Скијање и сноуборд

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250
Кај се наоѓа тоа???

И отприлика колку се евтини ?

Dropin имаш во ГТЦ на приземје и кај Драгстор Бети (те. кај Еми продавницата за цд-иња што беше првата во близина на песталоци). Цените идат од 3800 мислам дека беа па до 7500 (се е на 50% попуст освен патиките мислам) и ти се исплатат најмногу Forum кондурите али ако има останато број, те. јас би те советувал уште утре да отидеш да провериш воопшто дали има нешто останато зошто пред 4-5 дена кога бев ептен малце работи беа останати од snowboard опрема, евентуално даски имаше само и по некој вез. Инаку пред малце се вратив од Кожуф, бев на slope style и big air натпреварот во snowboard и беше ептен добро, браво до Кире (основачот на клубот Полар) супер беше организирано, може вчера малце заебаваше времето али пак супер помина, бев ептен пријатно изненаден од луѓето што живеат во Гевгелија, околните села и од тие што беа вработените во ски центарот (и газдата), мислам дека се најфини, најдобри и најпозитивни луѓе што сум ги сретнал и дека никаде во Македонија не никој не се однесувал толку топло и за крај стазата и се што е направено на Кожув (а од пред некој ден има е мало snowboard/ski паркче со 3 grind box-ови и 1 tabletop и можеби ќе биде и bigair-от ако не го срушат али е за малце по напредни возачи), според мене Кожуф е доста подобро и од Маврово и од Шапка зошто многу добри стази има, а жичарата е ептен брза и + е 6то сед и многу побрзо би се расчистувала било каква гужва. Единствен проблем може да е само патот али и тоа кога ќе се среди ќе биде многу добро, правев муабет со некои луѓе од Кожуф и рекоа дека летово ќе прават еден 4 сед и уште неколку стази и работат на нов пат, така да едвај чекам. Деновиве ќе закачам неколку слики од натпреварот да видите што се случуваше, имам преку 800 :)

еднаш се иам качено на скии и не е тешко :) сакам сноуборд да пробам,...

jas skijam od 4 god pred edno 4-5 g krusevo ke probam so snou bord pa koe smejne bese toa onolu pagjano nemav so skiiite cel zivot ama zavzedov podocna i pointeresno sega mi e so snoubord osobeno koga sum nize pole tamu ramna e stazata i mozam da skijam so snoubordot a pa na molika ne ni probuvam so nego tamu opasno e i so skii ic ne mi se dopagja toj ski cetar celo vreme e podmrznata sonce samo dva saati denot ima

Еве по некоја слика од купот што беше на Кожуф:

Многу беше добро, супер организација, првиот ден малце заебаваше времето и дуваше али затоа вториот ден беше преубаво и најбитно сите се забавуваме :)

еднаш се иам качено на скии и не е тешко :) сакам сноуборд да пробам,...

Не е тешко ни snowboard, ако си упорен и ако имаш желба за ден два ќе го совладаш :)

Исто ако некој сака да купи Burton Snowboard и Burton везови половно еден другар продава супер Burton даска и супер Burton везови, добро сочувани за добра цена. Ако има некој заинтересиран нека пише пп.

Јас бев викендов на Копаоник и времето беше одлично, зачудувачки има повеќе од 1 метар снег, што значи дека ќе држи до април па може и повеќе.
Но сепак мислам дека ја затворив скијачка сезона за оваа година :salut:

Јас бев викендов на Копаоник и времето беше одлично, зачудувачки има повеќе од 1 метар снег, што значи дека ќе држи до април па може и повеќе.
Но сепак мислам дека ја затворив скијачка сезона за оваа година :salut:

Многу рано бе :)
Јас мора да идам бар уште еднаш-два пати, имам уште не тестирана опрема што си доземав сега :)
Знае некој како е на Шапка, сакам да идам викендов?

Само што доаѓам од Кожуф, бев на ден мн беше добро само дуваше доста горе и имаше на некои места лед. Матер си ебав на почеток на денот, отидов по едно алтернативно патче и пола беше заледено пола паудер (мек длабок снег) и се улетав и претходно некој што имаше поминато во паудерот имаше оставено траги и од тоа што поминало малце време малце се стврднало таму и како ме измести ко што бев улетан летање и ротирање 180 пукање директно на фаца и се довртив на тело некаде не се ни сеќавам, ми крцна ептен вратот и таков ко што носев наочари за сонце (не маска) кога плеснав на фаца ми летнаа и ај да ги барам ги наѓам и ми фалеше левата страна што се приклучува на рамката за да се стават на глава па тоа го барав и среќа го најдов и си ги споив и супер ми се, Oakley наочара трпи се, нема НИШТО на нив, да беше некоја друга ќе ми се распукаше стаклото ќе ми влезеше во очи партали ќе ми ги направеше од тој притисок. Среќа ништо посебно немам повреда, малце вратот ме боли и лево од левото око ми е потечено и имам раничка малце али ништо не е :) После тоа какво возење имаше низ шумички и низ убав паудер, ептен мераци :)

3 пати ура за Кожуф.

Мора да се иде!!!

и страната им е по ОК од порано...
Ај да се опарам може да се отиде

Јаки слики има на официјалниот сајт...аууууууууу сакам да пробам на дубок снег :vozbud:

ај да оживеам малце темава,иде зимава:helou:
сакам да почнам со сноубординг ,ако може да ми кажете колку кеш би ми требале целосно да се опремам,и дали е подобро прво да почнам со изнајмување па подоцна да купам моја опрема...одамна сум загреан за ова,можеби 6-7 години ама не сум прашувал детално пошо и сум немал кеш (не дека сеа иам али ај) како шо кажав ептен сум затрескан по ова и ако може да ме информирате:smir:

dali nekoj znae koga pochnuva oficijalno ski-sezonata vo Mavrovo i nekoe iskustvo so pistite, ceni itn...sporedbeno so drugi mesta?

dali nekoj znae koga pochnuva oficijalno ski-sezonata vo Mavrovo i nekoe iskustvo so pistite, ceni itn...sporedbeno so drugi mesta?
Од Маврово бегај ко од ѓавол, брутално скапо, само една добра стаза, многу често заебано време...
Планирам до Кожуф да отидам ми изгледа на топ дека е средено.

И дали знае некој кај има да се купат добри јакни за борд, бев во ДропИН, Спортлајф, Меднес и немаат многу избор.
Нешто друго?

Од Маврово бегај ко од ѓавол, брутално скапо, само една добра стаза, многу често заебано време...
Планирам до Кожуф да отидам ми изгледа на топ дека е средено.

И дали знае некој кај има да се купат добри јакни за борд, бев во ДропИН, Спортлајф, Меднес и немаат многу избор.
Нешто друго?

za Kozuf dali ima dobar pat i kolku se vozi od Skopje? nekade chitav Mavrovo dnevna karta za skiliftovite bila okolu 300 denari shto vo sporedba so evropskite ski centri e kapka na zezok kamen...italija, avstrija i germanija se dvizat od 19 do 40 evra na den.

za jakni neznam kako e vo MK...ako mozesh da porachash preku internet mozesh dosta dobri da najdesh...od Mammut ili The North Face (so goretex ili Hyvent tehnologija izraboteni, kapkite voda se trkalaat po jaknata). High end bi trebalo i od Spyder da se ama tie se mnogu skapi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom