Архангел

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
Одличен бенд,едвај чекам да најават некоја свирка,концерт.
За жал направија проштален концерт. Кој беше убаво си помина. Кој не беше ќе се кае до крајот на животот како што ќе правам и јас.

Ристо(името му го носам :kesa:),аххх нивните песни се нешто ептен посебно.1 ооо ооо долари,оваа песна ми стана опсесија летово.По цели денови ја слушав,од кога станував па се додека си легнував.Текстот на песнава е ептен ептен убав,сакаш неќиш мораш да го научиш,самата песна те привлекува.Исто така Чудесен свет,Убер македонише,Heart core,Нож итн. се убави песни,али тешко да одвоиш само една од сите нивни убави песни.И како што вика Tonchie тие што не отидовме на последниот концерт ќе се каеме.ЈБГ

За жал направија проштален концерт. Кој беше убаво си помина. Кој не беше ќе се кае до крајот на животот како што ќе правам и јас.
Епа во тој случај не ми останува ништо друго освен да се надевам дека некогаш,ќе ги мавне bands_reunited синдром :)
Штета голема.

тоа беше во парк... некој од моето џанак постаро друштво запна да ја свири милион долари... јас си мислев дека е некоја џанак песна и си кулирав.. арно ама за големо чудо ептен ми се допадна песнава.. неколку недели подоцна со моето нормално друштво си седевме во парк и некој пак ја фати милион долари да ја свири.. песнава уште повеќе ми се допадна .. уствари се заљубив во песнава... и јас слушав уште неколку пати вечерта се додека не ја научив... Знаев дека е од Архангел кои за мене во тоа време беа издрогиран бенд ( поздрав мамо).. е али ко ја слушнав милион долари се заљубив начисто.. си дојдов дома и спуштив све живо од архангел...
јес да ми е милион долари сеуште омилена нивна, али ми се допаѓаат ептене и харт кор 2, човек без име и презиме, рубин кармин, нож, архангел, чудесен свет, и една од поомилените Драги Мој..
не сум им била на концерт ама имам неверојатна желба да појдам.. дефинитивно нешто квалитетно мејд ин мацедониа

abe ne daj boze nekoj da te slusne kako pees:pos2::pos2::pos2::pos2:

abe jas si gi obozavam arhangel... zakon se... e sega jasno pisuva za fanovite na arangel e ne mi e jasno so sakaa anastazija .... se obiduva da se kara protiv site obozavateli na arhangel...... ne mi e logicki se obiduvam da ja svatam i pak ne mozam i gi procitav site komenari i...:pos2::pos2: protv cel svet ne mozes sepak

Се зборува за нов албум,го спремале од 2006 и многу веројатно е дека ќе излезе оваа 2009 :)
тука прочитав,па ќе чекаме и ќе видиме :)

ми се допаѓа песната ''милион долари'',
ја обожавам:)

И јас имам информации од втора рука, ќе има албум. :)

До сите фанови на Архангел тука: на 13 јуни Архангел ќе има целовечерен настап во склоп на Мотофест (или како и да се вика). Ете, тражили сте, гледајте. :)

Hm, ja citam temava i se cudam, zasto samo mene Milion dolari najmalku mi se dopaga?
Uber makedonishe, Cudesen svet, Heart core 1 i 2 i Seniste najmnogu si gi sakam.

До сите фанови на Архангел тука: на 13 јуни Архангел ќе има целовечерен настап во склоп на Мотофест (или како и да се вика). Ете, тражили сте, гледајте. :)
Вввввввввввввввввввввввистина е ова???:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
леле супер.долго чекав вакво нешто

Si imam zapoznato so Risto dalecnata 1994 ,senilen genijalec poglednete go tekstot kolku samo svezo zvuci tekstov denes:

ÜBER MAKEDONISCHE

Izedi do troska
sto neboto dalo
popolni gi site
rezervi na salo
Pat do evropa
provinciska slava
so sm'knati gaki
i opinok na glava
Dremez i dosada
posilen od droga, bejbi
kupen molk i tisina
postrasen od vojna , mejbi
Ko da ne sum odovde
ne , jas nikumu ne pripagam
stojam odstrana i posmatram
i vo nisto poveke ne veruvam
Zid od prazni zborovi megu nas
i ona sto e sustina
cekam istrel da te razbudi
cekam istrel koj ke presudi
sieg heil uber makedonische​

ехеј ... можи имам пишано тука можи и немам не е битно сега ...

Архангел ги обожавам.... еден ден пишував писмена по македонски јазик имаф употребено неколку стихови од нивни песни .. професорката праша од каде таква инспирација .. а јас несебично ја поделив нивната музика и текстовите на ристо со неја .. иако е стара и конзервативна личност шо понекогаш не гледа ни подалеку од носо премногу ја бендисаја ... и доколку чоек добро ги ислуса ќе ја види и комплицираноста и едноставноста на тој хибрид на прекрасни звуци и искрени зборови ископани длабоко од срцето ..

а ако ова е стварно тогаш ни маме ни тате не ги прашувам земам парталите и право скопје идам :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

ве молам известувајте за се поврзано со настаноф :salut:

Фан на Архангел сум од мал, кога еден мој братучед ми ја полнеше главата со нивната музика по цел ден на одмор. Не бев на нивниот последен концерт и ќе се каам секогаш за тоа, а ако е вистина дека пак ќе има свирка ( во полн состав се надевам ) одам сигурно.
Омилени песни - ДНО, Сениште, Крст, Милион долари, Heard Core...

КОБНО ВРЕМЕ ГОСПОДИ, ПАК СМЕ СИТЕ РАСПНАТИ НА КРСТ

ARHANGEL RULZ!
shteta shto malce gi ima po internetov :/
Sama go napishav lirikot za uber makedonishte XD
MNooooogu e dobar

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom