Скијање и сноуборд

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250
Да ти мочам маврово да ти мочам... се закренав од Битола со намера дека ќе скијам, на телефонот за контакт центарот никој не се јавува (се убив од ѕвонење вчера и денес одсабајлечки)...

И ко појдов таму, снег на првите патеки немаше, додека горе не сакаа да не пуштат.

Поблиску ми е Вигла во Грција (50 км од Битола) + поефтина ски карта, така да Маврово највероватно можеби ќе појдам по 25.01.2010 бидејќи картите се поефтини.

Да ти мочам маврово да ти мочам... се закренав од Битола со намера дека ќе скијам, на телефонот за контакт центарот никој не се јавува (се убив од ѕвонење вчера и денес одсабајлечки)...

И ко појдов таму, снег на првите патеки немаше, додека горе не сакаа да не пуштат.

Поблиску ми е Вигла во Грција (50 км од Битола) + поефтина ски карта, така да Маврово највероватно можеби ќе појдам по 25.01.2010 бидејќи картите се поефтини.

Маврово дефинитивно пропадна. Едно те исто ништо не се менува само цени повисоки услуга нула, сезонава е почната од пред некоја недела тие прво струја немаа па уште кога слушнав дека пристигнале туристи со неколку автобуси и фино лепо им рекле жичарата не работи. Македонска работа алтернатива само Кожув, Маврово е минато бар за мене.

Маврово дефинитивно пропадна. Едно те исто ништо не се менува само цени повисоки услуга нула, сезонава е почната од пред некоја недела тие прво струја немаа па уште кога слушнав дека пристигнале туристи со неколку автобуси и фино лепо им рекле жичарата не работи. Македонска работа алтернатива само Кожув, Маврово е минато бар за мене.
Далеку е и едното и другото од Битола... Кожув е заебано со патот, така да наместо во скијање, денот може да ти помине во возење и чекање за да ти го исчистат патот како би можел да се вратиш дома.

За мене алтернатива е Ниже Поле и Грција-Вигла во близината на Лерин. Јебига, се снаоѓаме како можеме.

Ниже Поле нема уште снег, а и плус не се знај дали ќе работи горната жичара. Во случај да не работи ич не е исплатливо да се оди таму. Посебно не во зимскиот распуст на учениците. Преголема гужва, а премека стаза за скиење.

Абе ни тренираат живци... прават еден ски центар кој е може да се рече дека е блиско до тоа што може европа да го понуди ама нема пат до таму! Мене не ми е јасно како може да потрошиш милиони долари за ски центар да го пуштиш да работи а да нема пат до таму. Или барем да го средат алтернативниот пат додека се прави главниот.

Има некој некаква информација за Шапка и Маврово, дали ќе работат и дали имаат снег?
Стварно штета за Кожуф, се надевам дека ќе го средат побрзо и ќе отидам бар еднаш оваа година на скијање таму.

Не да немаат барут суво. Него јас гледав до 3ти Јануари веке на маврово ке има 30 сантиметри снег ама од искуство за нашиве стази над 50 треба... За шапка нема детални информации знам дека ке врне ама колку кога како неам појма.

Некој за Пониква???

Он топик:
Почесто скијам,ама знам некоаш и на брат ми даската да ја зеам...иначе скии имаат боље филинг

Ми се скија ми се плаче, оваа година ниеднаш асално не сум отишол никаде...
Може да направиме еден Кајгана ски трип, да се организираме неколку души и да идеме Шапка или Маврово :)

Ми се скија ми се плаче, оваа година ниеднаш асално не сум отишол никаде...
Може да направиме еден Кајгана ски трип, да се организираме неколку души и да идеме Шапка или Маврово :)

Може може, сигурно се убави кокичињата :))))

Него да не продава некој багажник за скии, магнетен, за два пара скии?

Може може, сигурно се убави кокичињата :))))

Него да не продава некој багажник за скии, магнетен, за два пара скии?

Хахаха мислев одкако ќе наврне снег : )))) Би требало сега после 3ти да падне доста...
За багажник види на пазар3 би требало да најдеш.

За скијање во Маврово, има ли инструктори и отприлика колку наплаќаат?

Незнам да скијам а и страв ми е.Така да ќе си останам на баскетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom