Пред 75 години нацистите дојдоа на власт во Гермaнија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Hitler ja sredi germania i ja izvlece od kriza so totalitarizam, ne so demokratija!Demokratijata sama po sebe generira nestabilnost!I za ova parce nasa zemja Makedonija edini spas e policiska drzava i ukinuvanje na site taka nareceni demokratski slobodi koi rabotat na principot razdeli pa vladaj, koj dava pravo i zosto? dava pravo onoj koj ima pravo da dava a toa se moknite a zosto? Pa za da se razedini narodot na razni osnovi, neznam Romi, homosexualci,gvakvi takvi malcinski grupi samo za da ne bideme obedineti okolu edna ideja.Ama ne moze toa da bide posto nema takov covek, treba Elita a ovie sto se vo politikava se pioncinja na Amerika sto ke kaze ona toa pravat.

A бе што ме боли мене за Америка, си имаат тие свои маки и проблеми, глеј ти овде, кажи кои црнци и евреи овде планираш да “доведеш во ред“. Ја црнец немам во живото запознаено ниту пак некој евреин, али имам видено Грци, Бугари, Срби, Албанци.... кажи ми ти мене брачко за тие раси, шчо планира та твоја фашистичка секта во врска со Србиштата, Грчиштата, Бугариштата и Шипојне да направи, имате ли ви план за нив, ја овде во Битола ни црнец ни евреин не мом да најдам, така да маф ти е програмата антицрнечко еврејска (за Битолскио крај)
Јас сум со широки сваќања. Космополитски:vozbud:

А ова демек не сме засегнати...
Еве некој од Евреите во Бушовата администрација...

Ричард Перл...го има составено исвештајот за наводното оружје за масовно уништување на Садам Хусеин.
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Perle

Пол Волфовиц-поранешен претседател на светската банка
http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Wolfowitz

Даглас Фејт-внатрешна сигурност,Пентагон
http://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_J._Feith

Елиот Абрамс-национална сигурност
http://en.wikipedia.org/wiki/Elliott_Abrams

Дов Зекеим-секретар за одбрана
http://www.judicial-inc.biz/Dov_zakheim.htm

Хенри Кисинџер-советник за надворешна политика
http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Kissinger

Џејмс Шлесингер-пентагон
http://en.wikipedia.org/wiki/James_R._Schlesinger

Роберт Зоелик-економски советник
http://www.davidduke.com/general/extreme-jewish_203.html

Евреите владејат со Америка.....ние сме марионетки на Америка
Го заборај Бил Клинтон. И заборај колку не сака нас православните на Балканот. Раширетеги малку видиците. Доста се труете со америчка пропаганда, терориразам, глупости... Во то можи да верва простиот американец кој најбитните доволни информации ги добива од тв т.е. пропагандата. Ние другите не сме глупи, гледаме, слушаме имаме напредни идеи... како Хитлер кој убаво рече дека како што во секоја рана можи да се најди ларва, така во секоја валкана историја можи да се најди некој Чифутин. Тие ОДНОВО го дрмат светот како пред 39та. И вие дури ги сакате и подржвате, тие ве МРАЗАТ!!!

Го заборај Бил Клинтон. И заборај колку не сака нас православните на Балканот. Раширетеги малку видиците. Доста се труете со америчка пропаганда, терориразам, глупости... Во то можи да верва простиот американец кој најбитните доволни информации ги добива од тв т.е. пропагандата. Ние другите не сме глупи, гледаме, слушаме имаме напредни идеи... како Хитлер кој убаво рече дека како што во секоја рана можи да се најди ларва, така во секоја валкана историја можи да се најди некој Чифутин. Тие ОДНОВО го дрмат светот како пред 39та. И вие дури ги сакате и подржвате, тие ве МРАЗАТ!!!
Истото е и со Клинтоновата администрација и таму имаше еден куп Евреи.Исто како што Евреи ќе има и во секоја идна американска администрација.
Па зарем некој верува дека оваков идиот ја води САД...

Прграмата на Национал Социјалистика Германска Работничка партија

1.Се залагаме за единство меѓу сите Германци со цел создавање на Голема Германија врз основа на правото за само-определувње кое и припаѓа на секоја нација.

2.Се залагаме за еднакви права за германскиот народ во односите со другите нации,и укинување на Версајскиот И Сеинт-Германскиот мировен договор.

3.Бараме земја и територија(колонии)за да го прехраниме нашиот народ и да го населиме вишокот од нашата популација.

4.Оние кои не се припадници на нашата нација,не можат да имаат наше државјанство.Никој освен оние кои имаат германска крв,без разлика на верската припадност,не може да биде припадник на нацијата.

5. Оние кои не се граѓани на Германија можат можат да живејат во Германија само како гости,и спрема нив треба да се постапува според законите што важат за странци.

6.Единствено граѓаните на државата имаат право да ги избираат своите лидери и да донесуваат закони.Според тоа,бараме сите јавни канцеларии,од било кој вид,национални,регионални,локални,бидат исполнети со граѓани.Се противиме не корумпираната парламентарна пракса со која функциите се доделуваат според партиската припадност,без притоа да бидат земени во предвит карактерот и личните квалитети.

7.Бараме прва обврска на државата да биде обезбедување на услови за нормален живот на граѓаните.Ако не е возможно да се помогне на целата популација во државата,странските државјани(оние кои не се граѓани)да бидат протерани.

8.Секоја наредна имиграција на оние кои не се граѓани мора веднаш да се прекине.Бараме присилно иселување на сите не-Германци кои се населени после 2 август 1914.

9.Сите граѓани мораат да имаат еднакви права и обврски.

10.Прва обврска на граѓанинот е да работи,без разлика дали со своето тело или ум.Дејствата на поединецот не смеат да се косат со интересите на целината,и мораат да бидат во согласност со системот на заедницата, и за општото добро.

11.Укинување на приходите кои не се заработени со работа.

12.Во прилог на огромното жртвување на животи и имоти кои секоја војна ги бара од луѓето,личното богатење за време на војната мора да се третира како злочин против нацијата.Според,тоа бараме целосна конфискација на воениот профит.

13.Бараме национализација на сите работни места.

14.Бараме поделба на профитот од големите зделки.

15.Бараме продолжување на бенефициите за старите личности.

16.Бараме создавање и одржување на здрава средна класа.

17.Бараме земјата да се реформира според нашите потреби,и донесување на закон за експропријација без компензација на земјиштето за јавни потреби.

10.Бараме пресметка без милост со оние кои со своите активности му штетат на општото добро.Сите криминалци и злосторници кон нацијата,зеленаши,профитери,итн.мора да се казнуваат со смрт,без разлика на верата или расата.

19.Бараме Римското право,кое му служи на материјалистичкот светско право,да се замени со германски закони.

20.Државата е одговорна за темелна реконструкција на целокупниот национален образовен систем и ќе му овозможи на секој способен Германец да добие високо образование и подоцна да може да напредува кон водечки позиции.Образовниот план на сите едукациски институции мора да се прилагоди со потребите во практичниот живот.Разбирањето на концептот на државата мора да биде целна образованието.Бараме едукација за надарените деца од сиромашни фамилии.

21.Државата мора да се погрижи и да го подигне нивото на здравјето на нацијата заштитувајки ја мајката и нејзиниот плод,зголемувајки ја физичката подготвеност,воведување на задолжителна гимнастика и спорт,и со интензивно подржување на клубовоте кои се поветени на физичкиот развиток на младите.

22.Бараме укинување на платената војска,и создавање на национална армија.

23.Бараме правно спротивставување на свесните политички лаги и нивното ширење преку весниците.Со цел полесно создавање на германски национален печат,го бараме следното:
а)сите уредници и вработени во весниците кои излегуваат на германски јазик да бидат припадници на нацијата
б)не-Германските весници можат да се издаваат сомо со дозвола и согласност од државата.Тие не смеат да се печатат на германски јазик
в)На сите не-Германци да им биде забрането со закон да имаат финансиски интерес и влијание на германските весници, а казна за кршењето на овој закон да биде затварање на тие весници и моментална депортација на хе-Германците кои се вмешани.
Публикациите кои се штетни за националната благосостојба ќе бидат забранети.Бараме правно гонење на сите уметнички и книжевни форми кои имаат деструктивен ефект врз животот на нашата нација,и укинување на организациите кои ги кочат горенаведените потреби.

24.Бараме слобода на религијата за сите религиски деноминации во државата,се додека не и штетат и не се противат на моралните чувства на германската раса.

25.Со цел горенаведеното да се оствари,бараме создавање на силна централистичка моќ во Рајхот;безграничен авторитет на централниот парламент во внатрешноста на целиот Рајх и неговите организации и создавање на заеднички и професионални оделенија за примена на законите на Рајхот во сите држави на конфедерацијата.
Лидерите на партијата ветуваат,дека доколку е потребно со заложување на своите животи,ќе обезбедат исполнување на горнаведените цели.

Не го поддржувам нацизмот, ама повекево од точките (има и некои претерани) се добра основа за создавање на јака држава.

Hitler ja sredi germania i ja izvlece od kriza so totalitarizam, ne so demokratija!Demokratijata sama po sebe generira nestabilnost!I za ova parce nasa zemja Makedonija edini spas e policiska drzava i ukinuvanje na site taka nareceni demokratski slobodi koi rabotat na principot razdeli pa vladaj, koj dava pravo i zosto? dava pravo onoj koj ima pravo da dava a toa se moknite a zosto? Pa za da se razedini narodot na razni osnovi, neznam Romi, homosexualci,gvakvi takvi malcinski grupi samo za da ne bideme obedineti okolu edna ideja.Ama ne moze toa da bide posto nema takov covek, treba Elita a ovie sto se vo politikava se pioncinja na Amerika sto ke kaze ona toa pravat.

Многу добро кажано.
Демократијата смрди затоа што и во земјата од каде што потекнува истата - смрди.

i po 75 god od nivnoto formiranje nie gi pametime znaci lugeto praele nesto valda

nemojte da mislite deka ovie luge bile nazadni i losi vo svoite pocetni nameri naprotiv tie se zalagaat za podobra idnina i se duri ne vletaat vo vojnata germanija e ekonomskoto cudo vo evropa toa nikoj ne go kazuva deka nacistite ja zastanaa germanija na zdravi noze proizvedija milioni inoviteti od site oblasti patista infrastruktura i se ostanato e ama imase edna budala koja dokolku ne bese tolku preambiciozen mozebi denes germanija ke bese najmoknata drzava vo svetot zamislete sto se proizveduvaat germancite

Нацистите не ја исправија Германија на здрави нозе. Нема такви показатели. За обратно, има многу.

На народот му треба ВОДАЧ. Fuhrer!!! А доброто од демократијата допрва ќе се гледа. Труло опшество.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom