Проблеми со драјвер

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Вака сеа ми треба помош...преинсталирав XP се работи како што треба само нема звук..тие драјвери што ги имам не ги инсталира,нешто device not present и сл...во њу хардвер ми наоѓа Мултимедиа аудио контролер и толку...читав по нет доста честа појава било..имало некои програмчиња шо фи наоѓа драјверите и сл...имал некој сличен проблем и знае како се решава? Фала однапред

Незнам колку ова ќе ти биде од помош, пробај ако ти покажува аудио дивајс во дивајс менаџер да им направиш анинстал па потоа рестартирај и нека ги најде комјутерот сам аудио дивајсите или пак ако не сака сам ќе одиш на ад хардвер.... па потоа десен клик на дивајсот и направу апдејт на драјвер..... ако го направиш ова пиши како е да знам дали да ти пишувам уште. ПОЗДРАВ

Ако звукот тие интегриран во матичната плоча, не засебна картица, драјверите ги имаш на цедето за матичната плоча кое ти е дадено пропратно со компјутерот кога си го купувал

Отвори го компјутерот , види точно каков модел имаш , земај си драјвери и решен проблем :)

Јас па имам друг проблем многу одамна нема звук од You TUbe и такви страни некои:toe: Драјверите ги избришави и ги инсталирав пак и џабе пак нема

Јас па имам друг проблем многу одамна нема звук од You TUbe и такви страни некои:toe: Драјверите ги избришави и ги инсталирав пак и џабе пак нема
Веројатно имаш проблем со кодеците. Симни K-Lite Codec Pack и би тербало да го решиш проблемот.

Мрно ако ти е звучната интегрирана претежно се AC`97 sound card. Тој драјвер 80% фаќа. Како се познава? Само го вртиш од зади компјутерот кај п3 звучната жолта беше и се наоѓа веднаш под кулерот за напојувањето.

@Итар Пејо... Кај мене имаше мака Интернет експлорер и Опера не даваа звук на Ју-туб. Инсталирав Мозила и се се среди.

Фала многу ке пробам ако не испадне ништо ке јаде формат вечер пошто има и други фалинки:bil:

Интегрирана е...го имам ац 97 и уше некои...другите не ги инсалнува вика дивајс нот пресент..а кај овој таман да заврши римув му прави сам...автоматски кенсл си праи пред крај

Интегрирана е...го имам ац 97 и уше некои...другите не ги инсалнува вика дивајс нот пресент..а кај овој таман да заврши римув му прави сам...автоматски кенсл си праи пред крај

Да не те драпа windows-от? Инаку побарај на нет најнов драјвер штознам што да ти речам. Ако не... наново формат, нема друго решение.

Ти погодил Dzis најверојатно виндовсот ти е заебан, прај формат со друг виндовс.

имам еден проблем со драјверот "modem device on high defenition audio bus" секогаш кога проверам во device manager ми е со жолт прашалник и никако да го оправам има некое решение?

Драјвериве нејќат

Па вака јас инсталирав Win7 и неможам да играм кантер мислам дека ми е до драјверот али неможам да го најдам вистинскиот (nVidia 9500 GT).на "OPEN GL" мод неможам да играм само на Software.Дај ве молам кажете што да правам.Фала однапред :drk:

Па вака јас инсталирав Win7 и неможам да играм кантер на "OPEN GL" мод само на Software.Дај ве молам кажете што да правам.Фала однапред :drk:

Исталирај драјвери за графичка

другар неможам да ги најдам вистинските 100 драјвери инсталираф не вива :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom