Претседателските избори во Америка

• Креатор на темата Креатор на темата Pere
  • Време на започнување Време на започнување
Ti od kaj znaes mene kakva mi e situacijata pa za da znaes so mi odgovara? Mene licno najmnogu mi odgovara Klinton, a i toa ke si go stavam na prvo mesto. Dali za Makedonija e dobro, Makedoncite samite ne posegame da si pomognime, pa se sumljam deka idniot pretsedatel na Amerika ke ni ja reshi idninata. T.e. ke vi ja reshi poshto jas odamna ne sum vo Makedonija. Prven jas i mojata idnina, posle Makedonija.

Во право си секој си гледа засебе сепак едниот американски блок демократите се залагаат пред се за албанското прашање и се под влијание на грчкото лоби додека другиот тел републиканците имаат подобар став кон македонското прашање па според тоа за нас пак ќе кажам МАКЕДОНЦИТЕ најдобро е да победи републиканец.... а за тој вториот дел од твојот пост можам да ти кажам само на чест да ти е !!! НЕ СИ ВО МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ и не те интересира ништо за неа?? И јас не сум во МК па ме интересира и сакам да има некој напредок во сите можни цели за да се вратам на место здраво за живеење...

Во право си секој си гледа засебе сепак едниот американски блок демократите се залагаат пред се за албанското прашање и се под влијание на грчкото лоби додека другиот тел републиканците имаат подобар став кон македонското прашање па според тоа за нас пак ќе кажам МАКЕДОНЦИТЕ најдобро е да победи републиканец.... а за тој вториот дел од твојот пост можам да ти кажам само на чест да ти е !!! НЕ СИ ВО МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ и не те интересира ништо за неа?? И јас не сум во МК па ме интересира и сакам да има некој напредок во сите можни цели за да се вратам на место здраво за живеење...

Pak ke recam, ne me znaes pa ne drobi. Ja se zalagaf do mnogu skoro vreme, ali gledam deka ja povekje se zalagam od narodot, jas lizni oni plukni. Pa ja na nekoj ke mu ja mislam idninata koa on sam ne posiga da si pomogne, namesto da se fati za rabota on gleda so pobrzo da izbega od zemjata...a ja gledam so pobrzo da se vratam! Drzham optimizam deka kje ja bide drzavata nekogas, si ja planiram idninata za toa kako bi mozela jas da i pomognam na drzavata i imam golemi planovi za vo idnina, ali sepak, jas i mojata familija sme na prvo mesto. Makedonija na vtoro. Toa so e na vtoro ne znaci deka ne me interesira. Ali, vo ovoj slucaj, znaci deka bi glasala za nekoj koj so mozda ne e tolku dobar za Makedonija. Zosto? Zatoa shto jedino shto mozhe Amerika da i pomogne na Makedonija e vo sporot so imeto. A za ekonomijata, t.e. toa shto najmnogu gi zasega Makedoncite, toa nashata vlada samo moze da go sredi. Taka da ja ne planiram da si ja rizikuvam idninata za lugje koi shto im e aman od sporot so imeto pa spremni se da krenat race i da se narecat sami Grcija. Pa jas da se stavam u zemja vladeena od Republikanec uste najmalce 4 godini, pa jas da stradam (kao sto mi se sobirase grevot ovie 4 godini po vtoriot mandat na Bush), zaradi nekoj potencijalen dobitok ili zaguba vo vojnata so Grcija, pazi - POTENCIJALEN - tesko!
A na kraj kraevi, ne mi beshe mene toa muabetot so prviot post. Samo sakaf da recam deka nema shansi da pobedi Republikanec, samo radi razocaruvanjeto na narodot vo Amerika, bez razlika dali Republikanci ili Demokrati, od Bush. Vekje ne e Republikanci vs Demokrati za pretsedatelskoto sedishte, tuku vekje e Klinton vs Obama vs Edwards. Se znae deka eden od nif kje bide, preostanato na nas ni e da go odbereme toj najneloshiot, barem glasot da ni se broi. Posto ako glasas Republikanec, isto ko da si pustil prazen glas, posto za nisto nema da ti se broi.

Pak ke recam, ne me znaes pa ne drobi. Ja se zalagaf do mnogu skoro vreme, ali gledam deka ja povekje se zalagam od narodot, jas lizni oni plukni. Pa ja na nekoj ke mu ja mislam idninata koa on sam ne posiga da si pomogne, namesto da se fati za rabota on gleda so pobrzo da izbega od zemjata...a ja gledam so pobrzo da se vratam!

Drzham optimizam deka kje ja bide drzavata nekogas, si ja planiram idninata za toa kako bi mozela jas da i pomognam na drzavata i imam golemi planovi za vo idnina, ali sepak, jas i mojata familija sme na prvo mesto. Makedonija na vtoro. Toa so e na vtoro ne znaci deka ne me interesira. Ali, vo ovoj slucaj, znaci deka bi glasala za nekoj koj so mozda ne e tolku dobar za Makedonija. Zosto? Zatoa shto jedino shto mozhe Amerika da i pomogne na Makedonija e vo sporot so imeto. A za ekonomijata, t.e. toa shto najmnogu gi zasega Makedoncite, toa nashata vlada samo moze da go sredi. Taka da ja ne planiram da si ja rizikuvam idninata za lugje koi shto im e aman od sporot so imeto pa spremni se da krenat race i da se narecat sami Grcija. Pa jas da se stavam u zemja vladeena od Republikanec uste najmalce 4 godini, pa jas da stradam (kao sto mi se sobirase grevot ovie 4 godini po vtoriot mandat na Bush), zaradi nekoj potencijalen dobitok ili zaguba vo vojnata so Grcija, pazi - POTENCIJALEN - tesko!

A na kraj kraevi, ne mi beshe mene toa muabetot so prviot post. Samo sakaf da recam deka nema shansi da pobedi Republikanec, samo radi razocaruvanjeto na narodot vo Amerika, bez razlika dali Republikanci ili Demokrati, od Bush. Vekje ne e Republikanci vs Demokrati za pretsedatelskoto sedishte, tuku vekje e Klinton vs Obama vs Edwards. Se znae deka eden od nif kje bide, preostanato na nas ni e da go odbereme toj najneloshiot, barem glasot da ni se broi. Posto ako glasas Republikanec, isto ko da si pustil prazen glas, posto za nisto nema da ti se broi.

Ne te znae/me, tochno, no ete poleka te doznavame shto marka si. Pere uchtivo iskomentira, zatoa nema potreba od takov rechnik i ton.

No dobro e shto (makar i sramezhlivo) se soglasuvash deka Demokratite se loshiot izbor za Makedonija, a bi dodal i za Balkanot.

Tuku mimo Makedonija, da te prasham iskreno, da ne ste doma na socijalna pomosh ili nekoja vladina programa od toj vid???

Od Republikanec teshko da stradash sem shto bi gi isekle socijalistichkite programi: pod Republikancite danocite se poniski, Republikancite se pro-biznis orjentirani, pa ako si kadarna i troduljubiva treba da mozhesh da prosperirash. Ako pak ne si, togash svakjam zoshto nekoj tret ti e kriv vo zhivotot (Bush) i zoshto bi glasala za Demokratite. Poslednive se multi-kulti partija, za snaodlivi individui so koi se gradi idninata na edna drzhava nema leb so niv pa kako i da ja svrtish rabotata.

P.S. Ako pobedi Rudi Dzuliani vo Florida ili ponatamu vo trkata, glasot za nego nikako ne e zaluden, naprotiov! Ako ne pobedi Dzuliani, togash treba da se razmisli, najverojatno Ramni. Se drugo e losh izbor za Makedonija no i za povekjketo Amerikanski gragjani.

Ne te znae/me, tochno, no ete poleka te doznavame shto marka si. Pere uchtivo iskomentira, zatoa nema potreba od takov rechnik i ton.

No dobro e shto (makar i sramezhlivo) se soglasuvash deka Demokratite se loshiot izbor za Makedonija, a bi dodal i za Balkanot.

Tuku mimo Makedonija, da te prasham iskreno, da ne ste doma na socijalna pomosh ili nekoja vladina programa od toj vid???

Od Republikanec teshko da stradash sem shto bi gi isekle socijalistichkite programi: pod Republikancite danocite se poniski, Republikancite se pro-biznis orjentirani, pa ako si kadarna i troduljubiva treba da mozhesh da prosperirash. Ako pak ne si, togash svakjam zoshto nekoj tret ti e kriv vo zhivotot (Bush) i zoshto bi glasala za Demokratite. Poslednive se multi-kulti partija, za snaodlivi individui so koi se gradi idninata na edna drzhava nema leb so niv pa kako i da ja svrtish rabotata.

P.S. Ako pobedi Rudi Dzuliani vo Florida ili ponatamu vo trkata, glasot za nego nikako ne e zaluden, naprotiov! Ako ne pobedi Dzuliani, togash treba da se razmisli, najverojatno Ramni. Se drugo e losh izbor za Makedonija no i za povekjketo Amerikanski gragjani.

Mi zborish ko da si u Amerika a ne znam dali imash osnova za toj muabet. Ako si od Makedonija, ostaj sho ti pise na internet ili po knigi, politika e ova edno se zbori drugo se pravi. A ako si u Amerika, togas ke da si od povisokata glasa, t.e. mama i tato a mozebi i baba i dedo ti dosle tuka, stvorile kapital na vremeto koa mnogu polesno se pravele pari, pa sea si so iljadnici mozda i milioni u banka pa aftomatski stanuvas Republikanec. Taksite se poniski, da, ali znaesh za kogo? Za bogatashite. Jas isti taksi plakjam so nekoj shto ima 84209348 milioni u banka. Ko demek ja premnogu pecalam za drzavava, pa da vratam 6-7 procenti kolku i da e, so za moeto primanje toa e premnogu, a nekoj da vrati smesni 6% od negovoto primanje a mu ostanuvaat ushte kupche milioni. I nemoj da vratis so toa: "Epa si napravil pa zosto da mu gi zemes." I jas sum gi napravila pa mi gi zimaat, i tie pari mene povekje mi znacat otkolku na nekoj na koj so parite so gi plakja za taksi mu se edna vecera. Pro-biznis? Da...ali ne i davaat shansa na poniskata klasa da investira, go zgolemuvaat procentot vo Federalniot Rezerven Sistem pa odi zemi kredit ako mozis za da pocnis biznis. Ke ti dadat 10 iljada dolari, dovolno toaletna da mozis da kupis za biznisot. A za prosperitet, te molam ne mi zbori. I majka mi i tatko mi rabotat po 70 saata u nedelata, t.e. duplo rabotno vreme, samo za da se ima edna egzistencija. Nikakov luksuz, ali da moze da se plati kukjata, kolata, jadenje da se kupi i da mi plati voda za da mozam da se tushiram. Drugo nishto...a r'mbame site kolektivno ko volovi cela familija. I mene jedina shansa za uspeh mi e da ucam, da zavrsam na jak fakultet, i da si rabotam rabota shto e nezavisna od vladata. I ti mi vikas deka cim ja ne sum napravila kesh do sega ne sum uspeala, znaci ne sum trudoljubiva...
A da vratime slika...Bil Klinton Demokrat. Prf pat u istorijata na Amerika da bide budzetot vo surplus. Ide Bush na scena...bilioni vo deficit za 2 godini. Amerika momentalno e vo recesija, a garant posle 10-20 godini koga istoricharite kje ja pregledat slikata shto ja imame deneska kje gi klasificiraat ovie 4-5 godini kako Panika..ne daj Boze pa da stigne do Depresija.
Bush barem go imashe glasot na starite, onie skoro za u penzija ili vekje penzioneri. Sea Republikancite i toj glas go nemaat poshto nishto ne napravija za Social Security Sistemot. A i jas ucam so deca shto moze da se kaze deka se dosta bogati. Pred 4 godini koga mi lobiraa za Bush, sea se ismejavaat na Republikancite i vikaat deka nema shansi Republikanec da stane pretsedatel sega vo 2008. I toa i mi beshe poentata, ali ti pak ne me sfakjash. Eden Demokrat i eden Republikanec definitivno pobeduvaat vo bilo koja drzhava vo preliminarnite izbori. I ok, imas Demokrat vs. Dzuliani. I na krajot Demokratot pobeduva...i kraj. A ti dzabe si otisol si glasal za Dzuliani, dzabe mu e koa ne pobedue, koa razocaruvanjeto kaj narodot e tolku golemo so ne im e bitno vekje koj ke bide pretsedatel, samo Republikanec da ne e.
Ako si u Amerika, ne mi e jasno kako ova ne ti e uvideno do sega. A ako ne si, gledam deka ocigledno znaesh za shto zboruvas, ali pak ke recam: gledas ti samo so ti pisue crno na belo, so bilo dobro so ne bilo dobro, a ne zabelezuvas kakov e odnosot na narodot, i ne zabelezuvas kolku od tie raboti shto se kazuvaat se lagi. Normalno politicari lazat, ali ima prichina zoshto Bush e sega pretsedatel. Se iznalaga tipot, a mislam lugjeto da mozhea ke go izbrkaa od kancelarija na kloci sega.

Off:

Ako tvoite rabotat po 70 saati nedelno + ti rabotish, a edvaj izleguvate na kraj so osnovnite troshoci za kukja, kola, voda, toa znachi deka primanjata vi se neshto sitno nad minimalec. Ste se rasprashale li za drugi socijalni programi na nivo na opshtina da odzemat malku od pritisokot?

Toa shto go narekuvash "r'mbanje" e problem. Vo zhivotot ne treba samo da rabotish "kako vol" (tvoj izraz), tuku i da ti raboti mozokot: "work hard but also work smart". Do tebe i do tvoite e da obmislite kako i shto ponatamu, ne do Bush. Sekoj treba da e svesen deka sam si ja kova idninata. Nikoj tebe ne ti dolzhi nishto vo zhivotot.

Krediti ima, SIGURNO, kako shto ima i mal milion programi za START UP BUSINESSES. Samata drzhava e taka pravena, da ima brz vlez, brzo ostvaruvanje na idei (ako gi imash) i zarabotuvachka. No pod Demokratite seto kje bide tro poteshko, da se izrazam diplomatski.

Ako pak sistemski Amerika ne ti odgovara, ima socijalizam vo Kanada, ili vo po ekstremen sluchaj vo Skandinavija, kade danocite se nad 80%. Ne e za sekogo, no za mnogu balkanski imigranti - dusha dalo!

Ushte ednash: Amerika e zemja na mozhnostite kako niedna druga, ne mora da sum tamu za da go znam toj fakt! Isto taka i Rusija e, no na podrug nachin se razbira, toa dobro go znam bidejkji pretstojuvam tuka. Tochno, recesijata vo Amerika zema zamav, no vo sekoja situacija ima dobitnici i gubitnici. Isplachi se na forumov ako ti e potrebno za da se ispraznish emotivno, no bori se da si megju prvite... seto drugo za FED, % na danocite itn. shto go verglash, nema blaga vrska sem shto ti dava izduven ventil da mozhesh da ja nasochish zhivotnata frustracija.

Pozdrav i srekjno!

Off:

Ako tvoite rabotat po 70 saati nedelno + ti rabotish, a edvaj izleguvate na kraj so osnovnite troshoci za kukja, kola, voda, toa znachi deka primanjata vi se neshto sitno nad minimalec. Ste se rasprashale li za drugi socijalni programi na nivo na opshtina da odzemat malku od pritisokot?

Toa shto go narekuvash "r'mbanje" e problem. Vo zhivotot ne treba samo da rabotish "kako vol" (tvoj izraz), tuku i da ti raboti mozokot: "work hard but also work smart". Do tebe i do tvoite e da obmislite kako i shto ponatamu, ne do Bush. Sekoj treba da e svesen deka sam si ja kova idninata. Nikoj tebe ne ti dolzhi nishto vo zhivotot.

Krediti ima, SIGURNO, kako shto ima i mal milion programi za START UP BUSINESSES. Samata drzhava e taka pravena, da ima brz vlez, brzo ostvaruvanje na idei (ako gi imash) i zarabotuvachka. No pod Demokratite seto kje bide tro poteshko, da se izrazam diplomatski.

Ako pak sistemski Amerika ne ti odgovara, ima socijalizam vo Kanada, ili vo po ekstremen sluchaj vo Skandinavija, kade danocite se nad 80%. Ne e za sekogo, no za mnogu balkanski imigranti - dusha dalo!

Ushte ednash: Amerika e zemja na mozhnostite kako niedna druga, ne mora da sum tamu za da go znam toj fakt! Isto taka i Rusija e, no na podrug nachin se razbira, toa dobro go znam bidejkji pretstojuvam tuka. Tochno, recesijata vo Amerika zema zamav, no vo sekoja situacija ima dobitnici i gubitnici. Isplachi se na forumov ako ti e potrebno za da se ispraznish emotivno, no bori se da si megju prvite... seto drugo za FED, % na danocite itn. shto go verglash, nema blaga vrska sem shto ti dava izduven ventil da mozhesh da ja nasochish zhivotnata frustracija.

Pozdrav i srekjno!

Dobro covek, ti znaes ja ne znam. Od Rusija do Amerika, pa ti si poinformiran od mene. Amerika e zemjata na med i mleko, tuka dolarite rastat na drva, a nie sme glupi so ne sme si zasadile edno takvo drfce u dvorot. A isto taka se glupi i iljadnicite drugi Makedonci shto gi znaeme tuka, shto se vo ista situacija ko nas. A sigurno i ljadnicite drugi Makedonci shto ne gi znaeme se isto taka glupi, od ovie novosedelcive zboram, shto kraj so kraj ne se svrzuva samo si teci zivotot isto ko vo Makedonija. Ne sme ogorcheni, ne sme iskompleksirani, si ziveeme si terame, ne mi e teshko na dushata...ali ti kazuvam situacija. A ti si zborish od nekoja si slika shto si dobil na filmovi, ili pa shto ti kazuval nekoj pra-cicko sho doshol tuka pred 30 godini. Ima pricina zoshto tolku imigranti ima vo Amerika - poshto site ja imafme taa slika. A ima pricina zosto i sekojdnevno se vrakjaat se povekje i povekje emigranti vo rodnite drzavi.
Jas sum megju prvite, ali toa sum go stvorila so nos u kniga, drzavata kur ne mi pomognala. Jas ke si uspeam i tuka, a ke bef isto uspesna i vo Makedonija, na toa glava stavam. A drzavata naprotif duri i ni odmogna i mene i na celo skolo, situacija shto e mn dolga za da ja diskutiram. Ali ne, pak do mene e neli? Poshto ako se boris tuka kje uspees...hmm kazi mu go toa na nekoj idealist od strancija koj doshol tuka so nadez za podobra idnina, a ne mene. Mene videna mi e situacijata. A ti dojdi pa vidi...pa da praime muabet posle toa.

Tolku od mene, vratete se na temata, ova epten off topik e.

Воопшто не е ОФФ бидејќи даноците се од владите.... се жалиш на 6% данок???? Дај не заебавај јас што да речам кога плаќам 8 + 38 % ?? Па не се жалам на животот и платите во Данска??? А тој данок е ист за сите сакаш имај милиони милијарди или 1000 круни само што тој е процентуален данок во однос со примањата така да сите плаќаат колку што требе по твојот пост разбирам дека и уса е така така да простата математика ти е оваа

ак зимаш 1000 долари плата ти плакаш 60 долари данок ако некој зима 10000 долари плаќа 600 долари така да НЕ СТЕ НА ИСТО РАМНИШТЕ и тоа е добра политика според мене ... Никој не ти е крив што немаш способности да заработиш 10000 па да платиш 600 (ова никој не ти е крив не го сваќај лично, обичен пример е)

И на крај што би направиле Демократите ако тие победат на изборите во однос на твојот данок??? Би го укинале??? или би го направиле 3%?

Воопшто не е ОФФ бидејќи даноците се од владите.... се жалиш на 6% данок???? Дај не заебавај јас што да речам кога плаќам 8 + 38 % ?? Па не се жалам на животот и платите во Данска??? А тој данок е ист за сите сакаш имај милиони милијарди или 1000 круни само што тој е процентуален данок во однос со примањата така да сите плаќаат колку што требе по твојот пост разбирам дека и уса е така така да простата математика ти е оваа

ак зимаш 1000 долари плата ти плакаш 60 долари данок ако некој зима 10000 долари плаќа 600 долари така да НЕ СТЕ НА ИСТО РАМНИШТЕ и тоа е добра политика според мене ... Никој не ти е крив што немаш способности да заработиш 10000 па да платиш 600 (ова никој не ти е крив не го сваќај лично, обичен пример е)

И на крај што би направиле Демократите ако тие победат на изборите во однос на твојот данок??? Би го укинале??? или би го направиле 3%?

Bas ova go demantiraf vo minatiot post pa ne ni planiram da repliciram pak, procitaj si pa se nadevam ke ukopcas.
A Demokratite gi namaluvaat taksite na posiromashnite a gi zgolemuvaat na bogatashite. Rekof 6% ali ne znam kolku se, rekof 6 od kutara posto tolku e taksata na toa so kupues po prodavnici, a za primanje sto posto e mnogu pogolema.
A de ti napravi si matematika. Da recheme 10 posto se taksite. Ja na primer praam 1000 u mesec i mi zemaat 10 posto, ostanuvam so 900. Sho poprven so tie pari. Koga pravis tolku malku pari i 1 dolar da ti zemat mnogu ti e, ne pa li 10%. A da recime pravis milionce. Posle taksi, ti ostanale 900,000. Pa kupi si kukjicka nova, kupi so kola, ako sakas i brisi si g'z so pari, 10 posto ne ni gi osekjash.
A taksite nastrana, so e najbolno e, radi Republikancite, plakjash taksi ko nenormalen, za site da ti zavrshat u Irak. Mene tuka na shkolo mi kinat uslovi sekoja godina se povekje i povekje posto nemalo pari od taksite se borime vekje 4 godini da izglasame pokacuvanje na taksite za da ima pari (a tuka kade sto ziveam mnogute se Republikanci starodii so ne sakaat da im se krenat taksite), pa sekoja godina ne odbivaat. Ali vazno se puka u Irak, a tuka jas tie pari sto gi davam u zabluda mi odat.

Dzulijani ispadna tret vo Florida i toa baagji nazad 16% mislam deka zede samo. Klinton pobedi od Demokratskata partija so nad 50% a Obama beshe nakaj 20tina %.

Првични резултати од флодира.

Демократи:

Клинтон - 50% или 856,944 гласови
Обама - 33% или 568,930 гласови
Едвардс - 14% или 248,575 гласови
Кучинич - 1% или 9,535 гласови

Републиканци:

Мек Кејн - 36% или 693,425 гласови
Ромни - 31% или 598,152 гласови
Џулијани - 15% или 281,755 гласови
Хукабе - 14 % или 259,703 гласови
Пол - 3% или 62,060 гласови
Томсон - 1% или 22,287 гласови
Хунтер - 0% или 2,787 гласови

Се извинувам доколку имам некоја грешка во преводот на имињата,

Според овие резултати трката кај демократите е сеуште жестока додека кај републиканците веќе се издвојува Мек Кејн од останатите

Претседателски избори во САД: Џон Мекејн победил во Флорида

Републиканците прв пат во досегашниот тек на избори на партиски кандидат за претседателските избори во САД, добиле кандидат кој се разликувал од своите конкуренти. Збор е за Џон Мекејн кој со мала разлика во гласовите ја победил Мита Ромнија на прелиминарните избори во Флорида, пренесува „Блиц“.
Поранешниот градоначалник на Њујорк Руди Џулијани, кој целата своја компанија ја усмерил кон Флорида, е трет. Се очекува тој да се повлече од понатамошната трка и да го поддржи Мекејн.
Сенаторот Мекејн им порачал на своите поддржувачи дека планира да победи на изборите во вторник, кога се бираат партиски кандидати во повеќе од 20 сојузни држави.
„Повторно ви ветувам дека Америка, нејзината моќ, нејзините идеали и иднина ке ги претпочитам пред сите други работи. Денес пријатели, славиме, а утре-назад на работа“, порачал Џон Мекејн.

NetPress

Џулијани се откажува од трката, го поддржува МекКејн.. значи пола од неговите гласачи одат кај М.

Ќе биде интересно за една недела.. на 05.02 ќе се види како ќе гласаат 21 држава, па тогаш би требало веќе, ако ништо друго, бар да се издвојат главните кандидати од двете партии (2000+ делегати од кај Демократите, 1000+ кај Републиканците).

Инаку, wtf NetPress - Мита Ромнија? Не знам дали да им се смејам, или да плачам што има неписмени новинари..

Очигледно е препишана вест од некој србски или хрватски весник :) а тие имаат падежи така да јасна е ситуацијата

Za zhal, Dzuliani izleze od trkata. Sega nieden kandidat ne ni e po merka. Posebno konzervativcite se protiv MekKejn, koj porano sakashe da ja prodade Republikanskat apartija na komunjarite i so toa da stane nejzin shef.

Why are so many Republicans freaking out about John McCain’s primary success?

By Lorie Byrd

Friday, February 1, 2008

http://www.townhall.com/Columnists/...aking_out_about_john_mccain’s_primary_success

An Koulter, poprvo kje ja podrzhi Hilari Klinton otkolku Mekkejn:

38565.736wicked_witch_of_the_.jpg

Ann Coulter said Thursday she'd back Hillary Clinton over John McCain.

(CNN) — In the latest sign that a conservative backlash is starting to build against John McCain, conservative commentator Ann Coulter said Thursday she is prepared to vote for Hillary Clinton over the Arizona senator in a general election match up.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom