....постојат и други начини на кажување браво:wink: почекајте за 4 дена ќе има анкета..тогаш ќе кажете
се пријавувам.
димитар, браво за сработеното. ти зимаш дефинитивно.
и прашање. може само фаците да останат од 3тата слика?

валиден пост.

се пријавувам.
димитар, браво за сработеното. ти зимаш дефинитивно.
и прашање. може само фаците да останат од 3тата слика?

валиден пост.
Да.
Се е дозволено, само ти направи од приложените слики тоа што се бара.
Не е битно што ќе остане. Колку добро си го сработил, ќе одлучи жирито :pos: Остануваат уште 3 дена, побрзајте! :vozbud:

еве и јас нешто поднапрајв :)

boenje4.jpg

zenataodnavremeto3copy.jpg

men_in_blackcopy.jpg

Да ве потсетам, без да фаворизирам никого, имате до 03:30 сабајлево да ги објавите делата. Да, може и до 3 обиди да објавите. Најдоброто ќе биде земено во предвид. Така да, место за корекции сеуште имa :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom