Пивтија

• Креатор на темата Креатор на темата ManowaR
  • Време на започнување Време на започнување
Па шо има врска изгледот.. Јадам пивтија, пробав вкусна ми беше и изгледот не ми е битен..

2594pihtijeeb5.jpg
+
pokerrakijaxa3.jpg

Мх Мх Мх Мх

Mislam deka i porano sum pisal na tema za pacha...
ali ke pisam uste sto pati ako treba:
Toa treba da se zabrani so zakon!Chist eres upm,grozota!

I den denes tie sto jadat ne moze da me ubedat deka im e ubavo i deka ne jadat od inat-za da gi gadat postenite lugje...:vozbud:
Chkontari edni.
Pa uste koga ke se setam shto e po sostav-mora da ti fali nesto da sakas da vkusis nesto vakvo.Bljak.:nenene:

За верскиот празник Водици се прави пивтија, јадење кои некои го нарекуваат и пача. Како ви се допаѓа вам? Јас едвај дочекав да мине полноќ за да и писнам.:)
ААА не, јас си нарачав да ми направат уште на нова година, и да не ви е во мисла сум изел 3 тањири на еднаш, инаку некна пробав од МИК Св.Николе купечка и многу добра беше ме бендиса!
Морам да ви препорачам еден рецепт, само не го знам точно како се прави, во пачата има и свински врат и печурки, е сега печурките се стабале при крајот на варењето ама не запамтив детали, да не ве лажам. Ќе ви направам едит на постов кога ќе имам инфо.:smir:

Бљак! Само како се треси аууу :nesvest:
Никогаш нема да пробам :nenene:

Mene iskreno mnogu mi e grda piftijata no sepak to e fkus sekoj kako so saka ama jas nikogas nejkam da probam ednostavno grdo mi izgleda.

Пифтија=Нагон за орално празнење :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom