Ова не ти требаше,Тоше бил многу поврзан со Господ колку што кажуваат и не би требало да ги ставаш во иста категорија овие 2 со него.
Уосталом,дали нив ќе ги прогласат или не,ИЧ БЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА ИСКРЕНО,а не би требало ни тебе... Иначе ја сум За за оваа иницијатива за Тоше.
Jas ne veruvam deka Toshe beshe po "povrzan" ili konekiran so Bog poveke od milioni kalugeri vo svetot, od milioni sveshtenici, monasi itn.
Shto ako site niv gi proglasi Papata za svetci?
Ај без претерување.
Ако папата одлучи дека Тоше заслужува да биде прогласен за светец, кој сум јас со моите минимални познавање на религијата и делото на Тоше да коментирам дали тоа е во ред или не. Кој си ти со своите мрчаторски способности вака да зборуваш и да се правиш како да знаеш се.
Работите кои не ви се во раце и за кои не сте кфалификувани, оставете ги на оние кои навистина ги знаат и чија работа и живот им е токму тоа.
Dete, ne me nerviraj, isto ne lupaj gluposti.
Svetec. Znaesh li ti shto zbor e toa? Znaesh li ti kakvo dejstvo e toa?
Znaesh li ti kako bile proglaseni dosegashnite svetci? Primer zemija ja Majka Tereza (Iako jas licno ne mislev deka treba da bide proglasena za svetica). Nejzniot zivot beshe "zrtvuvan" za Bog. Sekoj neznin cekor beshe vo soglasnost so zakonite na Bog. Nejziniot zivot beshe totalno "zrtvuvan" za Bog.
Toshe.... Hmmm... Pa Toshe be pile zagina za slava? Go terashe nekoj nego da odi Hrvatska da ja zgolemi popularnosta? Bog toa li go stori preku angelot Gavril? Jas mislam deka ne.
Sakashe zemna slava, i dobi zemna slava. Za nebesna slava, toa neka go kaze Bog
Ти стварно, ама стварно не знајш шо збораш.
И молим те, поштеди не` ние шо го сакаме и почитувам Тоше, да не ги читаме твојте лупетини. Биди фер и воздржи се оти не знам дали јас ќе можам да се воздржам.
Ubavice vidi. Jas znam deka ti si golem fan na Toshe, znam deka si ljubitel na negovata muzika, no sepak ne lupaj laicki.
Jas go obozavav Toshe, so nego se poznavav licno, dodeka jas ucev vo srednoto muzicko ucilishte se imav sretnato so nego, imav ispeeno so nego, pa i na kraj bev na pogreb kaj nego.
Ne se raboti dali jas sum fer ili ne sum fer, stapnete na realno tlo, pogledneteja realnosta.
Zemnata i nebesnata slava mu pripagjaat samo na sevishniot. Na covekot, kako shto toj zasluzil.