Скијање и сноуборд

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250
Епа луѓе еве снег... пакујте опремата одете што поското зашо нема да остане уште долго. И не им оставајте на тие 1300 у маврово...

Незнам ни да скијам ни да бордам,едноставно не сум по зимскиве спортови.

Да прашам само, колку пари е еден сноуборд, отприлика ?

Да прашам само, колку пари е еден сноуборд, отприлика ?

Па зависи колку планираш да инвестираш имаш од 50-100 евра на старо до кај 2-3 илјади евра на ново најновата и најскапата (што не значи и најдобрата ;)) опрема.
Јас имам даска Head Matrix околу 13000 денари беше лани, кондури Forum League околу 12000 и везови Forum Arena што тука би биле околу 19-20 илјади ама не ги носат зошто се најскапиот модел на Форум, а тие што се еден модел „послаби“ се 15500 денари (јас ги земав моите од Америка за 120 долари одприлика).
Тие што се мислат меѓу Бартон и Форум нема што да мислат, нека видат кој модел им прави мерак повеќе и им одговара на цената зошто Форум се на Бартон (што значи исти ташак се). Ни Бартон прават подобри даски од Форум, ни Форум од Бартон.
Мој совет да си почекаш за некоја недела кога ќе ги стават попустите (прво 30% па 50%) во Дропин и зависно од тоа колку имаш на располагање пари да си земеш Head или Forum даска, јас би идел повеќе на Head зошто со истите пари што ќе ги дадеш за нормален модел на Forum, ќе земеш Head со фибер влакна и ќе ти останат пари (Forum ја вградуваат таа технологија со фибервлакна во моделите што тука ги продаваат над 27000).

На микрофибер мислев не фибервлакна (фибер == влакно) :tapp:

Импресии од изминативе денови? Бил некој на Шапка, Маврово, Банско . . . ?

имам 2 пара скии ама незнам да скијам :wink:

Па зависи колку планираш да инвестираш имаш од 50-100 евра на старо до кај 2-3 илјади евра на ново најновата и најскапата (што не значи и најдобрата ;)) опрема.
Јас имам даска Head Matrix околу 13000 денари беше лани, кондури Forum League околу 12000 и везови Forum Arena што тука би биле околу 19-20 илјади ама не ги носат зошто се најскапиот модел на Форум, а тие што се еден модел „послаби“ се 15500 денари (јас ги земав моите од Америка за 120 долари одприлика).
Тие што се мислат меѓу Бартон и Форум нема што да мислат, нека видат кој модел им прави мерак повеќе и им одговара на цената зошто Форум се на Бартон (што значи исти ташак се). Ни Бартон прават подобри даски од Форум, ни Форум од Бартон.
Мој совет да си почекаш за некоја недела кога ќе ги стават попустите (прво 30% па 50%) во Дропин и зависно од тоа колку имаш на располагање пари да си земеш Head или Forum даска, јас би идел повеќе на Head зошто со истите пари што ќе ги дадеш за нормален модел на Forum, ќе земеш Head со фибер влакна и ќе ти останат пари (Forum ја вградуваат таа технологија со фибервлакна во моделите што тука ги продаваат над 27000).

На микрофибер мислев не фибервлакна (фибер == влакно) :tapp:
па брат,колку пари се на се остаи за опремата?
цениве се Bill Gates...језда имам длабоки џебови али не се пуни со пари уопште :)

па брат,колку пари се на се остаи за опремата?
цениве се Bill Gates...језда имам длабоки џебови али не се пуни со пари уопште :)

И тоа ова не се ни блиску до најскапите... Јас даската и кондурите ги земав кога имаа 50% попуст така да за едно 200 евра земав даска + кондури и везовите од америка уште едно околу 100 евра така да се на се накај 300 евра ми испадна (и + после што ќе даваш пари на јакни, пантолони, маска, ракавици да си имаш во предвид).
На 50% кога се цените можеш да си склопиш добар комплет за 250-300 па нагоре (можеш и нешто поевтино да поминеш ама нема да намалиш многу на цена, а ќе намалиш на перформанси/квалитет).
Со оглед на тоа што моментално зимската сезона е катастрофа кај нас може и порано да ги пуштат попустите, ај таман ќе тркнам до Дропин да се видам со тие другарите таму што работат и ќе ги прашам кога одприлика е планот за попусти. Обично ставаат 30% (може и сега да се работите на 30%) и после недела дена лупаат 50%. Пошто и онака нема снег ништо не те чини да почекаш уште малце и да си земеш за пристојна цена опрема. За половна опрема ако сакаш можам да ти побарам али најубаво ти е на ново.
Како што е тапа сезонава со снег некако ми иде да ја шитнам цела опрема, ако биде вака и другата година... :lut:

И со снег во Македонија е тапа сезоната. Остана надежта во Кожув.

И со снег во Македонија е тапа сезоната. Остана надежта во Кожув.

Тапа е али пак кога се нема време за на друго место и тука се поминува, Кожуф ако го средат таму ќе отидам на неколку дена зошто е единствено место што стварно ВРЕДИ кај нас.

Еве едно интересно клипче со фри стајл скијање и малце ролерблејдинг од полскиот про фри стајл скијач и ролерблејдер Марек Дониек (вози за www.hedonskate.com)

http://vimeo.com/8071547

Ја вон сезона даската ја земав од ДропИН за 6000. Head Bord. Се на се, го комплетирав бордот за 300 евра. Ипак уште сега не ми се даваат многу пари зошто сум почетник. Понатаму фристајл даски и слични ташаци. :)

Ја вон сезона даската ја земав од ДропИН за 6000. Head Bord. Се на се, го комплетирав бордот за 300 евра. Ипак уште сега не ми се даваат многу пари зошто сум почетник. Понатаму фристајл даски и слични ташаци. :)

Матриксот ја зема или таа друга една со зелено? :) Што везови и кондури си зема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom