Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Нова сум во форумот, а и да си признам немам време да барам. Кажите ми дали ги има тука правилата на 90-дневната диета и ако ја нема, дали сакате да отворам тема за неа? Има премногу правила и финти, но еве јас денес сум последен ден од диетата и ослабев 18кг. Значи од 8-ми март до денес само со диетата и пиење 2л вода на ден го добив овој резултат. :)

И што после 90-те дена?
Имаш решение после тоа?

Се прави одмор уште толку и се почнува пак. Тоа секако не значи дека после добиването на посакувана тежина почнуваш да jадиш како претходно. Жената коjа ми jа кажа пред седум години е симнала за рок од 21 месеци 56 кг, сега продолжува да пази што jади. И тоа не е единичен случаj, многу жени ослабеле со неа. :-)

Ослабнале што воздух,вода,коски,мускули вода?

Ослабнале што воздух,вода,коски,мускули вода?
Некако не ми се допаѓа сарказмот во Вашиот коментар. :) Сосем љубезно прашав дали некоj би сакал да jа испроба и бев спремна да му помогнам, бидејќи видов колку добар резултат има каj мене, колку подобро се чувствувам, колку полесно се движам, колку подобар сон имам. Ако имате Вие некоj предлог кон мене (да ги исклучиме однапред фитнесот и пиењето шеjкови и слично) jас би била среќна да го споделите и веднаш би го испробала. :)

Некако не ми се допаѓа сарказмот во Вашиот коментар. :) Сосем љубезно прашав дали некоj би сакал да jа испроба и бев спремна да му помогнам, бидејќи видов колку добар резултат има каj мене, колку подобро се чувствувам, колку полесно се движам, колку подобар сон имам. Ако имате Вие некоj предлог кон мене (да ги исклучиме однапред фитнесот и пиењето шеjкови и слично) jас би била среќна да го споделите и веднаш би го испробала. :)
без физичка активност или без фитнес, со физичка активност? дали во тој режим спаѓа и план за активно трошење на калориите и соодветна исхрана или исклучиво функционира на база намалување калории?

Намерно го спомнав фитнесот, има луѓе кои во оглед на своjата тежина, состоjба на притисокот и т.н. не се во можност да вежбаат , за нив се препорачуваат долгите прошетки. :) 90-дневната диета е програм на одделна исхрана, не се jаде да речиме месо со ориз или пица со кашкавал. :)

Намерно го спомнав фитнесот, има луѓе кои во оглед на своjата тежина, состоjба на притисокот и т.н. не се во можност да вежбаат , за нив се препорачуваат долгите прошетки. :) 90-дневната диета е програм на одделна исхрана, не се jаде да речиме месо со ориз или пица со кашкавал. :)

Ајде моме, пиши ја диетата!

Ох леле си изгубила интрамускуларна вода и протеините што не си ги надокнадила од режимот кој нема никакви микронутриенти и протеини за зачувување мускулна маса.
Возбудена си од бројкаа на вагата а не од огледалото и телесната композиција..
Но ваш избор не се мешам

Обиколка на градите -10см
Талија: -13см
Ханш: -12см
Бедро:
*десно: -6см
*лево: -7см
Не сум опседната од броjката на вагата, туку токму бидејќи го гледам резултатот во огледало и промените во моjата здравствена состоjба си кажав дека можеби тука е местото да го споделам моето искуство.

Последно уредено:
Ох леле си изгубила интрамускуларна вода и протеините што не си ги надокнадила од режимот кој нема никакви микронутриенти и протеини за зачувување мускулна маса.
Возбудена си од бројкаа на вагата а не од огледалото и телесната композиција..
Но ваш избор не се мешам
Пер ај не ми се прави многу специјалист и експерт, прашај прво што јадам после збори. И ако имаш да дадеш совет за некоја рецепта пиши а не само да ми паламудаш, како ти да си единствениот на овој свет што знае како се слабее.
Не ми фалат протеини, тоа јадам....

спорт , спорт. али без претеруванје, саат до саат и пол денот со точакот и нема да треба да се замарате со диети.

Коа ќе го банирате идијотов бе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom