Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

• Права

Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

Гласови: 105 34,4%

• Вкупно гласачи
    305
mojata kosa so uste nema videno :) bila i prava, i vitkana, i kafena, i plava, i crvena, i kratka, i dolga, sekogas mi e vo ralicna forma i razlicna boja....... zavisi od raspolozenie

Јас немам кадрава коса, меѓутоа обожавам кадрава коса со природно виткани крупни локни.

Но, исто така и црна права коса ме боде во очи! :)

во анкетата треба да има опција и за мојата коса:) зашто мојата кога ќе ми порасне до рамења почнува да се витка. Имав многу долга коса што никогаш нема да ја прежалам:(

Ајде од почеток..
Како мала сум имала виткана и плава коса. Потоа ме ишишале и сега имам брановидна. Добро е што брзо си зазема облик па не ја мислам воопшто. Ја фенирам и пеглам нон стоп па затоа ми е права.

Е сега бојата ми била плава уште како мала. Потоа почна да ми потемнува, и на крај пак си се офарбав плава.

Со должината сакам да екпериментирам.

Хех..еве ми ја болната тема.Јас имам нешто измеѓу кадрава и права коса..до пола ми е права надоле е нешто како прекршена и е чист хаос.Да ја пеглам секој ден немам живци а ни време а вака па на ништо не личам.Инаку обожавам рамна коса.ахх да ја имав :pipi:

Природно ми е виткана со големи локни но повеќе сакам права. Сепак изгледот на мојата коса зависи од моето расположение и од времето кое го имам на располагање.

Сакам кадрава, афро коса, па направив трајна фризура два пати, и ми се направи меракот, ама после ми се дзосади, и се ишишав како маж, епетен кратко, и сега ми расте мојата, смотано правовитканокриволево коса, која ме нервира.А како мала сум била афро(татеви гени:), но по првото фаќање вошки, на 6 год.станав шутраче со кратка, недефинирана форма.Локните ги чувам:)

Виткана, кадрава, ватевр... Од како знам за себе е таква.
Ја имам исправано неколку пати. Ама немам намера повеќе. Пошто светот е против мене кога ќе ја исправам. Или дува, и после 15 минути поминати надвор веќе е бушава, или заврнува, што е уште полошо.
Башка шо си се свиѓам со виткана. Се собира и пушта во рок од две секунди (ок, бара само малце појќе шноли), неколку капки вода на неа не значат апокалипса, и да ја дува пак е иста, совршена е и без патец... Единствено минијатурните кретенски локни над уши и тил ме вадат од такт.
mysmilie_1888.gif

Иначе, со оглед на тоа дека грдата ми шишка конечно порасна и личи на нешто, не ја собирам веќе и не ја чачкам. :tv:

Имам испрекршена коса накај кадрава и си ја сакам ептен, мадa сега ми е ептен долга и почнувам да заличувам за бугарска певаљка :pos: Aма кај и да е ќе ја скратам малку. Права ми се допаѓа само кога е густа косата.

Косата ми е права и не би ја менувала за кадрава, иако понекогаш ме фаќа ќеф да ја извиткам за да сменам фризура малку.:)

Права, долга црна коса! Ја обожавам :)

auuu jas si ja obozavam mojata kosa:prava dolga so siski samo da mi bese malku pogusta bolje ke bese ali ok e i vaka:D povremeno ja vitkam ali toa samo za da smenam malku:) !!!!

Скроз права мека бебешка :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom