Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
1. ДОРУЧЕК
- 1 чаша свежо цеден сок од портокал / лимон / цитрон
- 1 јаболко/ круша
- 150 гр. овес / мусли / корнфлекс со обезмастено млеко
- 500 мг. Витамин Ц + 1 мултивитамин

2. РУЧЕК
- 1 јаболко/ круша / цитрон
- Салата без зејтин или со неколку капки маслинов зејтин
- 150 – 200 гр. риба / бело пилешко месо / телешко месо / печурки / соја варено или печено без зејтин
- 100 гр. ориз / компир / грашок / моркови – варено без зејтин

3. УЖИНА
- Салата без зејтин или 1 цитрон

4. ВЕЧЕРА во 19 часот( никако после тоа!!!)
- Салата без зејтин + 5 варени белки / урда / печурки / бела риба

ДНЕВНО ОД 2 – 3 литри течност – ВОДА ИЛИ РАСТИТЕЛЕН ЧАЈ НЕЗАСЛАДЕН СО ЛИМОН

Ова е исхрана, не е диета, меѓутоа резултатите се да не речам совршени... исто така треба дневна актиност од половина час трчање, планинарење, вежбање и сл.

Горенаведените количини и грамажи се за мажите.
Жените може да скратат малце на месо и белки.
Меѓутоа... дневна активност е обавезителна.

Забелешка: Некои обучно се тешат дека со смоки и бејкролс ќе да ослабат, ама се во голема заблуда. Исто така овошје навечер не е препорачливо бидејки соржи шекер. Меѓутоа во помали количини до 8 часот е прифатливо.

jas jadam normalno duri i poveke od normalno :) ali ne se zdebeluvam bidejki sekoj den izvrsuvam po nekoja aktivnost,primer deneska trcenje,utre plivanje,drug den vozenje tocak,pa fitnes itn. treba da se bide mnogu aktiven i da se pie mnooogu voda od 2 litra do 4 , dietite se za onie koi nemaat tolku slobodno vreme . koi rabotat cel den sedeejki , koi visat po cel den pred kompjuter , za mrzlivite :)
се пронајдов во описот за мрзливите..хехе во право си.Јас на пример не дека неам толку слободно време мрза сум и неможам да трчам или сл.Затоа сум на диета и веке се навикнав супер ми е..а и се губи некое килце.За жал знам колку повеќе резултати би имала доколку вежбам барем по пола саат дневно.Ама ете мрза сум :smir:

Всушност и возење ролерки или точак и планинарење помага:)

Возење ролерки или точак помага,да.........ако возиш 200 километри на ден:pos::pos:

Трчање му е мајката, и регулирање на исхраната,пошто џабе трчаш ако јадеш само мрсно и благо:smir:

1. ДОРУЧЕК
- 1 јаболко/ круша

2. РУЧЕК
- 150 – 200 гр. риба / бело пилешко месо / телешко месо / печурки / соја варено или печено без зејтин

3. УЖИНА

Ова е исхрана, не е диета, меѓутоа резултатите се да не речам совршени... исто така треба дневна актиност од половина час трчање, планинарење, вежбање и сл.

Забелешка: Некои обучно се тешат дека со смоки и бејкролс ќе да ослабат, ама се во голема заблуда. Исто така овошје навечер не е препорачливо бидејки соржи шекер. Меѓутоа во помали количини до 8 часот е прифатливо.

Браво одлична диета ама не за мене јас не сум дебел има некои мислам без навреда. Иначе топ е ова што си го пишал

Никогаш не сум се замарала со такви глупости како диети, ако помислам дека сум се здебелила спортувам и намалувам со јадењето на благи работи, грицки и сл. Имам другарки кои нон-стоп се на диета и пијат некои апчиња за слабеење а имаат по 17 год:tapp: И најмизерно е што мајките им ги порачуваат тие апчиња! Бог да чуват :tapp:

Вие не разбирате што значи зборот Диета?....Тоа е Контролирана Исхрана! Е сеа зависи има диети за добивање на килограми како и за губење. Диети за Добивање мускули или за Енергија во текот на денот........ :) Ако ви треба било каква диета обратете се ;):smir::smir:

јас порано многу држев диети не дека бев нешо многу дебела ама едноставно бев преокупирана со тежината се дур еден ден не ми се слоши дома и отогаш поинаку гледам на работиве. Си јадам умерено и кај мене добра страна е шо многу сакам да јадам овојше и зеленчук,а месо јадам понекогаш.Салати значи многуууу сакам:pipi:.
Иначе ако сакате да ослабите подобро е физичка активност отколку да бидете на диета.Може на пример да си одите на пешачење или трчање...првите пати нормално ќе е тешко дур да набијаш кондиција ама после нема да сакаш да се одвикниш

слабеење??? не дај боже...ке треба у минус да отидам....:pos::pos::pos:
иначе диета ако знаете за дебелеење одма кажуј...со задоволство (нема) да ја применам.....

Да ми дадете совет за обратна диета? Т.е. како да се зголемам/здебелам/укрупнам?
Метаболизмов ми е многу брз (мамето негово), и што и да правам, ништо не се фаќа. Пробав само да јадам и да лежам - НИШТО. Само благо да јадам и пак да лежам - НИШТО.

Сеа си идам на билдинг, ама немам што да стопам од мене или да направам во мускул. Тоа што имам направено е таман, ама сакам повеќе-покрупно, а неможам :(

А многу јадам!

ХЕЛП! :)

Ова е диета наменета за мажи се вика СЕКС диета:

СОБЛЕКУВАЊЕ НА ДЕВОЈАТА
1. Со нејзина дозвола - 12 калории
2. Без нејзина дозвола - 480 калории

СТАВАЊЕ НА ПРЕЗЕРВАТИВ
1. Со ерекција - 6 калории
2. Без ерекција - 1.200 калории

ПОЗИ ВО СЕКСОТ
1. Мисионерск - 12 калории
2. 69 (лежечка) - 75 калории
3. 69 (стоечка) - 900 калории
4. Римска запрега - 1.400 калории
5. Венецијански лустер - 6.500 калории

ОРГАЗАМ
1. Вистински - 100 калории
2. Лажен - 1.000 калории

ПО СЕКСОТ
1. Опуштен разговор во кревет - 8 калории
2. Нагло станување од кревет - 40 калории
3. Објаснување зошто нагло си станал од кревет - 650 калории

ОБЛЕКУВАЊЕ ПО СЕКСОТ
1. Пополека - 32 калории
2. На брзина - 85 калории
3. Татко и чука на врата - 4.000 калории
4. Жена ти чука на врата - 16.000 калории

еве еден режим на исхрана
појадок-овошје
ручек-што сакаш со салата
вечера-салата

2л вода преку ден, 4 часа пешачење(-1200кцал)

па за еден месец најмалку -4 кг

и еден ден во неделата да има само овошје и зеленчук

БЛАГО Е ЗАБРАНЕТО

1. ДОРУЧЕК
- 1 јаболко/ круша

2. РУЧЕК

3. УЖИНА

А да кажеше колку кила за колку време се симнуваат со ова?
Ми изгледа дека можам да го држам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom