Интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата Untak
  • Време на започнување Време на започнување
Под хоби се подразбира обично нешто што сакаш да го правиш од време на време. Ама со оглед на тоа што ние по цел ден висиме на Интернет...Интернетот не е хоби. :)

По скоро 6 месеци рехабилитација (која се состоеше од немање интернет, терапија со Sims 2, читање книги, играње табла и неседење дома) засрамено признавам дека сеуште сум зависна од Интернет.

Интернетот е зараза...Неможам да се одлепам од Net,како и многу други кој глумат лудило :smir:

зависи ако ти е за стална работа ок, не е хоби, ама ако ти е така за утепување на време и ладешката е тогаш може да се нарече како хоби.

Хоби? Јас како сум тргнала уште малку ќе го наречам мој најдобар другар :kafe: бетер од дрога е.

Јас по цел ден висам на нет и не би го нарекол хоби туку зараза

За некого хоби за некого работа, но во секој случај е хоби.

Ако интернет е хоби ондак и гледање ТВ е хоби :toe:

Ако интернет е хоби ондак и гледање ТВ е хоби :toe:
Декстерче гледај го тоа вака. Интернетот има сегменти кој што се квалуфикуваат како хоби. На пример сакам да направам колекција на филмови од 70-те, по DVD-текиве многу скапо ќе поминеш ако ги нарачаш.
Интернетот како метод да се направи тоа е многу поефтин и поефикасен, а мислам дека ќе се согласиш дека собирање на филмови е хоби на некој начин.

Јас убаво пишав во постот, дека за некого е работа а за некого хоби. Додуша за повеќето интернетот им користи за работа.:)

Зависност е интернетот повеќе отколку што е хоби. Хобито е нешто што го работиш во слободно време а не да дремеш пред него (интернет) по цел ден.

Не...тоа е повеќе зависност. Хоби е нешто што сакаш и преферираш од време на време да го направиш, кога ќе имаш време, а сите ние знаеме дека дремеме по 24 часа на интернет и дека секогаш наоѓаме време за истиот, така да... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom