city
Модератор - технократ!
- Член од
- 1 март 2005
- Мислења
- 2.780
- Поени од реакции
- 276
Да целта не темава ми е да се вратиме назад низ времето, да се присетиме на успешните емисии од македонска продукција, на снимените емисии кога македонската телевизија беше во навистина добра (креативна) фаза, да се присетиме на првите квалитетни проекти на приватните електронски медиуми, да се присетиме на зарадишот на конкренцијата во македонскиот електронски простор.
Целта ми е да ги напоменеме оние серии кој вредат. На времето имаше еден куп квизови (почнувајки од крстозборот на МТВ, Без Паника на А1, славната Енигма на Сител) сега квизови воопшто нема.
Зарем некој може да ја заборави „Бушава Азбука“ и “Македонски народна приказни“, за некого можеби тоа е легендарниот “Без наслов но со повод„....и многу други.
Кои се оние дела кои гордо ги красат архивите на македонски телевизиски куќи?
Што ќе остане кај вас запаметено?
Што е она што во овој момент без двоумење би сакале да го погледнете?
Целта ми е да ги напоменеме оние серии кој вредат. На времето имаше еден куп квизови (почнувајки од крстозборот на МТВ, Без Паника на А1, славната Енигма на Сител) сега квизови воопшто нема.
Зарем некој може да ја заборави „Бушава Азбука“ и “Македонски народна приказни“, за некого можеби тоа е легендарниот “Без наслов но со повод„....и многу други.
Кои се оние дела кои гордо ги красат архивите на македонски телевизиски куќи?
Што ќе остане кај вас запаметено?
Што е она што во овој момент без двоумење би сакале да го погледнете?