Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Јас лично сум против диетите бидејќи не се воопшто здрави.Мислам дека доколку некој сака да слабее повеќе ќе ослабне ако јаде само здрава храна на пр. овошје,зеленчук итн.итн. отколку да не јаде воопшто цел ден т.е. ако е на диета.Значи јас сум тотално против диетите бидејќи со држење на диети е поголема веројатноста да се добие и анорексија...:(
~~~ByEz~~~

icy girl напиша:
Сепак јас не сум баш за диети,во организмот треба да ги внесуваме сите потребни материи,а не на пример цела недела да не јадеме месо или сл.Мислам дека доколку здраво се храниме нема потреба од диети за нагло слабеење.

Peer kako moze taka da vikas,ami znaes li kolku debeli kravi ima tie ne slabeat dzabe e,respect sprema niv , postuvam sekakvi ali nemoj taka da ima kazues so pravilna ishrana znais li kakvi ke stanat,sega ti oti so manekenka,da se zdebelis 5 kilca isto ti e,za dva dena ke osdlabes, i so sakav da kazam sea se zbuni pisatelot :duel:

ja so dieta oslabev 15 kg za tri meseci!mnoooogu sum zadovolna!

IVA_SKORPIJA напиша:
EJ ABE JA ZNAE LI NEKOJ ATKINSOVATA?????????????

Ja se zaebav ednas so ovaa dieta,si gi upropastiv bubrezite.
Ko prvo atkinsovata dieta ustvari ne e dieta tuku nacin na zivot.
Stvarno se gubat kilogrami i toa mnogu brgu ama zatoa uste prviot den cim prekines odma pocnuvas da si gi vrakas nazad.
Probajte so zdravi dieti i vezbanje,ja ima tuka in dieta i mnogu dobra,zdravo i pravilno slabeenje.
Srecno

Што и да правите немојте аткинсова да практикувате. Навистина е штетна како за бубрези така и за црн дроб.
Направете прoграма, внимавајте со исхраната, јадете по 5-6 пати на ден и во секој оброк внесувајте 40-40-20 однос на протеини-јаглехидрати-масти.
Зеленчуци, риба, пилешки гради...

DIETI... NE ... Dobro bi mozele oni "elegantno popunetite". No sepak dietite ponekogas vodat i do najlosoto...

Слаба а мрсна..

Колку често сте се сретнале со вакви девојки. Онака слабичко изгледа, гзе стегнато, се попалуваш..доаѓа момент за разголување, ја потфатуваш и онака рака ти пропаѓа во некој желатински бут, свиснат гз итн.
Имам приметено дека голем дел млади девојки, сакајќи да ослабнат, водат многу лоши диети со кои можеби губат тежина но не и маснотии или поубаво, мускулното ткиво им се троши и разорува со диети со кои нема доволен внес на протеини, Треба да се изврши едукација, како да се исхрануваат, како да се однесуваат, за да не станат костури со 25% bodyfat…

se imam zanesuvano i sum probuvala da drzam dieti ama nikogas ne sum mozela da se otkazam od cokolado (Milka). za mene za samo za da mozam da imam nekoja soodveta kilaza mi treba samo regularna ishrana. osnovno pojadok, rucek i vecera pred 7 casot. mene toa letovo mi pomogna

IsidoraD напиша:
Ja se zaebav ednas so ovaa dieta,si gi upropastiv bubrezite.
Ko prvo atkinsovata dieta ustvari ne e dieta tuku nacin na zivot.
Stvarno se gubat kilogrami i toa mnogu brgu ama zatoa uste prviot den cim prekines odma pocnuvas da si gi vrakas nazad.
Probajte so zdravi dieti i vezbanje,ja ima tuka in dieta i mnogu dobra,zdravo i pravilno slabeenje.
Srecno

Za da se izbegne toj yoyo efekt treba da vnimavas na ishranata i po dietata a ne sea ti zavrsila dietata ajdeeeeee se frlas na hamburgeri, piti, pomfrit, palacinki i svinsko po dieta nekoi zemaat i apcinja za slabeenje sto mislam deka e mnogu nezdravo zatoa najdobro e da se vezba

IVA_SKORPIJA напиша:
EJ ABE JA ZNAE LI NEKOJ ATKINSOVATA?????????????

kakva atkinsova!Ne ja preporacuvam na nikoj poso imam citano za katastrofalni posledici!

АуРоРа напиша:
Aко не е тајна би ти биле благодарни ако ни ја кажеш:)

pa mojata dieta se vika NEJADENJE!me razbirate!

e sega,nemoze sekoj den da ne jades niso,ama treba da go promenis nacinot na zivot,jas ne jadam blago IC,ne jadam meso,mrsnotii,testenini...ustvari aj ke kazam so jadam:salati,ovosje,varen zelencuk,sirenje,polumasno kiselo mleko i jogurt,polumasno mleko,dvopek...i sekako sportuvanje:aerobik,rekreativn odbojka i dzogiranje!Toa ti e!Mnogu mi e ubavo i ne planiram da prekinam da ziveam vaka zdravo!

eci^^^ напиша:
pa mojata dieta se vika NEJADENJE!me razbirate!

e sega,nemoze sekoj den da ne jades niso,ama treba da go promenis nacinot na zivot,jas ne jadam blago IC,ne jadam meso,mrsnotii,testenini...ustvari aj ke kazam so jadam:salati,ovosje,varen zelencuk,sirenje,polumasno kiselo mleko i jogurt,polumasno mleko,dvopek...i sekako sportuvanje:aerobik,rekreativn odbojka i dzogiranje!Toa ti e!Mnogu mi e ubavo i ne planiram da prekinam da ziveam vaka zdravo!

A alkohol pies?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom