Скијање и сноуборд

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250
Почна сезоната, денес се одржуваше категорија веле слалом мажи во Soelden , Austria победник е Американецот Тед

Шиткам даски за бордање, кој е заинтересиран пп.

Едно прашање. Сакам да земам сноуборд. Ме интересира кои се димензиите на даската за моја висина од 179 cm ?

Едно прашање. Сакам да земам сноуборд. Ме интересира кои се димензиите на даската за моја висина од 179 cm ?
Го ставаш вертикално бордот и гледаш да ти биде од брадата до носот. За 179 см и тежина 70-80 кг ти треба нешто од 156 до 165 см бордот да биде.
Пази што купуваш , кога земав каj нас бордот повекето от продовачи поjма немат од скиjане и гледат ако си почетник само да ти шитнат нешто.

Дечки знаете кај може да се најде Сноуборд инструктор и кои се цените? Како иде целава работа у кратки црти некој да ми каже? Бтв скроз почетник сум во скијање/бордање.

Дечки знаете кај може да се најде Сноуборд инструктор и кои се цените? Како иде целава работа у кратки црти некој да ми каже? Бтв скроз почетник сум во скијање/бордање.

ако си имаш пари ти препорачувам да идеш во Банско на бордање, имаат многу добри ски школи, и плус имаат подобри стази за почетници

ако си имаш пари ти препорачувам да идеш во Банско на бордање, имаат многу добри ски школи, и плус имаат подобри стази за почетници
Релативно е брат, можеш отприлика да ми кажеш колку фаќа?

Релативно е брат, можеш отприлика да ми кажеш колку фаќа?
И јас ко тебе сум почетник во сноуборд и се договорив со друштво да одиме во банско околу 400 евра ме кошташе за 4 ноќевања или 5 дена.
Ме кошташе вака:
пат 1500, изнајмивме кола од Прилеп така ни излезе најевтино
хотел 4 вечери со поручек, ручек, вечера = 6000
таму за пијанчења, чајче, кафенце и други ситни работи уште 8000
инструктор за 1 ден (4 часа) е 130 лева 4100 денари, значи 4 дена со инструктор е 17000, е сеа добро е што можи двајца да бидите со еден иструктор (така е и најдобро оти ти дур се качуваш на помошен лифт на другиот ќе му покажува и обратно), пошто инстурукторов беше ептен добар за 4 дена може да се научи топ да се борда.
цена за ски лифт дневна ти е 3000, ама не ми се верува за помалку од 3 дена да можеш да научиш. Сепак секој за себе.
Јас пошто сум поагилен од другарми, оти имам играм фудбал, теретана, гимнастика, и спортувам цел живот полесно ги учев работите од другарми. Јас од 4те дена научив доволно за 5тиот ден пред одење да се пуштам од најгоре и да стасам долу со ептен малку паѓања. Пред банско се немав да качено на борд.
Иначе обавезно да си земиш 2 пара пантоломи оти повеќе ќе си долу, нешто ранче за на грб да ти ги амортизира паѓањата, КАЦИГА обавезно, водоотпорни нараквици и пази на зглобот од раката, тука најмногу се повредуваат бордерите според инструкторот.

И јас ко тебе сум почетник во сноуборд и се договорив со друштво да одиме во банско околу 400 евра ме кошташе за 4 ноќевања или 5 дена.
Ме кошташе вака:
пат 1500, изнајмивме кола од Прилеп така ни излезе најевтино
хотел 4 вечери со поручек, ручек, вечера = 6000
таму за пијанчења, чајче, кафенце и други ситни работи уште 8000
инструктор за 1 ден (4 часа) е 130 лева 4100 денари, значи 4 дена со инструктор е 17000, е сеа добро е што можи двајца да бидите со еден иструктор (така е и најдобро оти ти дур се качуваш на помошен лифт на другиот ќе му покажува и обратно), пошто инстурукторов беше ептен добар за 4 дена може да се научи топ да се борда.
цена за ски лифт дневна ти е 3000, ама не ми се верува за помалку од 3 дена да можеш да научиш. Сепак секој за себе.
Јас пошто сум поагилен од другарми, оти имам играм фудбал, теретана, гимнастика, и спортувам цел живот полесно ги учев работите од другарми. Јас од 4те дена научив доволно за 5тиот ден пред одење да се пуштам од најгоре и да стасам долу со ептен малку паѓања. Пред банско се немав да качено на борд.
Иначе обавезно да си земиш 2 пара пантоломи оти повеќе ќе си долу, нешто ранче за на грб да ти ги амортизира паѓањата, КАЦИГА обавезно, водоотпорни нараквици и пази на зглобот од раката, тука најмногу се повредуваат бордерите според инструкторот.

Извини вака, али со овие пари ке си скијал у Австрија...не знам како волку скапо ве фатило...Ја веќе 3 години по ред идам во Банско за 215 евра вклучено ми е превоз (Скопје-Банско, и таму ако ни треба за до негде, пример до Лидл), спиње 7 вечери со доручек и вечера, користење на спа центар. Едино нешто што плаќав беше ски картата и плус ова што викаш пијанчења глупости...Али како што кажуваш ти, доста скапо е инструктор да изнајмиш

decki moze nekoj da mi kaze kolku e iznajmuvanje na skii vo mavrovo ? komplet iznajmuvanje so cizmi i stapcinja

Има некој инфо колку е дневна карта на бансксо?

Има некој инфо колку е дневна карта на бансксо?

57 лева кога ја купуваш, и после ако ја вратиш ти враќаат 5 лева значи 52 лева (тоа беше јас кога бев накај 15ти јануари , сега може да е поевтина ама не верувам)

Може ли да ми кажете продавница за купување на нов snowboard во Скопје освен Drop in и ако има кај се наоѓа?

Може ли да ми кажете продавница за купување на нов snowboard во Скопје освен Drop in и ако има кај се наоѓа?
Во адидас има во гтц и во рамстор, ама уште не почна сезоната па мислам не се изложени, кај јоси брос во центар имаше една продавница

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom