Незаборавна програма од Македонска продукција?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да целта не темава ми е да се вратиме назад низ времето, да се присетиме на успешните емисии од македонска продукција, на снимените емисии кога македонската телевизија беше во навистина добра (креативна) фаза, да се присетиме на првите квалитетни проекти на приватните електронски медиуми, да се присетиме на зарадишот на конкренцијата во македонскиот електронски простор.

Целта ми е да ги напоменеме оние серии кој вредат. На времето имаше еден куп квизови (почнувајки од крстозборот на МТВ, Без Паника на А1, славната Енигма на Сител) сега квизови воопшто нема.

Зарем некој може да ја заборави „Бушава Азбука“ и “Македонски народна приказни“, за некого можеби тоа е легендарниот “Без наслов но со повод„....и многу други.

Кои се оние дела кои гордо ги красат архивите на македонски телевизиски куќи?
Што ќе остане кај вас запаметено?
Што е она што во овој момент без двоумење би сакале да го погледнете?

Pulsiranje, Jandar Zbira, ako mi tekne drugo ke doposam. (izvinete poradi latinicata)

Како малечок секој зимски распуст ја чекав Зимско рекреативната програма на МТВ. Но незнам веќе дали постои пошто ја направија катастрофа а баш беше порано прекрасна сеуште ја паметам.

После тоа Супер Бинго ама почетоците со Игор Џамбазов беа прекрасни, и да не се има купено ливче ама сепак те тера нешто да ја гледаш:)

На Сител имаше една детска емисија секој работен ден во 10 часот беше:)ја даваја хм... како во една колиба беше па се праќаја писма знам тогаш бев 4 одд кога пративме писмо долго 5 метри со другарите:)

Македонски народни приказни-значење:непроценливо
Бушава азбука-значење:непроценливо

п.с.за тој шо мојт да ми ги најдит комплет овие серии добиват бесплатно викенд сместување во двособен стан во строгиот центар на Охрид.

Ова не е зафрканција.

Македонски Народни Приказни - НЕПРОЦЕНЛИВА ПОУКА!
Бушава Азбука - НЕПРОЦЕНЛИВ КАРАКТЕР!
Салон Хармони
Погрешно време и
Тврдокорни

Погрешно време беше добра серија МТВ ја репризираа летово.

Македонски народни приказни! Како само сум ги чекала! :)

Бушава азбука! Многу беше интересно направена... Ги памтам расправиите меѓу Таса и Тасо, делот со Јовица Михајловски кога го `јадеа`, делот кајшто кажуваа еден ист збор на повеќе дијалекти, ловџијата при крај на емисијата... Се` тоа зачинето со музиката на ЛЕБ И СОЛ! :vozbud:

Македонски народни приказни и Бушава Азбука!
Според Бушава Азбука и сега се прават некои образовно програми на целиот Балкан. Кажуваа на хрватска телевизија дека истиот концепт што го имала Бушава азбука, хрватите го купиле од нас и сега по тој терк прават образовни емисии. Ненадминлива емисија без конкуренција!

Македонските народни приказни и Бушавата азбука нормално од стара школа продукција и серија...Тетовирање исто стара школа ама филмска продукција, Еднооки нов аспект на старата школа

Сите ке се сложиме дека Македонски Народни Приказни се нешто најпочитувано излезено од македонска продукција. Незаменлива актерска екипа... нема кој не ги памти Колозов, Шенка, Ванчо, Гоце... ах керата... почивај во мир Колозов.

Бушава азбука сите на моја возраст и постари, а помали тешко и те како ја памтат.

И секако К-15.

тука се и филмови како Тетовирање, или Еднооки, итн итн... ама врвот се знае.

Бушава азбука
Македонски народни приказни
Здраво генијалци
Дајте музика
Оние бајките, златни ли беа, волшебни ли беа... На МТВ ги даваа, па направија после некоја глупа нова верзија...
Една со жолто и црвено човече, им` се римуваа имињата ама да ме отепа некој не ми текнува како се викаше. :lut:

Едит: Eднооки мене на Пецко ме потсеќа. :icon_eek:

По мене Волшебното Самарче со Игор Џамбазов подобра серија немам видено од наша продукција....Тука е и Белото Циганче исто беше голем хит.......али Трајче Дрварцето на 1 место го ставам...Имам слушнато дека во Србија се преработува ВОлшебното Самарче пошто у Македонија неможе па се надевам дека ќе ја емитоваат пак или ке ја пуштат во продажба...што е добро да се има во колекција....

Уа шнајдери. А не ја репризираат повеќе мамата мамина......УА ШНАЈДЕРИ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom