Претседателските избори во Америка

• Креатор на темата Креатор на темата Pere
  • Време на започнување Време на започнување
лошо е лошо... :nesum:

obaaapj5.png

Се јави уште еден кандидат:pos2:

ШТО МУ ТРЕБАШЕ НА МЕККЕЈН ДА ЈА ПРОВОЦИРА?

Сега и Парис Хилтон сака да го наследи Буш

- Тој (Мекејн) е премногу стар, а јас сум "жешка", им се обрати Хилтон на Американците

Славната Парис Хилтон ја објави својата претседателска кандидатура за шеф на САД. Вака таа одговори на провокацијата на републиканецот Џон Мекејн кој неодамна својот противкандидат за американски претседател, демократот Барак Обама го спореди со "празноглавите" славни личности Бритни Спирс и Парис Хилтон. Хрватски "Дневник" коментира дека Меккејн тогаш сигурно не помислил дека со тоа ја отвори Пандорината кутија и директно на двобој ја предизвика самата Парис Хилтон. Видеоснимката со која таа ја објавува својата претседателска кандидатура почнува со снимки на Мекејн, 71-годишниот сенатор од Аризона, а Хилтон зборува: "Тој е најстарата ѕвезда на светот, и премногу е стар. Толку е стар што го памети времето кога танцувањето беше грев, а пивото се сервираше во канти. Но, дали е тој подготвен да биде водач?".
E2EC0E485EDECD429A1241357378D663.jpg

После тоа камерата ја покажува познатата трендсетерка како во модерен костум за капење се одмора на лежалка покрај базен и продолжува: "Поздрав Америко! Јас сум Парис Хилтон и исто така сум славна личност. Само не сум од тие стари времиња и не ветувам промени како оној другиот тип. Јас сум само "жешка". Но, кога тој збрчкан човек ме искористи во свој оглас за кампања, претпоставувам дека тоа е знак дека и јас треба да се кандидирам за претседател. И сакам Америка да знае - подготвена сум да ја водам!". Потоа објаснува дел од својата "политичка програма" и на Мекејн му порачува: "Ќе се видиме на дебати!".

Ако победи Обама, што е можно иако е црнчиште, а во Америка се е можно, не верувам долго да опстане на сцената. Има они Болесници таму кои им се вртат друѓи мрачни сценарија.

Се јави уште еден кандидат:pos2:
Тој (Мекејн) е премногу стар, а јас сум "жешка", им се обрати Хилтон на Американците
И ја заборави најјаката изјава:

"I'll see you at the White House," Hilton adds. "Oh, and I might paint it pink. :pipi: Bye!"

newcolorscj5.jpg

Добри вести, се очекува да имплодира Демократската партија на престоечкиот конгрес во Денвер, Колорадо, кога треба официјално да изберат кандидат за претседател.

Демократите самите се ставија во жив песок: имаат кандидат од кој е дел на корумпираната политичка машина на Чикаго, позната уште од времето на Ал Капоне. Но не можат да се оттарасат од Обама затоа што би биле брендирани како расисти (што всушност се!). Плус партијата им е кооптирана од Клинтон и нејзината банда која ги експлоатира до максимум. Таа самата рече ќе падне многу крв.

Ова ги става незадоволните подржувачи на Клинтон во ситуација да не гласаат за Хусеин Обама.

http://chicagoagainstobama.wordpress.com/

http://www.nobamanetwork.com/

http://thinkupset.com/

http://www.notfallinginline.org/wordpress/

Да даге Господ комуњариве сами да се истребат! :helou:

Продолжи со носење на добри вести Мисирков :)

А за Париси, Хилтони и слично... лекот е еден.

хе...хе...Хусеин Обама почна да расчистува. Веќе му рекол на ген. Весли Кларк дека нема потреба да дојде на конгресот во Денвер.

Clark was informed by Barack Obama's people that there was no reason to come.

General Clark has been given no role of any kind at the convention.

Rubbing salt in the wound even more, the "theme" of Wednesday's Democratic convention agenda is "Securing America."

Wesley Clark's PAC also happens to be called SECURING AMERICA.

This is a mistake in my view. There are a lot of perspectives and competing agendas about how to direct America's next national security posture -- and General Wesley Clark should be one of the top tier names and personalities at the table.

Clark is loved by the netroots -- and I'm sure that they would hope that the Obama campaign will revisit this decision to exclude General Wesley Clark from the entire Democratic National Convention ageda.

:vozbud:

Остар нож за Обама и решен проблем.

И да го одберат Обама, ќе го убијат, црн е. :icon_bigg

Нема шанси црнец да биде претседател на САД... ако треба ќе се наместат изборите, ќе видите дека нема апсолутно никакви шанси црнец да биде претседател.... или ќе го изберат па ќе го збришат или само ќе го збришат !!!

Да бе, и Донка од Врбјани, и Еди Мафри.

Ле-ле, испадна дека Барак Обама е роден во Кенија и никогаш немал валидно државјанство на САД. Мајка му не можела да се врати на Хаваи, не ја пуштале за случајно да не се породи во авионот. Во Хаваи постојат два извештаи од различни болници каде што демек се родил, а матичниот лист за родени му е фалсификуван (според три судски вештаци).

Обама подоцна бил однесен во Индонезија, каде што се водел под името Бери Соетеро и бил со индонезиско државјанство, и како таков е запишан во сите документи!

Заради сево ова, против него во Пенсилванија е покрената тужба, како и против Демократската партија и Сојузната изборна комисија за да се стопира претседателската кандидатура како неуставна.

Мистичен ќе постира на насловна подетални информации, сосе копија тужбата во која се цитираат докази.

Ова ќе да е масло на Хилари...

:salut:

:pos2::pos2:И тој без валидно америчко државјанство ги прошол сите филтри за кандидатура и проверка во демократската партија. Мајсторче е изгледа кога успеал од шверцуван да се добере до оваа положба денеска?

Изгледа дека Обама го избрал Џо Бајден. Не знам дали има поголемо говедо за судбината на Балканот од Бајден.

Овие ќе мора да се победадт, нема друго. Сите Македонци во САД треба да гласаат пртив нив.

U.S. Secret Service on Way to Biden's House

The United States Secret Service has dispatched a protective detail to assume the immediate protection of Sen. Joseph Biden, D-Del., a source tells ABC News, indicating in all likelihood that Biden has been officially notified that Sen. Barack Obama, D-Illinois, has selected him to be his running mate.

http://blogs.abcnews.com/politicalpunch/2008/08/us-secret-servi.html

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom